19.8.2017

VÄKIVALTA – TURVALLISUUS

 
KOSTO VAI ANTEEKSIANTO
MUSTA-HARMAA-VALKEA-VALINTA


VÄKIVALTA

Jeesus näytti esimerkin, että sotavoimalla ja väkivallalla Hän ei tahtonut hallita. Voimapolitiikka ja väkivalta on vastoin Jumalan tahtoa ja Jeesuksen esimerkkiä. Harmaalla alueella olevassakin on pahaa mukana.

Sak. 4:6  Ja hän vastasi ja puhui minulle, sanoen: se on Herran sana Serubaabelista, joka sanoo: ei se pidä tapahtuman sotaväellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni, sanoo Herra Seebaot.

Sak. 9:9  Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.


1. Moos. 6:11  Mutta maa oli turmeltu Jumalan kasvoin edessä, ja täynnänsä väkivaltaa.
1. Moos. 6:13  Ja Jumala sanoi Nooalle: kaiken lihan loppu on minun eteeni tullut: sillä maa on heistä täynnänsä väkivaltaa, ja katso, minä hukutan heitä ynnä maan kanssa.
1. Moos. 19:9  Mutta he sanoivat: tule tänne. Ja sanoivat: tuleeko joku muukalaiseksi, ja kuitenkin tahtoo kokonansa hallita? nyt, me teemme enemmän pahaa sinulle kuin heille: ja he tekivät suurella väkivallalla miehelle Lotille ylläkön, ja juoksivat ovea särkemään.
1. Moos. 21:25  Ja Abraham nuhteli Abimelekiä, sen vesikaivon tähden, kun Abimelekin palvelijat olivat väkivallalla ottaneet.
1. Moos. 31:31  Ja Jaakob vastasi, ja sanoi Laabanille: minä pelkäsin ja luulin sinun väkivallalla ottavan pois minulta sinun tyttäresi.
1. Moos. 37:26  Niin sanoi Juuda veljillensä: mitä me siitä hyödymme, että me murhaamme meidän veljemme ja salaamme hänen verensä?
1. Moos. 49:5  Simeon ja Levi ovat veljekset, heidän miekkansa ovat murha-aseet.
1. Moos. 49:6  Ei minun sieluni pidä tuleman heidän neuvoonsa, ja minun kunniani ei pidä yhdistymän heidän seurakuntansa kanssa; sillä kiukussansa ovat he miehen murhanneet, ja ylpeydessänsä turmelleet härän.
3. Moos. 6:2  Jos joku sielu tekee syntiä ja rikkoo kovasti Herraa vastaan, kieltäen lähimmäiseltänsä sen, minkä hän hänen haltuunsa antanut on, eli sen, jonka hän hänelle (muutoin) käteen antanut on, taikka jonka hän väkivallalla ottanut on, eli vääryydellä on saattanut allensa:
3. Moos. 6:4  Koska hän niin rikkoo ja tulee vikapääksi, niin pitää hänen antaman jällensä, mitä hän väkivallalla ottanut on ja vääryydellä on saattanut allensa eli sen mikä hänen haltuunsa annettu oli, eli kadotetun kuin hän löytänyt on,
5. Moos. 28:29  Ja sinä koperoitset puolipäivänä niin kuin sokea pimeässä koperoitsee, ja et menesty teissäsi ja sinä kärsit väkivaltaa ja vääryyttä, niin kauan kuin elät, ja ei kenkään sinua auta.
5. Moos. 28:31  Sinun härkäs teurastetaan silmäis nähden, mutta et sinä saa hänestä syödä. Aasis otetaan väkivallalla sinun nähtesi, ja ei sinulle anneta sitä jälleen. Lampaasi annetaan vihollisillesi, ja ei kenkään sinua auta.
Tuom. 9:5  Ja hän tuli isänsä huoneeseen Ofraan, ja murhasi seitsemänkymmentä veljeänsä, JerubBaalin poikaa, yhden kiven päällä. Mutta Jotam, nuorin JerubBaalin pojista jäi; sillä hän kätki itsensä.
Tuom. 9:24  Että se vääryys, jonka hän teki seitsemällekymmenelle JerubBaalin pojalle, ja heidän verensä tulis ja pantaisiin AbiMelekin heidän veljensä päälle, joka heidät oli murhannut, ja Sikemin päämiesten päälle, jotka olivat vahvistaneet hänen kätensä veljiänsä murhaamaan.
2. Sam. 22:49  Joka minua johdatat ulos vihollisistani ja korotat minun niistä, jotka karkaavat minua vastaan, sinä pelastat minua väkivaltaisesta miehestä.
1. Kun. 2:32  Ja Herra maksakoon hänen verensä hänen päänsä päälle, että hän on lyönyt kaksi miestä, jotka hurskaammat ja paremmat olivat kuin hän, ja murhannut ne miekalla, niin ettei minun isäni David siitä mitään tietänyt: Abnerin Nerin pojan Israelin sodanpäämiehen ja Amasan Jeterin pojan Juudan sodanpäämiehen.
2. Kun. 6:32  Ja Elisa istui huoneessansa, ja vanhimmat istuivat hänen tykönänsä; mutta hän lähetti miehen edellänsä, mutta ennen kuin sanansaattaja tuli hänen tykönsä, sanoi hän vanhimmille: oletteko nähneet, kuinka se murhamiehen poika on lähettänyt ottamaan minun päätäni pois? Katsokaa, koska sanansaattaja tulee, että te oven suljette ja ovella hänen syöksette ulos: katso, hänen herransa jalkain töminä seuraa häntä.
2. Aik. 22:10  Kuin Atalia Ahasian äiti näki poikansa kuolleeksi, nousi hän ja murhasi kaiken kuninkaallisen siemenen Juudan huoneessa.
Neh. 5:15  Sillä ne päämiehet, jotka ennen minua olivat, ne olivat raskauttaneet kansaa ja ottaneet leipää ja viinaa heiltä, ja vielä sitten neljäkymmentä sikliä hopeaa, ja olivat antaneet palvelijansa tehdä väkivaltaa kansalle; mutta en minä niin tehnyt Jumalan pelon tähden.
Est. 7:8  Ja kuin kuningas tuli jälleen salin yrttitarhasta siihen huoneeseen, jossa he olivat viinaa juoneet, nojasi Haman sille vuoteelle, jolla Ester istui. Niin sanoi kuningas: tahtooko hän kuningattarelle tehdä myös väkivaltaa minun läsnä ollessani huoneessa? Kuin se sana tuli kuninkaan suusta ulos, peittivät he Hamanin kasvot.
Job 3:17  Siellä täytyy jumalattomain lakata väkivallastansa; siellä ovat ne levossa, jotka paljon vaivaa nähneet ovat;
Job 10:3  Onko sinulla ilo siitä, ettäs väkivaltaa teet, ja hylkäät minun, joka käsialasi olen, ja annat jumalattomain aivoitukset kunniaan tulla?
Job 19:7  Katso, ehkä minä vielä väkivallan tähden huutaisin, niin ei kuitenkaan kuulla minua: jos minä parkuisin, niin ei tässä ole oikeutta.
Job 24:14  Murhaaja nousee varhain ja tappaa köyhän ja tarvitsevan, ja on yöllä niin kuin varas.
