25.11.2018

JUMALAN HYVYYS, ARMO, RAKKAUS - ANKARUUS, KIIVAUS, VIHA




Poimintoja Bibliasta 1776.

HYVYYS

Ps. 32:10  Jumalattomalla on monta vitsausta; mutta joka Herraan toivoo, hänen hyvyys ympäri piirittää.
Ps. 36:7  Kuinka kallis on sinun hyvyytesi, Jumala! että ihmisten lapset sinun siipiesi varjon alle uskaltavat.
Ps. 42:8  Päivällä on Herra luvannut hyvyytensä, ja yöllä minä hänelle veisaan, ja rukoilen elämäni Jumalaa.
Ps. 48:9  Jumala! me odotamme sinun hyvyyttäsi sinun temppelissäsi.
Ps. 51:1  Davidin Psalmi, edelläveisaajalle, (51:2) Kuin profeetta Naatan tuli hänen tykönsä, sitten kuin hän Batseban tykönä käynyt oli. (51:3) Jumala, ole minulle armollinen sinun hyvyytesi tähden: pyyhi pois minun syntini suuren laupiutesi tähden.
Ps. 68:10  Että sinun laumasi siinä asuisi: Jumala, sinä virvoitat hyvyydelläsi raadolliset.
Jes. 61:6  Mutta teitä pitää Herran papiksi kutsuttaman, ja sanottaman: te olette meidän Jumalamme palvelijat, ja teidän pitää pakanain hyvyyden syömän, ja heidän kunniastansa pitää teidän kerskaaman.
Hoos. 3:5  Sitten Israelin lapset palaavat ja Herraa heidän Jumalaansa etsivät, ja Davidia kuningastansa; ja heidän pitää pelolla tuleman Herran ja hänen hyvyytensä tykö viimeisillä ajoilla.
Joel 2:13  Leikatkaat teidän sydämenne, ja älkäät teidän vaatteitanne, ja palatkaat Herran teidän Jumalanne tykö; sillä hän on armollinen ja laupias, pitkämielinen ja suuresta hyvyydestä, ja katuu rangaistusta.
Joona 4:2  Rukoili Herraa ja sanoi: voi Herra! sepä se on, minkä minä sanoin, kuin minä olin vielä maassani, sen tähden minä tahdoin myös Tarsikseen paeta; sillä minä tiedän, että sinä Jumala olet armollinen, laupias, pitkämielinen, suuresta hyvyydestä ja kadut pahaa.
Room. 2:4  Eli katsotkos ylen hänen hyvyytensä, kärsiväisyytensä ja pitkämielisyytensä rikkauden, ettet tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
Room. 11:22  Sen tähden katso tässä Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: ankaruutta niissä, jotka lankesivat, mutta hyvyyttä itse sinussa, jos sinä ainoastaan hyvyydessä pysyt; muutoin sinäkin leikataan pois.
2. Tess. 1:11  Ja sen tähden me myös aina rukoilemme teidän edestänne, että meidän Jumalamme teitä otolliseksi tekisi siihen kutsumiseen, ja täyttäisi kaiken hyvyyden suosion ja uskon vaikutuksen, voimassa:
Tit. 3:4  Mutta sitten kuin Jumalan meidän Vapahtajamme hyvyys ja rakkaus ihmisille ilmestyi,
1. Joh. 3:17  Mutta jos jollakin olisi tämän maailman hyvyyttä, ja näkisi veljensä tarvitseman, ja sulkee sydämensä häneltä, kuinkas Jumalan rakkaus pysyy hänessä?

KIIVAUS

2. Moos. 20:5  Ei sinun pidä kumartaman niitä, eikä myös palveleman niitä: Sillä minä, Herra sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka etsiskelen isäin pahat teot lasten päälle, kolmanteen ja neljänteen polveen, jotka minua vihaavat;
2. Moos. 34:14  Sillä ei sinun pidä rukoileman muita jumalia: sillä Herran nimi on kiivoittelija, että hän on kiivas Jumala.
4. Moos. 25:13  Ja hänellä ja hänen siemenellänsä hänen jälkeensä pitää oleman iankaikkisen pappeuden liiton, että hän oli kiivas Jumalallensa ja sovitti Israelin lapset.
5. Moos. 4:24  Sillä Herra sinun Jumalasi on kuluttavainen tuli ja kiivas Jumala.
5. Moos. 5:9  Ei sinun pidä niitä kumartaman, eikä palveleman niitä; sillä minä olen Herra sinun Jumalasi, kiivas Jumala, joka kostan lapsille isäin rikokset, kolmanteen ja neljänteen polveen niille, jotka minua vihaavat,
5. Moos. 6:15  Sillä Herra sinun Jumalasi on kiivas Jumala teidän keskellänne, ettei Herran sinun Jumalasi viha julmistuisi sinun päällesi, ja hukuttaisi sinua maasta.
Joos. 24:19  Ja Josua sanoi kansalle: ette taida palvella Herraa, sillä hän on pyhä Jumala ja hän on kiivas Jumala, joka ei säästä teidän syntejänne.
1. Kun. 19:10  Hän vastasi: minä olen kiivauksella kiivannut Herran Jumalan Seebaotin tähden; sillä Israelin lapset ovat hyljänneet sinun liittosi, ja sinun alttarisi kukistaneet ja tappaneet sinun profeettasi miekalla, ja minä yksinäni jäin, ja he etsivät minun henkeäni, ottaaksensa sitä pois.
1. Kun. 19:14  Hän vastasi: minä olen kiivauksella kiivannut Herran Jumalan Seebaotin tähden; sillä Israelin lapset ovat hyljänneet sinun liittosi, kukistaneet sinun alttarisi ja tappaneet sinun profeettasi miekalla, ja minä ainoastaan jäin, ja he etsivät minun henkeäni, ottaaksensa sitä pois.
Sananl. 24:19  Älä vihastu pahain päälle, älä myös ole kiivas jumalattomien tähden;
Jes. 9:7  (9:6) Että hänen herrautensa pitää suureksi tuleman, ja ei rauhalla loppua, Davidin istuimelle ja hänen valtakunnallensa, valmistamaan sitä ja vahvistamaan tuomiolla ja vanhurskaudella: hamasta nyt niin iankaikkiseen on Herran Jumalan Seebaotin kiivaus tämän tekevä.
Hes. 8:3  Ja hän ojensi ulos niin kuin käden, ja otti minun kiinni pääni hiuksista; niin otti minun henki ylös maan ja taivaan välille, ja vei minun Jerusalemiin Jumalan näyissä, sisällisen oven tykö, joka pohjan puolessa on, kussa kiivauksen kuva seisoi, joka kiivauksen kehotti.
Nah. 1:2  Herra on kiivas Jumala ja kostaja, ja Herra on kostaja ja vihainen; Herra on kostaja vihollisiansa vastaan, joka ei vainollisiansa unohda.
Ap. t. 22:3  Minä olen juutalainen, Tarsossa Kilikiassa syntynyt ja tässä kaupungissa kasvatettu Gamalielin jalkain juuressa, opetettu visusti vanhimpien laissa, ja olin Jumalan puolesta kiivas, niin kuin tekin kaikki olette tänä päivänä,
Room. 10:2  Sillä minä annan heille todistuksen, että heillä on kiivaus Jumalan puoleen, mutta ei taidon jälkeen.
2. Kor. 7:11  Sillä katso, että te olitte Jumalan mielen jälkeen murheelliset, kuinka suuren ahkeruuden se on teissä vaikuttanut! Ja tosin edesvastauksen, närkästyksen, pelon, ikävöitsemisen, kiivauden ja koston. Te olette kaikissa teitänne puhtaiksi osoittaneet tässä asiassa.
2. Kor. 11:2  Sillä minä kiivaan teitä Jumalan kiivaudella. Sillä minä olen teitä kihlannut yhdelle miehelle, että minä puhtaan neitseen Kristukselle tuottaisin.

ARMO

1. Moos. 33:10  Niin Jaakob vastasi: ei niin, mutta jos minä olen löytänyt armon sinun edessäsi, niin ota minun lahjani minun kädestäni: sillä minä näin sinun kasvosi, niin kuin minä olisin nähnyt Jumalan kasvot; että olet minut hyväksi ottanut.
1. Moos. 43:29  Niin hän nosti silmänsä ja näki veljensä BenJaminin, äitinsä pojan, ja sanoi: onko tämä teidän nuorin veljenne, josta te sanoitte minulle? Ja sanoi vielä: Jumala olkoon sinulle armollinen, minun poikani.
2. Moos. 34:6  Ja Herra vaelsi hänen kasvojensa edessä, ja huusi: Herra, Herra Jumala (on) laupias ja armollinen, ja pitkämielinen, suuresta armosta ja totuudesta;
3. Moos. 19:22  Ja papin pitää sovittaman hänen vikauhrinsa oinaalla Herran edessä siitä rikoksesta, jolla hän on rikkonut; niin hänelle (Jumalalta) armo tapahtuu hänen rikoksestansa, jolla hän rikkonut on.
5. Moos. 4:31  Sillä Herra sinun Jumalasi on armollinen Jumala: ei hän sinua hylkää, eikä kadota sinua, ja ei hän unhota sinun isäisi liittoa, jonka hän heille vannonut on.
2. Sam. 15:25  Niin sanoi kuningas Zadokille: kanna Jumalan arkki kaupunkiin jälleen: jos minä löydän armon Herran edessä, niin hän tuo minun jälleen ja antaa minun nähdä hänen ja hänen majansa.
2. Aik. 1:8  Ja Salomo sanoi Jumalalle: sinä olet tehnyt suuren armon isälleni Davidille, ja olet tehnyt minun hänen sijaansa kuninkaaksi:
2. Aik. 6:42  Herra Jumala! älä käännä pois sinun voideltusi kasvoja: muista sen armon päälle, jonka sinä Davidille sinun palvelijallesi lupasit!
2. Aik. 30:9  Sillä jos te käännytte Herran tykö, niin veljenne ja lapsenne saavat armon niiden edessä, jotka heitä vankina pitävät, että he tulevat tähän maahan jälleen; sillä Herra teidän Jumalanne on armollinen ja laupias, ja ei käännä kasvojansa pois teistä, jos te käännytte hänen tykönsä.
Esra 9:8  Mutta nyt vähällä ajan rahdulla on meille armo tapahtunut Herralta meidän Jumalaltamme, että vielä on muutamia meistä jäljellä ja päässeitä, että hän antoi vielä vaarnan meille pyhään sijaansa, että meidän Jumalamme valistaisi silmämme ja antaisi meille vähän virvoituksen orjuudessamme.
Neh. 9:17  Ja eipä he tahtoneet kuullakaan, ja ei he ajatelleet niitä ihmeitä, jotka sinä teit heidän kanssansa; vaan he tulivat uppiniskaisiksi ja asettivat päämiehen palataksensa takaperin orjuuteensa, vastahakoisuudessansa; mutta sinä Jumala olet anteeksiantaja, armollinen, laupias ja pitkämielinen, sangen suuri laupiudesta, ja et sinä heitä hyljännyt.
Neh. 9:31  Mutta suuren laupiutesi tähden et sinä heitä peräti teloittanut eli hyljännyt; sillä sinä olet armollinen ja laupias Jumala.
Job 33:26  Hän rukoilee Jumalaa, joka hänelle osoittaa armon: hän antaa kasvonsa nähdä ilolla, ja maksaa ihmiselle hänen vanhurskautensa.
Ps. 4:1  Davidin Psalmi, edelläveisaajalle, kanteleilla. ( 4:2) Rukoillessani kuule minua, vanhurskauteni Jumala, joka minua lohdutat ahdistuksessani: ole minulle armollinen, ja kuule rukoukseni.
Ps. 43:1  Tuomitse minua, Jumala, ja ratkaise minun asiani armotointa kansaa vastaan, ja päästä minua kavalista ja vääristä ihmisistä.
Ps. 45:2  Sinä olet kaikkein kaunein ihmisten lasten seassa: armo on vuodatettu sinun huulissasi; sen tähden siunaa Jumala sinua iankaikkisesti.
Ps. 51:1  Davidin Psalmi, edelläveisaajalle, (51:2) Kuin profeetta Naatan tuli hänen tykönsä, sitten kuin hän Batseban tykönä käynyt oli. (51:3) Jumala, ole minulle armollinen sinun hyvyytesi tähden: pyyhi pois minun syntini suuren laupiutesi tähden.