Job 35:9  Ne huutavat, kuin heille paljo väkivaltaa tapahtuu, ja valittavat voimallisten käsivartta,
Job 36:9  Niin hän ilmoittaa heille heidän työnsä ja rikoksensa, että he ovat tehneet väkivaltaa,
Ps. 5:6  ( 5:7) Sinä kadotat valehtelijat: Herra kauhistuu murhaajia ja viekkaita.
Ps. 10:8  Hän istuu ja väijyy kartanoissa, murhataksensa salaa viatonta; hänen silmänsä palaa köyhän puoleen.
Ps. 10:10  Hän paiskaa ja polkee alas, ja sysää köyhän väkivallalla maahan.
Ps. 17:4  Minä varjelen itseni sinun huultesi sanoissa, ihmisten töistä, murhaajan tiellä.
Ps. 18:48  Joka minua auttaa vihollisistani: sinä korotat myös minun niistä, jotka karkaavat minua vastaan: sinä pelastat minua väkivaltaisesta miehestä.
Ps. 42:10  Se on niin kuin murha minun luissani, että minun viholliseni häpäisevät minua, koska he joka päivä sanovat minulle: kussa nyt on Jumalasi?
Ps. 52:4  Sinä puhut mielelläsi kaikkia murhasanoja väärällä kielellä.
Ps. 54:3  Sillä muukalaiset karkasivat minua vastaan, ja väkivaltaiset väijyivät minun sieluani: ei he pitäneet Jumalaa silmiensä edessä, Sela!
Ps. 55:9  Turmele, Herra, ja sekoita heidän kielensä; sillä minä näin väkivallan ja riidan kaupungissa.
Ps. 55:23  Mutta sinä, Jumala, syökset heitä syvään kuoppaan: murhamiehet ja pettäjät ei pidä tuleman puoli-ikäänsä; vaan minä toivon sinuun.
Ps. 58:2  Sydämestänne te myös vääryyttä teette, ja maakunnassa käsillänne väkivaltaa toimitatte.
Ps. 59:2  Pelasta minua pahantekijöistä, ja auta minua murhamiehistä;
Ps. 59:5  Ja sinä, Herra Jumala Seebaot, Israelin Jumala, herää etsimään kaikkia pakanoita: älä ketään heistä armahda, jotka niin väkivaltaisesti vääryyttä tekevät, Sela!
Ps. 62:10  Älkää luottako vääryyteen ja väkivaltaan; älkää turvatko niihin, mitkä ei mitään ole; jos rikkaudet teidän tykönne lankeavat, niin älkää panko sydäntänne niiden päälle.
Ps. 71:4  Minun Jumalani, auta minua jumalattoman kädestä, väärän ja väkivaltaisen kädestä.
Ps. 72:14  Hän lunastaa heidän sielunsa petoksesta ja väkivallasta, ja heidän verensä luetaan kalliiksi hänen silmiensä edessä.
Ps. 73:6  Sen tähden on heidän ylpeytensä koria, ja heidän väkivaltansa kaunistaa heitä.
Ps. 107:39  Jotka olivat painetut alas ja sorretut pahain väkivallalta ja ahdistukselta,
Ps. 119:121  Minä teen oikeuden ja vanhurskauden: älä minua hylkää niille, jotka minulle väkivaltaa tekevät.
Ps. 119:122  Vastaa palvelijasi edestä, ja lohduta häntä, ettei ylpeät tekisi minulle väkivaltaa.
Ps. 119:133  Vahvista minun käymiseni sinun sanassasi, ja älä anna väkivallan minua vallita.
Ps. 119:134  Lunasta minua ihmisten väkivallasta, niin minä pidän sinun käskysi.
Ps. 144:10  Sinä joka kuninkaille voiton annat, ja palvelijasi Daavidin vapahdat murhamiekasta.
Ps. 146:7  Joka oikeuden saattaa niille, jotka väkivaltaa kärsivät, joka isoavaiset ravitsee. Herra kirvottaa vangitut:
Sananl. 14:31  Joka köyhälle tekee väkivaltaa, hän laittaa hänen luojaansa; vaan joka armahtaa vaivaista, se kunnioittaa Jumalaa.
Saarn. 7:7  Väkivalta saattaa viisaan hulluksi, ja lahja turmelee sydämen.
Jes. 1:21  Kuinka se tapahtuu, että hurskas kaupunki on portoksi tullut? Hän oli täynnä oikeutta, vanhurskaus asui hänessä; mutta nyt murhaajat.
Jes. 5:7  Mutta Herran Zebaotin viinamäki on Israelin huone, ja Juudan miehet hänen suloinen istuttamansa. Hän odottaa oikeutta, ja katso, ei ole muuta kuin väkivaltaa, vanhurskautta, niin on sula valitus.
Jes. 10:2  Että he vääntelisivät köyhän asian, ja tekisivät väkivaltaa raadolliselle oikeudessa, minun kansassani; niin että lesket ovat heidän saaliinsa, ja orpoja he raatelevat.
Jes. 28:2  Katso, väkevä ja voimallinen Herralta, niin kuin raesade, niin kuin vahingollinen tuuli, niin kuin vesimyrsky, joka väkevästi lankeaa, pitää väkivallalla maahan päästettämän;
Jes. 30:12  Sen tähden sanoo Israelin Pyhä näin: että te hylkäätte tämän sanan, ja luotatte väkivaltaan ja vääryyteen, ja kerskaatte siitä;
Jes. 52:4  Sillä näin sanoo Herra, Herra: minun kansani meni ensin alas Egyptiin, olemaan siellä vieraana; ja Assur on heille väkivaltaa tehnyt ilman syytä.
Jes. 54:14  Vanhurskaudella pitää sinun valmistetuksi tuleman: sinun pitää oleman kaukana väkivallasta, ettei sinun pidä pelkäämän, ja hämmästyksestä; sillä ei sen pidä sinua lähestymän.
Jes. 59:6  Heidän hämähäkkinsä verkot ei kelpaa vaatteeksi, ja heidän tekonsa ei kelpaa peitteeksi; sillä heidän työssä ovat väärät työt, ja heidän käsissänsä on väkivalta.
Jer. 7:6  Muukalaisille, orvoille ja leskille älkää tehkö väkivaltaa, älkää myös vuodattako viatonta verta tässä paikassa, ja älkää muita jumalia seuratko itsellenne vahingoksi;
Jer. 7:9  Ja te olette vielä sittenkin varkaat, murhamiehet, huorintekijät, valapattoiset ja suitsutatte Baalille, ja noudatatte vieraita jumalia, joita ette tunne.
Jer. 7:32  Sen tähden katso, se aika tulee, sanoo Herra, ettei se pidä kutsuttaman Tofetiksi ja Hinnomin lasten laaksoksi, vaan Murhalaaksoksi; ja Tofetissa pitää haudattaman ruumiita, ettei enää ole sijaa.
Jer. 9:3  He ampuvat kielellänsä niin kuin jousellansa valhetta ja ei totuutta; vaeltavat väkivallalla maassa ja menevät yhdestä pahuudesta niin toiseen, ei totellen minua, sanoo Herra.
Jer. 9:8  Heidän petolliset kielensä ovat murhanuolet; suullansa he puhuvat lähimmäisensä kanssa ystävällisesti, vaan sydämessänsä he väijyvät häntä.
Jer. 11:16  Herra kutsui sinun nimesi viheriäiseksi, kauniiksi, hedelmälliseksi öljypuuksi; mutta nyt on hän suurella murhan äänellä sytyttänyt tulen ympärille, niin että sen oksat pitää hävitetyksi tuleman.