Ps. 56:1  Davidin kultainen kappale mykästä mettisestä muukalaisten seassa, kuin filistealaiset käsittivät hänen Gatissa.(56:2) Jumala, ole minulle armollinen; sillä ihmiset tahtovat minua niellä ylös: joka päivä he sotivat ja ahdistavat minua.
Ps. 57:1  Davidin kultainen kappale, edelläveisaajalle, ettei hän hukkunut, kuin hän Saulin edestä pakeni luolaan. (57:2) Jumala, ole minulle armollinen, ole minulle armollinen; sillä sinuun minun sieluni uskaltaa, ja sinun siipeisi varjon alle minä turvaan siihen asti, että ahdistukset ohitse käyvät.
Ps. 57:3  Hän lähettää taivaasta, ja varjelee minua, ja antaa ne häpeään tulla, jotka minua tahtovat niellä ylös, Sela! lähettäköön Jumala armonsa ja totuutensa.
Ps. 59:17  Sinä olet minun väkevyyteni, sinulle minä kiitosta veisaan; sillä sinä Jumala olet minun varjelukseni ja minun armollinen Jumalani.
Ps. 62:12  Ja sinä Jumala olet armollinen; sillä sinä maksat jokaiselle työnsä jälkeen.
Ps. 67:1  Psalmi ja veisu, edelläveisaajalle, kanteleilla. (67:2) Jumala olkoon meille armollinen, ja siunatkoon meitä! hän valistakoon kasvonsa aina meidän päällemme, Sela!
Ps. 68:9  Mutta nyt sinä, Jumala, annat armollisen sateen, ja virvoitat perimisesi, joka väsynyt on.
Ps. 77:7  Heittäneekö Jumala pois iankaikkisesti, ja ei yhtään armoa silleen osoittane?
Ps. 77:9  Onko Jumala unohtanut olla armollinen? ja sulkenut laupiutensa vihan tähden? Sela!
Ps. 84:11  Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi: Herra antaa armon ja kunnian: ei hän anna hurskailta mitään hyvää puuttua.
Ps. 86:15  Mutta sinä, Herra Jumala, olet armollinen ja laupias, kärsiväinen ja sangen hyvä ja vakaa.
Ps. 98:3  Hän muistaa armonsa ja totuutensa Israelin huoneelle: kaikki maailman ääret näkevät meidän Jumalamme autuuden.
Ps. 109:26  Auta minua, Herra minun Jumalani: auta minua sinun armosi perästä,
Ps. 116:5  Herra on armollinen ja vanhurskas, ja meidän Jumalamme on laupias.
Sananl. 3:4  Niin sinä löydät armon ja hyvän toimen, Jumalan ja ihmisten edessä.
Jes. 26:10  Mutta ehkä jumalattomille armoja tarittaisiin, niin ei he opi kuitenkaan vanhurskautta, vaan tekevät ainoastaan pahaa oikeuden maalla; sillä ei he näe Herran kunniaa.
Jes. 30:18  Sen tähden Herra odottaa, että hän olisi teille armoinen, ja sen tähden on hän noussut teitä armahtamaan; sillä Herra on oikeuden Jumala. Autuaat ovat kaikki, jotka häntä odottavat.
Jer. 5:7  Kuinka siis minun pitää sinulle oleman armollinen? että lapsesi hylkäävät minun ja vannovat sen kautta, joka ei Jumala olekaan; ja nyt, että minä olen heitä ravinnut, tekevät he huorin ja kokoontuvat porton huoneeseen joukkoinensa.
Jer. 24:5  Näin sanoo Herra Israelin Jumala; niin kuin nämä viikunat ovat hyvät, niin minä tahdon myös armollisesti korjata Juudan vankeja, jotka minä tästä kaupungista olen lähettänyt Kaldean maalle hyväksi;
Dan. 1:9  Ja Jumala antoi Danielille, että ylimmäinen kamaripalvelija oli hänelle ystävällinen ja armollinen.
Dan. 2:18  Että he taivaan Jumalalta armoa rukoilisivat sen salaisen asian tähden, ettei Daniel kumppaninensa ynnä muiden viisasten kanssa Baabelissa hukkuisi.
Dan. 9:4  Ja rukoilin Herraa minun Jumalaani, tunnustin ja sanoin: Herra, sinä suuri ja hirmuinen Jumala, joka liiton ja armon pidät niille, jotka sinua rakastavat ja sinun käskysi pitävät.
Dan. 9:17  Ja nyt meidän Jumalamme, kuule palvelijasi rukous ja anomus, ja katso armollisesti sinun pyhäsi puoleen, joka kukistettu on, Herran tähden.
Dan. 9:19  Oi Herra, kuule. Oi Herra, ole armollinen. Oi Herra, ota vaari ja tee se ja älä viivy itse tähtesi, minun Jumalani! Sillä sinun kaupunkisi ja sinun kansasi on sinun nimelläsi nimitetty.
Hoos. 6:6  Sillä minulle kelpaa armo ja ei uhri; Jumalan tunto ja ei polttouhri.
Hoos. 14:3  (14:4) Ei Assur meitä auta, emme myös tahdo enää astua oriiden päälle, emmekä sano enää meidän käsialallemme: Te olette meidän jumalamme; sillä sinun tykönäsi löytää orpo armon.
Joel 2:13  Leikatkaat teidän sydämenne, ja älkää teidän vaatteitanne, ja palatkaat Herran teidän Jumalanne tykö; sillä hän on armollinen ja laupias, pitkämielinen ja suuresta hyvyydestä, ja katuu rangaistusta.
Aam. 5:15  Vihatkaat pahaa, ja rakastakaat hyvää, toimittakaat oikeus porteissa: niin Herra Jumala Seebaot on armollinen Josephin jääneille.
Joona 4:2  Rukoili Herraa ja sanoi: voi Herra! sepä se on, minkä minä sanoin, kuin minä olin vielä maassani, sen tähden minä tahdoin myös Tarsikseen paeta; sillä minä tiedän, että sinä Jumala olet armollinen, laupias, pitkämielinen, suuresta hyvyydestä ja kadut pahaa.
Luuk. 1:30  Ja enkeli sanoi hänelle: älä pelkää, Maria! sillä sinä löysit armon Jumalan tykönä.
Luuk. 2:40  Mutta lapsi kasvoi ja vahvistui hengessä, ja täytettiin viisaudella, ja Jumalan armo oli hänen kanssansa.
Luuk. 2:52  Ja Jesus menestyi viisaudessa ja iässä ja armossa Jumalan ja ihmisten edessä.
Ap. t. 7:46  Joka löysi armon Jumalan tykönä, ja anoi, että hän olisi majan löytänyt Jakobin Jumalalle.
Ap. t. 11:23  Kuin hän sinne tuli ja näki Jumalan armon, ihastui hän, ja neuvoi kaikkia vahvalla sydämellä Herrassa pysymään;
Ap. t. 13:43  Ja kuin synagogan joukko erkani, seurasi monta juutalaista ja myös monta jumalista uutta juutalaista Paavalia ja Barnabasta, jotka heille puhuivat, ja heitä neuvoivat Jumalan armossa pysymään.
Ap. t. 14:26  Ja purjehtivat sieltä Antiokiaan, jossa he olivat Jumalan armon haltuun annetut, siihen työhön, jonka he toimittaneet olivat.
Ap. t. 15:40  Mutta Paavali valitsi Silaan ja matkusti, Jumalan armon haltuun annettu veljiltä,
Ap. t. 20:24  Mutta en minä siitä lukua pidä, enkä tottele paljon hengestäni: että minä juoksuni päättäisin ilolla ja sen viran, jonka minä olen Herralta Jesukselta saanut, todistaakseni evankeliumia Jumalan armosta.
Ap. t. 20:32  Ja nyt, rakkaat veljet, minä annan teidät Jumalan ja hänen armonsa sanan haltuun, joka väkevä on teitä rakentamaan ja antamaan teille perinnön kaikkein pyhitettyjen seassa.
Room. 1:7  Kaikille, jotka Roomissa ovat, Jumalan rakkaille ja kutsutuille pyhille: armo olkoon teidän kanssanne, ja rauha Jumalalta meidän Isältämme ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
Room. 3:25  Jonka Jumala on armonistuimeksi asettanut, uskon kautta hänen veressänsä, osoittaaksensa sitä vanhurskautta, joka hänen edessänsä kelpaa, edelläkäyväisten syntien anteeksi antamisen kautta,
Room. 5:2  Jonka kautta myös meillä oli tykökäymys uskossa tähän armoon, jossa me seisomme ja kerskaamme Jumalan kunnian toivosta.
Room. 5:15  Mutta ei niin lahjan kanssa ole kuin synnin; sillä jos monta ovat sen yhden synnin tähden kuolleet, niin on paljoa enemmin Jumalan armo ja lahja sen yhden ihmisen Jesuksen Kristuksen armossa monen päälle runsaasti tullut.
Room. 9:11  Sillä ennen kuin lapset syntyivätkään ja kuin ei he vielä hyvää eikä pahaa tehneet olleet, että Jumalan aivoitus pitäisi valitsemisen jälkeen seisovainen oleman, ei töiden tähden, vaan kutsujan armosta,
Room. 12:3  Sillä minä sanon siitä armosta, joka minulle annettu on, jokaiselle, joka teidän seassanne on, ettei yksikään itsestänsä enempää pitäisi kuin hänen tulee pitää; vaan pitäkään kohtuullisesti itsestänsä sen jälkeen kuin Jumala on kullekin uskon mitan jakanut.
Room. 15:15  Minä olen kuitenkin puolittain rohkeasti teidän tykönne, rakkaat veljet, kirjoittanut, niin kuin muistuttaen teille sen armon puolesta, joka minulle Jumalalta on annettu.
Room. 16:20  Mutta rauhan Jumala on tallaava saatanan pian teidän jalkojenne alle. Meidän Herran Jesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne! Aamen.
1. Kor. 1:3  Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän isältämme, ja Herralta Jesukselta Kristukselta.
1. Kor. 1:4  Minä kiitän Jumalaani aina teidän tähtenne, sen Jumalan armon edestä, joka teille Jesuksessa Kristuksessa annettu on:
1. Kor. 3:10  Sen Jumalan armon jälkeen, joka minulle annettu on, olen minä perustuksen laskenut, niin kuin taitava rakentaja, vaan toinen sen päälle rakentaa; mutta katsokaan jokainen, kuinka hän sen päälle rakentaa.
1. Kor. 15:10  Mutta Jumalan armosta minä olen se, mikä minä olen, ja hänen armonsa minun kohtaani ei ole tyhjä ollut, vaan minä olen enemmän työtä tehnyt kuin muut kaikki; mutta en kuitenkaan minä, vaan Jumalan armo, joka minussa on.
2. Kor. 1:2  Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta meidän Isältämme ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
2. Kor. 1:12  Sillä se on meidän kerskauksemme, nimittäin meidän omantuntomme todistus, että me yksinkertaisuudessa ja Jumalan vakuudessa, ei lihallisessa viisaudessa, vaan Jumalan armossa olemme maailmassa vaeltaneet, mutta enimmästi teidän tykönänne.
2. Kor. 4:15  Sillä kaikki teidän tähtenne tapahtuu, että se ylenpalttinen armo monen kiitoksen kautta runsaasti Jumalan ylistykseksi tulisi.
2. Kor. 6:1  Mutta me niin kuin apulaiset neuvomme teitä, ettette Jumalan armoa hukkaan ottaisi.
2. Kor. 8:1  Mutta minä teen teille tiettäväksi, rakkaat veljet, Jumalan armon, joka Makedonian seurakuntiin annettu on;
2. Kor. 9:8  Mutta Jumala on väkevä niin sovittamaan, että kaikkinainen armo teidän seassanne ylenpalttiseksi tulisi, että teillä kaikissa aina yltäkyllä olisi, ja olisitte rikkaat kaikkiin hyviin töihin;
2. Kor. 9:14  Ja heidän rukouksissansa teidän edestänne, jotka teitä ikävöitsevät, sen ylenpalttisen Jumalan armon tähden, joka teissä on.
2. Kor. 13:14  (13:13) Meidän Herran Jesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkein teidän kanssanne! Aamen.
Gal. 1:3  Armo olkoon teille ja rauha Isältä Jumalalta ja meidän Herralta Jesukselta Kristukselta!