Jer. 19:6  Sen tähden katso, se aika pitää tuleman, sanoo Herra, ettei tätä sijaa pidä enää kutsuttaman Tofet, eli Benhinnomin laaksoksi, vaan Murhalaaksoksi;
Jer. 21:12  Sinä Davidin huone, näin sanoo Herra: pitäkää tuomio aamulla, ja auttakaa poljettua väkivaltaisen kädestä, ettei minun julmuuteni läksisi ulos niin kuin tuli, ja palaisi, niin ettei sitä yksikään sammuttaa taida, teidän pahan menonne tähden.
Jer. 22:3  Näin sanoo Herra: pitäkää laki ja oikeus, ja auttakaa poljettua väkivaltaisen kädestä, ja älkää vaivatko muukalaista, orpoja ja leskiä, ja älkää kenellekään tehkö vääryyttä, ja älkää vuodattako viatonta verta tässä paikassa.
Jer. 22:17  Mutta sinun silmäsi ja sydämesi ei niin ole, vaan sinun ahneutesi, vuodattaaksesi viatonta verta, ja tehdäksesi väkivaltaa ja vääryyttä.
Jer. 46:16  Hän tekee, että monta heistä kaatuvat, että yksi toisen kanssa makaa maassa ylösalaisin. Niin he sanoivat: ylös, käykäämme meidän kansamme tykö isiemme maahan jälleen, murhaajan miekan edestä.
Jer. 50:33  Näin sanoo Herra Seebaot: katso, Israelin lasten ja Juudan lasten pitää ynnä väkivaltaa ja vääryyttä kärsimän; kaikki ne, jotka heidän ovat vankina vieneet, pitävät heidät, ja ei tahdo heitä päästää vallallensa.
Jer. 51:46  Teidän sydämenne taitaisi muutoin pehmeäksi tulla ja nääntyä siitä sanomasta, jonka maalla pitää kuuluman; sillä yhtenä vuonna pitää sanoman kuuluman, niin myös toisena vuonna, sanoman väkivallasta maalla, ja yhden ruhtinaan oleman toista vastaan.
Hes. 7:23  Tee kahleet; sillä maa on täynnä veren vikoja, ja kaupunki täysi väkivaltaa.
Hes. 9:1  Ja hän huusi korkealla äänellä minun korvissani ja sanoi: se on jo käsissä, että kaupunki pitää rangaistaman, ja jokaisella on murha-ase kädessänsä.
Hes. 9:9  Ja hän sanoi minulle: Israelin ja Juudan huoneen paha työ on sangen suuri, maa on täytetty murhalla, ja kaupunki täynnä pahuutta. Sillä he sanovat: Herra on hyljännyt maan, ja ei Herra näe.
Hes. 18:7  Joka ei kenellekään vahinkoa tee, joka velkamiehille antaa panttinsa jälleen, joka ei keltäkään mitään ota pois väkivallalla, joka jakaa leipänsä isoavaiselle, ja vaatettaa alastoman.
Hes. 18:10  Mutta jos hän pojan siittää, ja se tulee murhaajaksi, joka verta vuodattaa, eli tekee jonkun näistä kappaleista.
Hes. 18:12  Tekee köyhille ja vaivaisille vahinkoa, ottaa jotain väkivallalla, ei anna panttia jälleen ja nostaa silmänsä epäjumalain puoleen, jolla hän kauhistuksen tekee,
Hes. 18:18  Mutta hänen isänsä, joka paljon väkivaltaa ja suurta vääryyttä tehnyt on veljeänsä vastaan, ja kansansa seassa tehnyt on sitä mikä ei kelpaa, katso, hänen pitää kuoleman pahan tekonsa tähden.
Hes. 21:14  Ja sinä ihmisen poika, ennusta ja lyö käsiäsi yhteen; sillä miekka pitää kaksinkertaisesti, vielä kolminkertaisestikin tuleman, murhamiekka, suuren tapon miekka, niin että se myös käy lävitse heidän sisimmäisiin kammioihinsa.
Hes. 21:22  Niin pitää arpa lankeaman hänen oikealle puolellensa Jerusalemia päin, ja hän antaa sinne viedä sota-aseita, ja läven (muuriin) avata, murhaamaan, suurella äänellä huutamaan, panemaan sota-aseita porttien eteen, tekemään saartoa ja rakentamaan multaseiniä.
Hes. 22:2  Sinä, ihmisen poika, etkös tahdo nuhdella, etkös tahdo nuhdella murhakaupunkia ja hänelle näyttää kaikkia hänen kauhistuksiansa?
Hes. 22:7  Isänsä ja äitinsä he katsovat ylen sinussa: muukalaisille he väkivaltaa ja vääryyttä tekevät; orpoja ja leskiä he sortavat sinussa.
Hes. 22:11  Ja tekevät kauheutta lähimmäisensä vaimon kanssa: he häpäisevät omat miniänsä ilkivaltaisesti, he tekevät väkivaltaa omille sisarillensa, isäinsä tyttärille.
Hes. 22:12  He ottavat lahjoja sinussa, verta vuodattaaksensa; sinä otat koron ja voiton, ja ahnehdit lähimmäiseltäsi väkivallalla, ja näin unohdat minun, sanoo Herra, Herra.
Hes. 22:29  Maan kansa tekee väkivaltaa, ja he ryöstävät ryövyydellä ja sortavat köyhän ja raadollisen, ja tekevät muukalaiselle väkivaltaa ja vääryyttä.
Hes. 24:6  Sen tähden näin sanoo Herra, Herra: voi murhakaupunkia! joka sen kaltainen pata on, jossa ruoste riippuu kiinni, niin ettei sen ruoste tahdo eritä. Ota kappale kappaleen jälkeen siitä ulos, sillä ei tarvita siitä arpaa heittää.
Hes. 24:9  Sen tähden sanoo Herra, Herra näin: voi murhakaupunkia! jonka minä suureksi valkeaksi teen.
Hes. 28:9  Mitämaks, jos sinä murhaajallesi sanot: minä olen Jumala; vaikka et sinä Jumala ole, vaan ihminen, ja olet sinun murhaajasi kädessä.
Hes. 45:9  Sillä näin sanoo Herra, Herra: eikö siinä kyllä ole, te Israelin päämiehet? lakatkaa kaikesta vääryydestä ja väkivallasta, ja tehkää oikeus ja vanhurskaus; ja älkää enempää rasittako minun kansaani, sanoo Herra, Herra.
Hoos. 4:2  Mutta valapattoisuus, valhe, murha, varkaus ja huoruus, ne ovat vallan saaneet, ja yksi veren vika tapahtuu toisen jälkeen.
Hoos. 5:11  Efraim kärsii väkivaltaa ja ahdistetaan, joka hänelle oikein tapahtuu; sillä hän antoi itsensä (ihmisten) käskyihin.
Hoos. 6:9  Papit ovat joukkoinensa niin kuin ryövärit, jotka väijyvät; he murhaavat Sikemin tiellä; sillä he tekevät, mitä he tahtovat.
Aam. 3:9  Julistakaat Asdodin huoneissa ja Egyptin maan huoneissa, ja sanokaa: kootkaa teitänne Samarian vuorille, ja katsokaa, kuinka suuri vääryys ja väkivalta siellä on.