Gal. 1:15  Mutta koska Jumala tahtoi, joka minun oli erottanut äitini kohdusta, ja armonsa kautta kutsui,
Gal. 2:21  En minä hylkää Jumalan armoa; sillä jos vanhurskaus tulee laista, niin on Kristus hukkaan kuollut.
Ef. 1:2  Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta meidän Isältämme ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
Ef. 2:8  Sillä armosta te olette autuaiksi tulleet, uskon kautta, ja ette itse teissänne: Jumalan lahja se on:
Ef. 3:2  Jos te muutoin kuulleet olette Jumalan armon huoneenhallituksesta, joka minulle teidän puoleenne annettu on,
Ef. 3:7  Jonka palvelijaksi minä tullut olen Jumalan armon lahjan kautta, joka hänen voimansa vaikutuksesta minulle annettu on.
Fil. 1:2  Armo olkoon ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
Kol. 1:2  Niille, jotka ovat Kolossissa, pyhille ja uskollisille veljille Kristuksessa: armo olkoon teille ja rauha Jumalalta meidän isältämme ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
Kol. 1:6  Joka teidän tykönne tullut on, niin kuin myös kaikkeen maailmaan, ja hedelmän kantaa, niin kuin teissäkin hamasta siitä päivästä, jona te sen kuulleet olette ja Jumalan armon totuudessa tunsitte;
Kol. 3:16  Asukaan Jumalan sana runsaasti teissä, kaikella viisaudella. Opettakaat ja neuvokaat teitänne keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten armon kautta Herralle teidän sydämissänne.
1. Tess. 1:1  Paavali ja Silvanus ja Timoteus Tessalonikan seurakunnalle, Isässä Jumalassa ja Herrassa Jesuksessa Kristuksessa: armo olkoon teille ja rauha Jumalalta meidän Isältämme, ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
2. Tess. 1:2  Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
2. Tess. 1:12  Että meidän Herran Jesuksen Kristuksen nimi teissä ylistettäisiin, ja te taas hänessä, meidän Jumalan ja Herran Jesuksen Kristuksen armon kautta.
2. Tess. 2:16  Mutta itse meidän Herra Jesus Kristus, ja Jumala ja meidän Isämme, joka meitä rakasti ja antoi meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon armon kautta,
1. Tim. 1:2  Timoteukselle, minun vakaalle pojalleni uskossa, armo, laupius ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja meidän Herralta Jesukselta Kristukselta!
2. Tim. 1:2  Minun rakkaalle pojalleni Timoteukselle armo, laupius ja rauha Isältä Jumalalta ja Jesukselta Kristukselta meidän Herraltamme!
Tit. 1:4  Tiitukselle, toimelliselle pojalleni, meidän molempien uskomme jälkeen: armo, laupius, rauha Isältä Jumalalta ja meidän Vapahtajaltamme, Herralta Jesukselta Kristukselta!
Tit. 2:11  Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt.
Filem. 1:3  Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
Hepr. 2:9  Vaan Jesuksen, joka vähäksi hetkeksi enkelien suhteen alennettu oli, näemme me kuoleman kärsimisen kautta kaunistetuksi kunnialla ja ylistyksellä, että hänen piti Jumalan armosta kaikkein edestä kuolemaa maistaman.
Hepr. 2:17  Josta hänen kaiketi piti veljiensä kaltainen oleman, että hän armollinen ja uskollinen ylimmäinen Pappi Jumalan edessä olisi, sovittamaan kansan syntejä.
Hepr. 10:29  Kuinka paljoa enemmän rangaistuksen te luulette sen ansainneen, joka Jumalan Pojan jaloilla tallaa ja Testamentin veren saastuttaa, jonka kautta hän pyhitetty on, ja armon Henkeä pilkkaa?
Hepr. 12:15  Ja ottakaat vaari, ettei joku Jumalan armosta tulisi pois, ettei joskus kasvaisi joku karvas juuri jotakuta vastahakoisuutta tekemään ja monta sen kautta tulisi saastutetuksi;
Hepr. 12:28  Sen tähden saamme me sen valtakunnan, joka ei järistä taida, meillä on armo, jonka kautta me Jumalaa palvelemme, hänen mielensä nouteeksi, siveydellä ja pelolla
Jaak. 4:6  Ja antaa runsaasti armon; sen tähden hän sanoo: Jumala seisoo ylpeitä vastaan, mutta nöyrille antaa hän armon.
1. Piet. 1:2  Isän Jumalan aivoituksen jälkeen Hengen pyhittämisen kautta, kuuliaisuuteen ja Jesuksen Kristuksen veren priiskottamiseen: armo ja rauha lisääntyköön teille!
1. Piet. 2:10  Jotka ette muinoin kansa olleet, mutta nyt olette Jumalan kansa: jotka ette muinoin armossa olleet, mutta nyt te armossa olette.
1. Piet. 2:19  Sillä se on armo, jos joku omantuntonsa tähden Jumalan tykö vaivaa kärsii, ja syyttömästi kärsii.
1. Piet. 2:20  Sillä mikä kiitos se on, jos te pahain tekojenne tähden piestään, ja te kärsitte? Mutta kuin te hyvin teette ja kuitenkin vaivataan, ja te sen kärsitte, niin se on armo Jumalan edessä.
1. Piet. 4:10  Ja palvelkaat toinen toistanne, jokainen sillä lahjalla, minkä hän saanut on, niin kuin hyvät Jumalan moninaisen armon huoneenhaltiat.
1. Piet. 5:5  Niin myös te nuoret, olkaat vanhoille alamaiset ja olkaat kaikki toinen toisellenne alamaiset, ja pitäkäät teitänne kiinteästi nöyryyteen; sillä Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon.
1. Piet. 5:10  Mutta Jumala, jolta kaikki armo tulee, joka meitä on kutsunut iankaikkiseen kunniaansa Kristuksessa Jesuksessa, teitä, jotka vähän aikaa kärsitte, valmistaa, vahvistaa, tukee, perustaa,
1. Piet. 5:12  Silvanuksen, teidän uskollisen veljenne kanssa (niin kuin minä luulen) olen minä teidän tykönne harvoilla sanoilla kirjoittanut, neuvoen ja tunnustaen, että tämä on se oikea Jumalan armo, jossa te olette.
2. Piet. 1:2  Armo ja rauha lisääntyköön teille, Jumalan ja meidän Herran Jesuksen Kristuksen tuntemisen kautta!
2. Joh. 1:3  Armo, laupius, rauha Isältä Jumalalta ja Herralta Jesukselta Kristukselta, Isän Pojalta, totuudessa ja rakkaudessa olkoon teidän kanssanne!
Juud. 1:4  Sillä muutamat ihmiset ovat luikahtaneet sisälle, jo muinoin kirjoitetut tähän tuomioon, jumalattomat, jotka meidän Jumalan armon vetävät haureuteen ja kieltävät Jumalan, joka ainoa hallitsija on, ja meidän Herran Jesuksen Kristuksen.

RAKKAUS

Saarn. 9:1  Sillä minä olen kaikkia näitä sydämeeni pannut, tutkiakseni kaikkia näitä, että vanhurskaat ja viisaat ja heidän tekonsa ovat Jumalan kädessä: eikä ihminen tiedä kenenkään rakkautta eli vihaa kaikissa, mikä hänen edessänsä on:
Dan. 11:37  Isiensä Jumalaa ei hän tottele, eikä vaimoin rakkautta. Eli ei yhdestäkään Jumalasta lukua pidä, sillä kaikkia vastaan hän itsensä korottaa.
Miika 6:8  Se on sinulle sanottu, ihminen, mikä hyvä on, ja mitä Herra sinulta vaatii, nimittäin, että kätket Jumalan sanan, ja harjoitat rakkautta, ja olet nöyrä sinun Jumalasi edessä.
Luuk. 11:42  Mutta voi teitä, te farisealaiset! että te kymmenykset teette mintuista ja tilleistä, ja kaikkinaisista kaaleista, ja jätätte pois tuomion ja Jumalan rakkauden: näitä piti tehtämän, ja toisia ei jätettämän.
Joh. 5:42  Vaan minä tunnen teidät, ettei teissä ole Jumalan rakkaus.
Room. 5:5  Mutta toivo ei anna häpeään tulla, että Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka meille annettu on.
Room. 5:8  Mutta Jumala ylistää rakkauttansa meidän kohtaamme, että kuin me vielä syntiset olimme, on Kristus meidän edestämme kuollut.
Room. 8:39  Eikä korkeus, eikä syvyys, eli joku muu luontokappale taida meitä Jumalan rakkaudesta erottaa, joka on Jesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme.
Room. 15:30  Mutta minä neuvon teitä, rakkaat veljet, meidän Herran Jesuksen Kristuksen kautta ja Hengen rakkauden kautta, että te minun kanssani kilvoittelisitte rukouksissa minun edestäni Jumalan tykö:
2. Kor. 13:11  Viimein, rakkaat veljet, iloitkaat, olkaat täydelliset, lohduttakaat teitänne, olkaat yksimieliset, olkaat rauhalliset, niin rakkauden ja rauhan Jumala on teidän kanssanne.
2. Kor. 13:14  (13:13) Meidän Herran Jesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkein teidän kanssanne! Aamen.
Ef. 2:4  Mutta Jumala, joka rikas on laupiudesta, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
Ef. 3:19  Ja Kristuksen rakkauden tuntisitte, joka kaiken tuntemisen ylitse käy; että te olisitte kaikella Jumalan täydellisyydellä täytetyt.
Ef. 5:2  Ja vaeltakaat rakkaudessa, niin kuin myös Kristus meitä rakasti ja antoi itsensä ulos meidän edestämme lahjaksi, uhriksi ja Jumalalle makeaksi hajuksi.
Ef. 6:23  Rauha olkoon veljille, ja rakkaus uskon kanssa, Isältä Jumalalta ja Herralta Jesukselta Kristukselta!
Kol. 2:2  Että heidän sydämensä saisivat lohdutuksen ja liitetyksi tulisivat rakkaudessa kaikkeen rikkauteen, täydellisessä ymmärryksessä Jumalan ja Isän ja Kristuksen salaisuuden tuntemiseen,
1. Tess. 1:3  Ja lakkaamatta muistamme teidän tekojanne uskossa, ja teidän töitänne rakkaudessa, ja teidän kärsivällisyyttänne toivossa, joka on meidän Herramme Jesuksen Kristuksen päälle Jumalan ja meidän Isämme edessä.
1. Tess. 4:9  Mutta veljellisestä rakkaudesta ei minun tarvitse teille kirjoittaa; sillä te olette itse Jumalalta opetellut rakastamaan toinen toistanne,
2. Tess. 1:3  Meidän pitää aina teidän edestänne, rakkaat veljet, Jumalaa kiittämän, niin kuin kohtuullinen on: sillä teidän uskonne kasvaa jalosti ja kaikkein teidän rakkautenne lisääntyy jokaista kohtaan,
2. Tess. 3:5  Mutta Herra ojentakoon teidän sydämenne Jumalan rakkauteen ja Kristuksen kärsivällisyyteen!
1. Tim. 6:11  Mutta sinä, Jumalan ihminen, karta niitä ja noudata vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä ja hiljaisuutta.
2. Tim. 1:7  Sillä ei Jumala ole meille antanut pelon henkeä, vaan väkevyyden, rakkauden ja raittiuden.
Tit. 3:4  Mutta sitten kuin Jumalan meidän Vapahtajamme hyvyys ja rakkaus ihmisille ilmestyi,
Hepr. 6:10  Sillä ei Jumala ole väärä, että hän unohtaisi teidän tekonne ja työnne rakkaudessa, jonka te hänen nimellensä osoititte, koska te pyhiä palvelitte ja vielä palvelette.
1. Joh. 2:5  Mutta joka hänen sanansa pitää, totisesti on Jumalan rakkaus hänessä täydellinen. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
1. Joh. 3:1  Katsokaat, minkä kaltaisen rakkauden Isä on meille osoittanut, että me Jumalan lapsiksi nimitetään. Sen tähden ei maailma teitä tunne; sillä ei hän häntäkään tunne.
1. Joh. 3:17  Mutta jos jollakin olisi tämän maailman hyvyyttä, ja näkisi veljensä tarvitseman, ja sulkee sydämensä häneltä, kuinkas Jumalan rakkaus pysyy hänessä?