Aam. 3:10  Ei he taida oikeutta tehdä, sanoo Herra; vaan kokoavat tavaroita huoneissansa väkivallalla ja ryöstämisellä.
Aam. 6:3  Te jotka luulette itsenne kaukana olevan pahoista päivistä, ja vedätte puoleenne väkivaltaisen istuimen,
Ob. 1:9  Sillä sinun väkeväsi, Teman, pitää hämmästymän, että heidän kaikkein pitää murhasta Eesaun vuorella hukkuman.
Ob. 1:14  Ei sinun pidä teiden haaroissa seisoman, murhaamassa heidän pakenevaisiansa, ei myös kiinni ottaman heidän jääneitänsä ahdistuksensa aikana.
Joona 3:8  Vaan ihmiset ja eläimet pitää säkkiin puetettaman, ja heidän pitää lujasti Jumalan tykö huutaman. Ja jokainen palatkaan pahasta tiestänsä ja kätensä väkivallasta.
Miika 2:2  He ahnehtivat peltoja, jotka he väkivallalla ottavat, ja huoneita, jotka he omistavat; ja tekevät ylellistä jokaisen huoneen kanssa ja jokaisen perinnön kanssa.
Nah. 3:1  Voi sitä murhakaupunkia, joka on täynnä valhetta ja ryöstöä, eikä tahdo ryöstöstänsä lakata!
Hab. 1:2  Herra, kuinka kauan minun pitää huutaman, ja et sinä tahdo kuulla? kuinka kauan minun pitää parkuman väkivallan tähden, ja et sinä tahdo auttaa?
Hab. 1:3  Miksi minulle vaivaa ja työtä osoitat? miksi minun annat nähdä ryövyyttä ja väkivaltaa minun ympärilläni? riita ja tora saa vallan.
Hab. 2:17  Sillä se väkivalta, joka Libanonissa tehty on, pitää lankeaman sinun päällesi, ja haaskatut eläimet pitää sinua peljättämän, ihmisten veren tähden, ja maan ja kaupungin ja kaikkein sen asuvaisten tähden, jotka ryöstetyt ovat.
Sef. 3:1  Voi sitä kauheaa, rietasta ja väkivaltaista kaupunkia!
Sef. 3:4  Hänen profeettansa ovat irstaiset ja petturit; hänen pappinsa saastuttavat pyhyyden, ja kääntävät lain väkivaltaisesti.
Mal. 3:5  Ja minä tahdon tulla teidän tykönne ja rangaista teitä, ja tahdon olla nopea todistaja noitia vastaan, huorintekijöitä ja valapattoisia vastaan, ja niitä vastaan, jotka palkolliselta palkan pidättävät, leskille ja orvoille väkivaltaa ja vääryyttä tekevät, ja jotka muukalaista sortavat, eikä pelkää minua, sanoo Herra Seebaot.
Matt. 11:12  Mutta hamasta Johannes Kastajan päivistä, niin tähän asti, kärsii taivaan valtakunta väkivaltaa, ja väkevät repivät sen itsellensä.
Matt. 15:19  Sillä sydämestä tulevat ulos pahat ajatukset, murhat, salavuoteudet, huoruudet, varkaudet, väärät todistukset, pilkat:
Matt. 22:7  Mutta kuin kuningas sen kuuli, vihastui hän, ja lähetti sotaväkensä, ja hukutti ne murhamiehet, ja heidän kaupunkinsa poltti.
Mark. 6:27  Ja kuningas lähetti kohta murhaajan, ja käski hänen päänsä tuoda.
Mark. 15:7  Niin oli yksi nimeltä Barabbas, joka oli sidottu kapinan nosttajien kanssa, jotka kapinassa murhan tehneet olivat.
Luuk. 3:14  Niin kysyivät myös häneltä sotamiehet, sanoen: mitä myös meidän pitää tekemän? Ja hän sanoi heille: älkää kenellekään väkivaltaa taikka vääryyttä tehkö, ja tyytykää palkkaanne.
Joh. 6:15  Kuin Jeesus ymmärsi, että he tahtoivat tulla ja väkivallalla tehdä hänen kuninkaaksi, meni hän pois taas vuorelle yksinänsä.
Joh. 8:44  Te olette isästä perkeleestä, ja teidän isänne himoja te tahdotte tehdä. Hän on ollut murhaaja alusta, ja ei pysynyt totuudessa; sillä ei totuus ole hänessä. Kuin hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omastansa; sillä hän on valehtelija ja valheen isä.
Ap. t. 3:14  Mutta te kielsitte pyhän ja hurskaan, ja anoitte teillenne murhamiestä annettaa;
Ap. t. 7:52  Ketä profeetoista ei teidän isänne vainonneet? Ja he tappoivat ne, jotka vanhurskaan tulemista ennustivat, jonka pettäjät ja murhaajat te nyt olitte,
Ap. t. 9:1  Mutta Saulus puskui vielä uhkauksia ja murhaa Herran opetuslapsia vastaan ja meni ylimmäisen papin tykö,
Ap. t. 21:35  Ja kuin hän astumien eteen tuli, kannettiin hän sotamiehiltä kansan väkivallan tähden;
Ap. t. 21:38  Etkös sinä siis ole Egyptin mies, joka ennen näitä päiviä kapinan nostit ja veit korpeen neljätuhatta murhamiestä?
Room. 1:29  Täynnänsä kaikkea vääryyttä, salavuoteutta, koiruutta, ahneutta, pahuutta: täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahansuomusta:
Gal. 5:21  Pahansuomus, murha, juopumus, ylensyömys ja muut sen kaltaiset, joista minä teille edellä sanon, niin kuin minä ennenkin sanonut olen, että ne, jotka sen kaltaisia tekevät, ei pidä Jumalan valtakuntaa perimän.
Jaak. 2:6  Mutta te olette häväisseet köyhän. Eikö rikkaat ole väkivaltaiset teitä polkemaan ja vetämään teitä oikeuden eteen?
1. Piet. 4:15  Älköön yksikään teistä kärsikö niin kuin murhaaja eli varas, taikka pahantekijä, eli niin kuin se, joka toisen virkaan rupeaa;
1. Joh. 3:15  Jokainen, joka veljeänsä vihaa, hän on murhaaja; ja te tiedätte, ettei yhdessäkään murhaajassa ole iankaikkinen elämä pysyvä.
Ilm. 21:8  Mutta pelkureille ja uskottomille, ja hirmuisille, ja murhaajille, ja salavuoteisille, ja velhoille, ja epäjumalisille, ja kaikille valehtelijoille pitää osa oleman siinä järvessä, joka tulesta ja tulikivestä palaa, joka on toinen kuolema.
Ilm. 22:15  Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekijät ja murhaajat, ja epäjumalan palvelijat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

TURVA, TURVALLISUUS


1. Moos. 19:17  Ja koska he johdattivat heitä ulos, sanoivat he: pelasta sinun sielusi, ja älä katsahda taaksesi, ja älä myös seisahda koko tälle lakeudelle; vaan turvaa itseäsi vuorelle, ettet hukkuisi.
1. Moos. 43:23  Mutta hän sanoi: olkaa hyvässä turvassa, älkää peljätkö: teidän Jumalanne ja teidän isänne Jumala on teille tavaran antanut teidän säkkiinne: teidän rahanne olen minä saanut. Ja hän toi Simeonin heidän tykönsä.