1. Joh. 4:7  Te rakkaimmat, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta: ja jokainen, joka rakastaa, se on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.
1. Joh. 4:8  Joka ei rakasta, ei hän tunne Jumalaa; sillä Jumala on rakkaus.
1. Joh. 4:9  Sen kautta ilmestyi Jumalan rakkaus meitä kohtaan, että Jumala lähetti ainoan Poikansa maailmaan, että me hänen kauttansa eläisimme.
1. Joh. 4:10  Siinä on rakkaus, ei että me rakastimme Jumalaa, vaan että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa sovinnoksi meidän syntiemme edestä.
1. Joh. 4:12  Ei ole yksikään Jumalaa koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on täydellinen meissä.
1. Joh. 4:16  Ja me tunsimme ja uskoimme sen rakkauden, jolla Jumala meitä rakastaa. Jumala on rakkaus, ja joka rakkaudessa pysyy, hän pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä.
1. Joh. 5:3  Sillä tämä on rakkaus Jumalan tykö, että me hänen käskynsä pidämme, ja hänen käskynsä ei ole raskaat.
2. Joh. 1:3  Armo, laupius, rauha Isältä Jumalalta ja Herralta Jesukselta Kristukselta, Isän Pojalta, totuudessa ja rakkaudessa olkoon teidän kanssanne!
3. Joh. 1:6  Jotka myös sinun rakkaudestasi seurakunnan edessä todistaneet ovat. Ja sinä teet hyvin, että heidät kauniisti lähettänyt olet, Jumalan edessä.
Juud. 1:20  Mutta te, minun rakkaani! rakentakaat itseänne teidän kaikkein pyhimmän uskonne päälle, Pyhän Hengen kautta, ja rukoilkaat, pitäin teitänne keskenänne Jumalan rakkaudessa,

VIHA

2. Moos. 32:11  Mutta Mooses rukoili hartaasti Herran Jumalansa edessä, ja sanoi: Herra, miksi sinun vihasi julmistuu sinun kansan päälle, jonka Egyptin maalta johdatit ulos, suurella voimalla ja väkevällä kädellä?
4. Moos. 16:22  Mutta he lankesivat kasvoillensa ja sanoivat: Jumala, kaiken lihan henkien Jumala! jos yksi mies on syntiä tehnyt, tahdotkos antaa vihasi julmistua kaiken kansan päälle?
4. Moos. 22:22  Mutta Jumalan viha julmistui, että hän sinne meni. Ja Herran enkeli seisoi tiellä häntä vastassa, mutta hän ajoi aasillansa ja kaksi hänen palvelijaansa oli hänen kanssansa.
5. Moos. 4:21  Ja Herra vihastui minun päälleni teidän puheenne tähden, niin että hän vannoi, ettei minun pitänyt menemän Jordanin ylitse, eli tuleman siihen hyvään maahan, jonka Herra sinun Jumalasi antaa sinulle perinnöksi.
5. Moos. 5:9  Ei sinun pidä niitä kumartaman, eikä palveleman niitä; sillä minä olen Herra sinun Jumalasi, kiivas Jumala, joka kostan lapsille isäin rikokset, kolmanteen ja neljänteen polveen niille, jotka minua vihaavat,
5. Moos. 6:15  Sillä Herra sinun Jumalasi on kiivas Jumala teidän keskellänne, ettei Herran sinun Jumalasi viha julmistuisi sinun päällesi, ja hukuttaisi sinua maasta.
5. Moos. 12:31  Ei sinun pidä niin tekemän Herralle sinun Jumalallesi; sillä he ovat tehneet jumalillensa kaikkia niitä, mitä Herralle kauhistus on, jota hän vihaa; sillä he ovat poikansakin ja tyttärensä tulella polttaneet jumalillensa.
5. Moos. 16:22  Älä nosta itsellesi patsasta, jota Herra sinun Jumalasi vihaa.
5. Moos. 30:7  Mutta kaikki nämä kiroukset antaa Herra sinun Jumalasi tulla sinun vihollistesi päälle, ja kaikkein niiden päälle, jotka sinua vihaavat ja vainoavat.
5. Moos. 31:17  Niin minun vihani silloin julmistuu heidän päällensä, ja minä hylkään heitä ja peitän kasvoni heidän edestänsä, että he hukutetaan, ja paljo pahuutta ja ahdistusta käy heidän päällensä; ja he sanovat sinä päivänä: eikö nämä pahuudet ole tapahtuneet minulle, ettei minun Jumalani ole minun kanssani?
Joos. 23:16  Jos te Herran teidän Jumalanne liiton käytte ylitse, jonka hän teille käski, ja menette ja palvelette vieraita jumalia, ja heitä rukoilette, niin Herran viha julmistuu teidän päällenne, ja te hukutte äkisti siitä hyvästä maasta, jonka hän teille antoi.
Tuom. 6:39  Ja Gideon sanoi Jumalalle: älköön sinun vihasi syttykö minua vastaan, jos minä vielä kerran puhun: minä koettelen vielä kerran sitä nahalla: anna ainoastaan nahan kuivan olla ja kaikella muulla maalla kasteen.
2. Sam. 6:7  Niin Herran viha julmistui Ussan päälle, ja Jumala löi hänen siinä maahan hänen tyhmyytensä tähden, niin että hän kuoli siinä Jumalan arkin tykönä.
1. Kun. 11:9  Ja Herra vihastui Salomon päälle, että hänen sydämensä oli kääntynyt pois Herrasta Israelin Jumalasta, joka hänelle kahdesti ilmaantunut oli.
1. Kun. 15:30  Jerobeamin syntien tähden, jotka hän teki, ja jolla hän saattoi Israelin syntiä tekemään, sillä vihoittamisella, jolla hän vihaan kehotti Herran Israelin Jumalan.
1. Aik. 13:10  Niin Herran viha julmistui Ussan päälle ja löi häntä, että hän ojensi kätensä arkkia pitämään, niin että hän siinä kuoli Jumalan edessä.