3. Moos. 25:18  Sen tähden tehkää minun säätyni ja pitäkää minun oikeuteni, että te ne teette, ja turvallisesti asutte maassa.
4. Moos. 13:20  Ja millainen maa on, lihava eli laiha, ja onko puita sillä maalla, taikka ei. Olkaa vahvassa turvassa, ja ottakaa maan hedelmää. Ja se oli siihen aikaan jona viinamarjat ensin kypsyneet olivat.
4. Moos. 14:9  Ainoastansa älkää olko Herraa vastaan niskurit, ja älkää te peljätkö tämän maan kansaa; sillä me syömme heitä niin kuin leipää: heidän turvansa on erinnyt heistä, ja Herra on meidän kanssamme: älkää peljätkö heitä.
5. Moos. 12:10  Vaan teidän pitää menemän Jordanin yli, ja asuman siinä maassa, jonka Herra teidän Jumalanne antaa teidän periä: ja hän antaa teille levon kaikilta vihamiehiltänne ympäriltänne, teidän pitää myös turvallisesti asuman.
5. Moos. 31:6  Olkaa vahvat ja hyvässä turvassa, älkää peljästykö ja kauhistuko heidän edessänsä; sillä Herra sinun Jumalasi itse vaeltaa sinun kanssasi; ei hän jätä sinua, eikä hylkää sinua.
5. Moos. 31:7  Ja Mooses kutsui Joosuan, ja sanoi hänelle koko Israelin silmäin edessä: ole vahva ja hyvässä turvassa, sillä sinä johdatat tämän kansan siihen maahan, jonka Herra heidän isillensä vannonut on heille antaaksensa, ja sinä jaat tämän heille perimiseksi heidän keskellänsä.
5. Moos. 33:12  Ja BenJaminille sanoi hän: Herran rakkaat pitää asuman turvallisesti hänen tykönänsä; hän suojelee heitä kaiken päivän, ja hän asuu heidän hartioidensa välillä.
Ruut 2:12  Herra maksakoon sinulle työsi, ja sinun palkkasi olkoon täydellinen Herran Israelin Jumalan tykönä, jonka tykö sinä olet tullut, turvaamaan hänen siipiensä alle!
1. Sam. 25:16  Mutta he ovat olleet meidän turvamme yötä ja päivää, niin kauan kuin me kaitsimme lampaitamme heidän tykönänsä.
2. Sam. 22:3  Jumala on minun vahani,johon minä turvaan; minun kilpeni, ja minun autuuteni sarvi, ja minun varjelukseni, ja minun turvani; minun vapahtajani, joka minun pelastaa vääryydestä.
2. Sam. 22:19  Ne ennättivät minun tuskapäivänäni; mutta Herra tuli minun turvakseni.
2. Sam. 23:3  Israelin Jumala on sanonut minulle, Israelin turva on minulle puhunut, ihmisten hallitsijasta, vanhurskaasta, joka hallitsee Jumalan pelossa.
2. Kun. 18:5  Hän turvasi Herraan Israelin Jumalaan; niin ettei yksikään hänen kaltaisensa ollut hänen jälkeensä, ei myös hänen edellänsä kaikkein Juudan kuningasten seassa.
2. Kun. 18:19  Niin sanoi Rabsake heille: sanokaa nyt Hiskialle: näin sanoo suuri kuningas, Assyrian kuningas: mikä on tämä turva, johon sinä luotat?
2. Kun. 18:30  Ja älköön antako Hiskia teidän turvata Herran päälle, sanoen: Herra on totisesti pelastava meitä, ja ei tämä kaupunki anneta Assyrian kuninkaan käsiin.
1. Aik. 5:20  Niin he autettiin niitä vastaan, ja Hagarilaiset annettiin heidän käsiinsä, ja kaikki jotka heidän kanssansa olivat; sillä he huusivat Jumalan tykö sodassa, ja hän kuuli heidän rukouksensa, että he turvasivat häneen.
1. Aik. 22:13  Silloin sinä menestyt, koska ahkeroitset pitää niitä säätyjä ja oikeuksia, jotka Herra Mooseksen kautta on käskenyt Israelille. Ole vahva ja hyvässä turvassa, älä pelkää, älä myös vavahdu.
2. Aik. 13:18  Ja niin Israelin lapset nöyryytettiin siihen aikaan, ja Juudan lapset vahvistettiin; sillä he turvasivat Herraan isiensä Jumalaan.
2. Aik. 14:11  Ja Asa huusi Herran Jumalansa tykö ja sanoi: Herra! et sinä väliä pidä auttaissasi monen kautta, taikka kussa ei yhtäkään voimaa ole. Auta meitä, Herra meidän Jumalamme! sillä me turvaamme sinuun, ja olemme tulleet sinun nimeesi tätä suurta joukkoa vastaan; sinä olet Herra meidän Jumalamme, ei yksikään ihminen voi mitään sinua vastaan.
2. Aik. 16:7  Siihen aikaan tuli Hanani näkijä Asan Juudan kuninkaan tykö ja sanoi hänelle: koska turvasit Syyrian kuninkaaseen ja et turvannut Herraan Jumalaasi, sen tähden on Syyrian kuninkaan väki päässyt pois sinun käsistäsi.
2. Aik. 16:8  Eikö Etiopialaiset ja Libyalaiset olleet suuri joukko monien vaunuin ja hevosmiesten kanssa? Kuitenkin, koska Herraan turvasit, antoi hän heidät sinun käsiisi.
2. Aik. 19:11  Katso, Amaria pappi on kaikkein ylimmäinen teidän ylitsenne kaikissa Herran asioissa. Niin on Sebadia Ismaelin poika hallitsija Juudan huoneessa kaikissa kuninkaan asioissa, niin ovat myös teillä virkamiehet Leviläiset: olkaa hyvässä turvassa ja tehkää tämä, ja Herra on hyväin kanssa.
2. Aik. 20:20  Ja he nousivat varhain huomeneltain ja menivät Tekoan korpeen. Ja heidän lähteissänsä seisoi Josafat ja sanoi: kuulkaa minua, Juuda ja Jerusalemin asujamet, uskokaa Herran teidän Jumalanne päälle, niin te olette hyvässä turvassa, ja uskokaa hänen profeettansa, niin te menestytte.
2. Aik. 32:7  Olkaa rohkeat ja hyvässä turvassa, älkää peljätkö ja älkää vavahtuko Assurin kuningasta ja kaikkea sitä joukkoa, joka hänen kanssansa on; sillä meidän kanssamme on enempi kuin hänen kanssansa.
Esra 10:4  Niin nouse, sillä sinun se tulee, me olemme sinun kanssasi; ole hyvässä turvassa ja tee niin.
Job 5:16  Ja hän on köyhän turva, että vääryys pitäisi suunsa kiinni.
Job 8:15  Hän luottaa huoneensa päälle, ja ei se pidä seisoman; hän turvaa siihen, ja ei se pidä pysyväinen oleman.
Job 11:18  Ole hyvässä turvassa, vielä nyt toivo on; sillä vaikka nyt olet häpeässä, niin sinä kuitenkin olet rauhassa lepäävä.
Job 24:8  Vuorten vuotamisesta tulevat he märäksi; ja ettei heillä yhtään turvaa ole, turvaavat he mäkiin.
Job 31:24  Olenko minä asettanut kullan turvakseni? ja sanonut puhtaalle kullalle: sinä olet minun uskallukseni?
Ps. 4:8  ( 4:9) Minä makaan ja lepään juuri rauhassa; sillä sinä Herra yksinäsi autat minua turvassa asumaan.
Ps. 9:9  Ja Herra on köyhän turva: hän on turva hädän aikana.
Ps. 13:6  Mutta minä turvaan sinun armoosi: minun sydämeni riemuitsee, ettäs niin mielelläsi autat: minä veisaan Herralle, että hän minulle niin hyvästi tekee.
Ps. 14:6  Te häpäisette köyhän neuvon; mutta Jumala on hänen turvansa.
Ps. 18:2  Herra, minun kallioni, minun linnani ja minun vapahtajani; minun Jumalani on minun vahani, johon minä turvaan: minun kilpeni, ja minun autuuteni sarvi, ja minun varjelukseni.
Ps. 18:18  Ne ennättivät minun tuskapäivänäni; mutta Herra tuli minun turvakseni.
Ps. 21:7  Sillä Kuningas turvaa Herraan: ja Ylimmäisen laupeudessa ei hän horju.
Ps. 22:5  Sinua he huusivat, ja vapahdettiin: sinuun he turvasivat, ja ei tulleet häpeään.
Ps. 22:9  Sillä sinä olet minun vetänyt ulos äitini kohdusta: sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla.
Ps. 25:2  Minun Jumalani! sinuun minä turvaan, älä salli minua häväistä, ettei minun viholliseni iloitsisi minusta.
Ps. 25:20  Varjele minun sieluni ja vapahda minua, älä laske minua häpeään; sillä sinuun minä turvaan.
Ps. 27:3  Ja vaikka sotaväki saartaisi minua, niin ei sydämeni sen tähden pelkäisi; ja jos sota nousisi minua vastaan, minä turvaan sittenkin häneen.
Ps. 27:14  Odota Herraa, ole hyvässä turvassa, ja hän vahvistaa sinun sydämesi: ja odota Herraa.
Ps. 31:24  Olkaa hyvässä turvassa, ja hän vahvistaa teidän sydämenne, kaikki jotka Herraa odotatte.
Ps. 34:8  Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on suloinen: autuas on se, joka häneen turvaa.
Ps. 42:5  Mitäs murehdit, sieluni, ja olet niin levoton minussa? Turvaa Jumalaan; sillä minä vielä nytkin häntä kiitän, että hän minua auttaa kasvoillansa.
Ps. 42:11  Mitäs murehdit, sieluni, ja olet minussa niin levoton? Turvaa Jumalaan; sillä minä vielä nytkin häntä kiitän, että hän on minun kasvojeni apu ja minun Jumalani.
Ps. 43:5  Mitäs murehdit, sieluni, ja olet minussa niin levoton? Turvaa Jumalaan; sillä minä vielä nytkin häntä kiitän, että hän on minun kasvojeni apu ja minun Jumalani.
Ps. 46:1  Kooran lasten veisu nuoruudesta, edelläveisaajalle. (46:2) Jumala on meidän turvamme ja väkevyytemme, joka on sangen sovelias apu tuskissa.
Ps. 48:13  Turvatkaa hänen muurinsa, vahvistakaa hänen salinsa, että te sitä juttelisitte tulevaisille sukukunnille.
Ps. 52:7  Katso, tämä on se mies, joka ei pitänyt Jumalaa turvanansa, vaan uskalsi suureen rikkauteensa: hän on vahvistunut pahuudessansa.
Ps. 57:1  Davidin kultainen kappale, edelläveisaajalle, ettei hän hukkunut, kuin hän Saulin edestä pakeni luolaan. (57:2) Jumala, ole minulle armollinen, ole minulle armollinen; sillä sinuun minun sieluni uskaltaa, ja sinun siipiesi varjon alle minä turvaan siihen asti, että ahdistukset ohitse käyvät.
Ps. 59:9  Heidän väkevyytensä edestä minä turvaan sinun tykösi; sillä Jumala on minun varjelukseni.
Ps. 59:16  Mutta minä veisaan sinun väkevyyttäsi, ja varhain kerskaan sinun laupeuttasi; sillä sinä olet minun varjelukseni ja turvani minun hädässäni.
Ps. 61:3  Sillä sinä olet minun turvani, vahva torni vihollisten edessä.
Ps. 62:7  Jumalassa on minun autuuteni, minun kunniani, minun väkevyyteni kallio, minun turvani on Jumalassa.
Ps. 62:8  Te kansat, toivokaa häneen joka aika, vuodattakaa teidän sydämenne hänen eteensä: Jumala on meidän turvamme, Sela!
Ps. 62:10  Älkää luottako vääryyteen ja väkivaltaan; älkää turvatko niihin, mitkä ei mitään ole; jos rikkaudet teidän tykönne lankeavat, niin älkää panko sydäntänne niiden päälle.
Ps. 65:5  Kuule meitä ihmeellisestä vanhurskaudesta, meidän autuutemme Jumala, kaikkein turva maan päällä ja kaukana meressä,
Ps. 71:3  Ole minulle vahva turva, johon minä aina pakenisin: sinä olet luvannut minua auttaa; sillä sinä olet minun kallioni ja linnani.
Ps. 71:5  Sillä sinä olet minun turvani, Herra, Herra: minun toivoni hamasta minun nuoruudestani.
Ps. 71:7  Minä olen monelle ihmeeksi tullut; mutta sinä olet minun vahva turvani.
Ps. 78:35  Ja muistelivat, että Jumala on heidän turvansa, ja Jumala korkein heidän lunastajansa.
Ps. 78:53  Ja saattoi heitä turvallisesti, ettei he peljänneet; vaan heidän vihollisensa peitti meri.
Ps. 89:26  Näin hänen pitää minun kutsuman: sinä olet minun Isäni, Jumalani ja turvani, joka minua auttaa.
Ps. 90:1  Mooseksen Jumalan miehen rukous. Herra, sinä olet meidän turvamme, suvusta sukuun.
Ps. 91:4  Hän sulillansa sinua varjoaa, ja sinun turvasi on hänen siipiensä alla: hänen totuutensa on keihäs ja kilpi;
Ps. 91:9  Sillä Herra on sinun toivosi, ja Ylimmäinen on sinun turvasi.
Ps. 92:15  Ja julistaman, että Herra on niin hurskas, minun turvani, ja ei ole hänessä vääryyttä.
Ps. 94:22  Mutta Herra on minun varjelukseni: minun Jumalani on minun uskallukseni turva,
Ps. 95:1  Tulkaa, veisatkaamme kiitosta Herralle, ja iloitkaamme meidän autuutemme turvalle!
Ps. 104:18  Korkeat vuoret ovat metsävuohten turva, ja kivirauniot kaniinein.
Ps. 119:50  Tämä on minun turvani minun vaivassani, että sinun sanasi virvoittaa minun.
Ps. 144:1  Davidin Psalmi. Kiitetty olkoon Herra, minun turvani, joka käteni opettaa sotimaan, ja sormeni tappelemaan,
Sananl. 1:33  Mutta joka minua kuulee, hän asuu turvallisesti, ja ei mitään pahaa pelkää.
Jes. 4:6  Ja maja pitää oleman päivän varjoksi hellettä vastaan, ja turva ja varjelus rajuilmaa ja sadetta vastaan.
Jes. 8:6  Että tämä kansa hylkää Siiloan veden, joka hiljaksensa juoksee, ja turvaa Retsiniin ja Remalian poikaan;
Jes. 10:20  Silloin ei pidä jääneet Israelissa, ja ne jotka tallella ovat Jaakobin huoneesta, enää turvaaman häneen, joka heitä lyö; vaan pitää todella turvaaman Herraan Israelin pyhään.
Jes. 12:2  Katso, Jumala on minun autuuteni, minä olen turvassa ja en mitään pelkää; sillä Herra, Herra on minun väkevyyteni, ja minun virteni, ja hän on minun autuuteni.
Jes. 14:32  Ja mitä pakanain sanansaattajia vastataan? nimittäin, että Herra on perustanut Siionin, ja siellä pitää hänen kansansa raadollisilla turva oleman.
Jes. 20:6  Ja tämän luodon asuvaiset pitää silloin sanoman: onko tämä meidän turvamme, johon olemme paenneet apua saamaan, että me Assyrian kuninkaalta pelastettaisiin? kuinka me olemme päässeet?
Jes. 25:4  Sillä sinä olet heikkojen väkevyys ja köyhäin vahvuus heidän vaivoissansa: myrskyssä turva, varjo helteessä, kuin tyrannit julmistuvat niin kuin rajuilma seinää vastoin.
Jes. 26:3  Sinä pidät aina rauhan, vahvan lupauksesi jälkeen; sillä sinuun turvataan.
Jes. 28:15  Sillä te sanotte: me olemme tehneet liiton kuoleman kanssa ja sovinnon helvetin kanssa. Kuin rangaistuksen virta tulee, ei hänen pidä meitä kohtaaman; sillä me olemme tehneet valheen turvaksemme, ja petoksen varjelukseksemme.
Jes. 28:17  Ja minä teen tuomion ojennusnuoraksi ja vanhurskauden mitaksi, niin pitää rakeet karkottaman pois väärän turvan, ja veden pitää viemän tulen pois;
Jes. 30:3  Ja Faaraon väkevyys pitää oleman teille häpeäksi, ja Egyptin varjon turva häväistykseksi.
Jes. 30:29  Silloin pitää teidän veisaaman niin kuin juhlayönä, ja sydämestänne riemuitseman niin kuin huiluilla käytäisiin Herran vuorelle, Israelin turvan tykö.
Jes. 31:1  Voi niitä, jotka menevät alas Egyptiin apua kerjäämään, ja luottavat hevosiin, ja turvaavat vaunuihin, että niitä on monta, ja ratsastusmiehiin, että he juuri väkevät ovat, eivätkä turvaa Israelin Pyhään, eikä kysy Herraa.
Jes. 32:18  Niin että minun kansani on asuva rauhan huoneessa, turvallisissa majoissa ja jalossa levossa.
Jes. 35:4  Sanokaa heikkomielisille: olkaa turvassa ja älkää peljätkö; katso, teidän Jumalanne tulee kostamaan, Jumala, joka maksaa, hän tulee ja vapahtaa teidät.
Jes. 36:4  Ja Rabsake sanoi heille: sanokaa siis Hiskialle: näin sanoo suuri kuningas, Assyrian kuningas: millainen on se turva, johonka turvaat?
Jes. 36:15  Ja älkää antako Hiskian saattaa teidät turvaamaan Herraan, sanoen: kyllä Herra auttaa meitä: ei tätä kaupunkia anneta Assyrian kuninkaan käsiin.
Jes. 38:17  Katso, suuri hätä oli minulla turvasta; mutta sinä olet minun sieluni sydämellisesti vapahtanut, ettei se hukkuisi; sillä sinä heitit kaikki minun syntini selkäsi taakse.
Jes. 41:6  Auttoivat toinen toistansa, ja sanoivat lähimmäisellensä: ole hyvässä turvassa.
Jes. 44:8  Älkää peljätkö ja älkää hämmästykö. Enkö minä silloin antanut kuulla, ja ilmoittaa sitä sinulle? Sillä te olette minun todistajani. Onko joku Jumala paitsi minua? Ei ole yhtään turvaa, en minä tiedä ketään.
Jes. 54:11  Sinä raadollinen, kovalta tuulelta häälytetty, ja sinä turvaton! katso, minä panen sinun kives niin kuin kaunistuksen, ja tahdon sinun perustuksesi safiireille laskea,
Jer. 14:8  Sinä olet Israelin turva ja auttaja hädässä; miksi olet niin kuin muukalainen maassa, ja niin kuin vieras, joka siihen ainoasti yöpyy?
Jer. 16:19  Herra, sinä olet väkevyyteni ja voimani, ja turvani hädässä; pakanat tulevat sinun tykösi maailman ääristä ja sanovat: meidän isämme ovat tosin pitäneet vääriä ja turhia jumalia, jotka ei mitään auttaa taida.
Jer. 17:7  Mutta se mies on siunattu, joka luottaa Herraan; ja Herra on hänen turvansa.
Jer. 17:17  Älä ole minulle hämmästykseksi; sinä olet minun turvani hädässä.
Jer. 23:6  Hänen aikanansa pitää Juudaa autettaman, ja Israel hyvässä turvassa asuman; ja tämä on hänen nimensä oleva kuin häntä kutsutaan: Herra meidän vanhurskautemme.
Jer. 32:37  Katso, minä tahdon heidät koota kaikista maakunnista, joihin minä olen heitä sysännyt pois suuressa vihassani, hirmuisuudessani ja julmuudessani ja tahdon tuottaa heitä jälleen tähän paikkaan, että heidän turvallisesti asuman pitää;
Jer. 48:45  Jotka taposta pakenevat, pitää etsimän turvaa Hesbonissa; mutta tulen pitää käymän Hesbonista ja liekin Sihonista, joka Moabin paikat ja sotivaisen kansan nielemän pitää.
Valit. 4:20  Herran voideltu, joka meidän turvamme oli, on vangittu heidän verkkoihinsa, josta me sanoimme, että me hänen varjonsa alla elämme pakanain seassa.
Dan. 6:23  Niin kuningas ihastui siitä suuresti, ja käski Danielin luolasta ylös ottaa. Ja he ottivat Danielin ylös luolasta, ja ei hänessä yhtään haavaa löydetty, sillä hän oli turvannut Jumalaansa.
Hoos. 2:18  Vaan minä tahdon tehdä heille sillä ajalla liiton, petojen kanssa kedolla, lintujen kanssa taivaan alla ja matoin kanssa maan päällä; ja tahdon ottaa pois joutsen, miekan ja sodan maalta, ja annan heidän asua turvallisesti.
Hoos. 10:13  Te kynnätte jumalattomuutta, ja niitätte vääryyttä, ja syötte valheen hedelmiä. Että sinä turvaat omaan menoosi ja sinun moneen sankariisi,
Hoos. 12:6  (12:7) Niin käänny nyt sinun Jumalasi tykö; tee laupeus ja oikeus, ja turvaa alati sinun Jumalaasi.
Joel 3:16  Ja Herra on Siionista kiljuva, ja antaa kuulla äänensä Jerusalemista, että taivaan ja maan pitää vapiseman. Mutta Herra on kansansa turva, ja linna Israelin lapsille.
Ob. 1:7  Kaikki, jotka sinun kanssasi liitossa ovat, pitää ajaman sinun pois maaltasi; miehet, joihin sinä turvaat, pettävät sinun, ja voittavat sinun; jotka sinun leipäsi syövät, pettävät sinun; ei sinulla ole ymmärrystä.
Nah. 1:7  Herra on laupias, ja turva hädän aikana; ja tuntee ne, jotka uskaltavat hänen päällensä.
Nah. 3:11  Juuri niin täytyy sinun myös juopua, ja itseäsi lymyttää, ja turvaa vihollistesi edestä etsiä.
Hab. 1:12  Etkös sinä, Herra, ole alusta, minun Jumalani, minun pyhäni. Älä anna meidän kuolla, vaan anna heidän olla, o Herra, meille ainoasti rangaistukseksi, ja anna heidän, o meidän turvamme, meitä ainoasti kurittaa.
Sef. 3:12  Minä tahdon sinusta antaa jäädä köyhän ja halvan kansan; heidän pitää Herran nimeen turvaaman.
Hagg. 2:4  Ja nyt Serubbabel, ole hyvässä turvassa, sanoo Herra; ole sinäkin hyvässä turvassa, Josua Jotsadakin poika, ylimmäinen pappi; olkaa kaikki kansa maakunnassa hyvässä turvassa, sanoo Herra, ja tehkää työtä; sillä minä olen teidän kanssanne, sanoo Herra Seebaot.
Sak. 12:5  Ja Juudan päämiesten pitää sanoman sydämessänsä: olkoon Jerusalemin asuvaiset vain hyvässä turvassa, Herrassa Seebaotissa, heidän Jumalassansa.
Sak. 14:11  Ja hänessä pitää asuttaman, eikä enää pidä yhtään kirousta oleman, sillä Jerusalemin pitää turvallisesti asuman.
Matt. 9:2  Ja katso, he toivat hänen eteensä halvatun, joka makasi vuoteella. Ja kuin Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: poikani, ole hyvässä turvassa, syntis annetaan anteeksi sinulle.
Matt. 9:22  Niin Jeesus käänsi itsensä, näki hänen ja sanoi: ole hyvässä turvassa, tyttäreni! sinun uskosi on sinun terveeksi tehnyt. Ja vaimo tuli sillä hetkellä terveeksi.
Matt. 14:27  Niin Jeesus puhui kohta heille ja sanoi: olkaa hyvässä turvassa! minä olen: älkää peljästykö.
Matt. 27:43  Hän turvasi Jumalaan: päästäköön nyt hänen, jos hän mielistyy häneen. Sillä hän sanoi: Jumalan Poika minä olen.
Mark. 6:50  (Sillä kaikki näkivät hänen ja hämmästyivät.) Ja hän puhui kohta heidän kanssansa ja sanoi heille: olkaa hyvässä turvassa, minä olen, älkää peljätkö.
Luuk. 8:48  Mutta hän sanoi hänelle: ole hyvässä turvassa, tyttäreni, sinun uskosi on sinua auttanut: mene rauhaan!
Luuk. 11:22  Mutta kuin häntä väkevämpi tulee ja voittaa hänen, niin hän ottaa pois kaikki hänen sota-aseensa, joihin hän turvasi, ja jakaa hänen saaliinsa,
Joh. 5:45  Älkää luulko, että minä minä kannan Isän edessä teidän päällenne: se on, joka teidän päällenne kantaa, Mooses, johonka te turvaatte.
Joh. 16:33  Näitä olen minä teille puhunut, että teillä minussa rauha olisi. Maailmassa on teillä tuska; mutta olkaa hyvässä turvassa, minä voitin maailman.
Ap. t. 23:11  Mutta yöllä sen jälkeen seisoi Herra hänen tykönänsä ja sanoi: ole vahvassa turvassa, Paavali! sillä niin kuin sinä olet minusta Jerusalemissa todistanut, niin sinun pitää Roomissakin todistaman.
Ap. t. 25:11  Sillä jos minä olen jonkun vahingoittanut, eli minun henkeni rikkonut, niin en minä tahdo välttää kuolemaa: jos ei taas mitään niistä ole, mitä he minun päälleni kantavat, niin ei yksikään taida minua antaa heidän käsiinsä: minä turvaan keisariin.
Ap. t. 25:12  Silloin Festus puhutteli raatia ja vastasi: keisariin sinä turvasit, keisarin tykö pitää myös sinun menemän.
Ap. t. 25:25  Mutta kuin minä ymmärsin, ettei hän ollut mitään kuoleman ansiota tehnyt, ja että hän myös itse turvasi keisariin, niin minä aioin hänen sinne lähettää.
Ap. t. 26:32  Mutta Agrippa sanoi Festukselle: kyllä tämä mies olisi taidettu päästää, ellei hän olisi keisariin turvannut.
Ap. t. 28:19  Mutta koska juutalaiset sitä vastaan sanoivat, täytyi minun turvata keisariin, ei niin, että minulla olisi jotakin kantamista minun kansani päälle.
2. Kor. 1:10  Joka meitä niin suuresta kuolemasta päästi ja päästää; ja me turvaamme hänen päällensä, että hän tästedeskin meitä päästää,
2. Kor. 5:6  Niin me olemme sen tähden aina hyvässä turvassa ja tiedämme, että niin kauan kuin me ruumiissa asumme, niin me olemme kaukana Herrasta.
2. Kor. 5:8  Mutta meillä on turva, ja paljo halaamme enemmin olla kaukana pois ruumiista ja mennä asumaan Herran tykö.
Gal. 5:10  Minä turvaan teihin Herrassa, ettette toista mieltä ottaisi; mutta joka teitä eksyttää, hänen pitää tuomionsa kantaman, olkaan kuka hän olisi.
Fil. 3:3  Sillä me olemme se ympärileikkaus, jotka Jumalaa hengessä palvelemme ja kerskaamme meitämme Kristuksessa Jeesuksessa, ja emme turvaa lihaan,
Fil. 3:4  Ehkä minulla on, johon minä lihassakin turvaan. Jos joku näkyy lihaan uskaltavan, minä paljoa enemmin.
Hepr. 2:13  Ja taas: minä turvaan häneen; ja taas: katso, minä ja ne lapset, jotka Jumala minulle antanut on,
Hepr. 6:18  Että me kahden liikkumattoman kappaleen kautta, joissa mahdotoin on Jumalan valehdella, juuri vahvan uskalluksen pitäisimme, me jotka siihen turvaamme, että me taritun toivon saisimme,
Hepr. 11:13  Nämä kaikki ovat uskossa kuolleet ja ei ole niistä lupauksista saaneet, vaan ainoastansa taaempaa nähneet ja kuitenkin niihin turvanneet ja hyvin tyytyivät ja tunnustivat, että he vieraat ja muukalaiset maan päällä olivat.
Hepr. 13:6  Niin että me hyvässä turvassa sanomme: Herra on minun auttajani, enkä minä pelkää, mitä ihminen minulle tekisi.
1. Joh. 2:28  Ja nyt, lapsukaiseni, pysykää hänessä: että kuin hän ilmestyy, meillä olisi turva, ettemme hänen edessänsä häpeään tulisi hänen tulemisessansa.
1. Joh. 3:21  Te rakkahimmat! jos ei meidän sydämemme tuomitse meitä, niin meillä on turva Jumalaan.
1. Joh. 4:17  Siinä täytetään rakkaus meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä niin kuin hän on, niin olemme me myös tässä maailmassa.
1. Joh. 5:14  Ja tämä on se turva, joka meillä on häneen, että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa jälkeen, niin hän meitä kuulee.
Rauha, lepo, sopu, yksimielisyys - sota, riita, eripura