2. Aik. 19:2  Ja Jehu Hananin poika näkijä meni häntä vastaan ja sanoi kuningas Josafatille: pitääkö sinun auttaman jumalatonta ja rakastaman niitä, jotka Herraa vihaavat? ja sen tähden on Herran viha sinun päälläsi;
2. Aik. 24:18  Ja he hylkäsivät Herran isiensä Jumalan huoneen ja palvelivat metsistöitä ja epäjumalia. Niin tuli viha Juudan ja Jerusalemin päälle tämän heidän syntinsä tähden.
2. Aik. 28:9  Ja siellä oli Herran profeetta, jonka nimi oli Obed, hän läksi sitä joukkoa vastaan, joka Samariaan tuli, ja sanoi heille: katso, Herra teidän isienne Jumala on vihastunut Juudan päälle, ja on heidät antanut teidän käsiinne; mutta te olette kiukussa heitä tappaneet, niin että se taivaaseen kuuluu,
2. Aik. 29:10  Nyt olen minä aikonut tehdä Herran Israelin Jumalan kanssa liiton, että hän vihansa hirmuisuuden kääntäisi meidän päältämme pois.
2. Aik. 30:8  Niin älkäät nyt olko uppiniskaiset, niin kuin teidän isänne, mutta antakaat kättä Herralle ja tulkaat hänen pyhäänsä, jonka hän on pyhittänyt iankaikkisesti, ja palvelkaat Herraa Jumalaanne, niin hänen vihansa julmuus kääntyy teistä pois.
2. Aik. 36:16  Mutta he pilkkasivat Jumalan lähetyssanoja, ja katsoivat hänen sanansa ylen, ja häpäisivät hänen profeetoitansa, siihen asti että Herran viha kasvoi hänen kansansa päälle, niin ettei heillä enää parannusta ollut.
Esra 7:23  Kaikkia mitä taivaan Jumalan laki anoo, se pitää taivaan Jumalan huoneelle juuri nopeasti tehtämän, ettei hänen vihansa tulisi kuninkaan valtakunnan ja hänen lastensa päälle.
Esra 8:22  Sillä en minä rohjennut anoa kuninkaalta sotaväkeä ja huovia varjelemaan meitä tiellä vihollisilta; sillä me olimme sanoneet kuninkaalle, että meidän Jumalamme käsi on hyväksi kaikkein ylitse, jotka häntä etsivät; mutta hänen väkevyytensä ja vihansa on kaikkein niiden päällä, jotka hänen hylkäävät.
Esra 10:14  Anna meidän päämiestemme koko seurakunnassa toimittaa, että kaikki, jotka meidän kaupungeissamme ovat naineet muukalaisia vaimoja, tulevat tänne määrättynä päivänä, jokaisen kaupungin vanhimpien ja tuomarein kanssa, siihen asti kuin meidän Jumalamme viha kääntyy meistä tämän syyn tähden.
Neh. 13:18  Eikö teidän isänne niin tehneet? ja meidän Jumalamme toi kaiken tämän onnettomuuden meidän päällemme ja tämän kaupungin päälle; ja te saatatte vielä nyt vihan enemmäksi Israelin päälle, että te rikotte sabatin.
Job 4:9  He ovat Jumalan puhalluksen kautta kadonneet, ja hänen vihansa hengeltä hukatut.
Job 8:22  Mutta ne jotka sinua vihaavat, pitää häpeään tuleman; ja jumalattomien asuinsija ei pidä pysyväinen oleman.
Job 9:13  Hän on Jumala, hänen vihaansa ei yksikään aseta; hänen allensa pitää itsensä kumartaman ylpeätkin herrat.
Job 21:17  Kuinka jumalattoman kynttilä sammuu, ja heidän kadotuksensa tulee heidän päällensä? Hänen pitää jakaman surkeutta vihassansa.
Ps. 10:4  Jumalaton on korea ja vihainen, ettei hän ketään tottele: ei hän Jumalaa olevankaan luule.
Ps. 11:5  Herra koettelee vanhurskasta; hänen sielunsa vihaa jumalatointa, ja jotka vääryyttä rakastavat.
Ps. 26:5  Minä vihaan pahain seurakuntaa, enkä istu jumalattomien tykönä.
Ps. 27:9  Älä peitä kasvojasi minulta, ja älä sysää pois palvelijaasi vihassasi; sillä sinä olet minun apuni: älä minua hylkää, älä myös minua anna ylen, minun autuuteni Jumala.
Ps. 34:21  Pahuus tappaa jumalattoman, ja jotka vanhurskasta vihaavat, ne hukutetaan.
Ps. 45:7  Sinä rakastit vanhurskautta, ja vihasit jumalatointa menoa: sen tähden, oi Jumala, on sinun Jumalasi voidellut sinua ilo-öljyllä enempi kuin sinun osaveljes.
Ps. 55:3  Että vihamies niin huutaa, ja jumalaton ahdistaa; sillä he kääntävät valheen minun päälleni, ja asettavat itsensä vihassansa minua vastaan.
Ps. 56:7  Pitäisikö heidän vääryydestänsä pääsemän? Syökse, Jumala, se kansa alas vihassasi.
Ps. 59:13  Pyyhi heitä pois vihassasi, pyyhi heitä pois, ettei he olisikaan; että he ymmärtäisivät sen, että Jumala hallitsee Jakobissa, hamaan maailman ääriin asti, Sela!
Ps. 60:1  Davidin kultainen kappale, edelläveisaajalle, kultaisesta seppeleen kukkaisesta opettamaan, (60:2) Kuin hän oli sotinut syyrialaisten kanssa Mesopotamiasta, ja Zoban syyrialaisten kanssa; kuin Jooab palasi, ja löi Suolalaaksossa kaksitoistakymmentä tuhatta eedomilaista. (60:3) Jumala, sinä joka olet meitä lykännyt pois, hajottanut meitä ja ollut vihainen, palaja taas meidän tykömme.
Ps. 68:1  Davidin Psalmi ja veisu, edelläveisaajalle. (68:2) Nouskaan Jumala, että hänen vihollisensa hajotettaisiin; ja jotka häntä vihaavat, paetkaat hänen edestänsä.
Ps. 74:1  Asafin opetus. Jumala, miksi meitä niin ratki pois syökset? ja olet niin hirmuisesti vihainen sinun laitumesi lampaille?
Ps. 74:10  Jumala, kuinka kauan vihamies häpäisee ja vihollinen sinun nimeäs ratki niin pilkkaa?
Ps. 77:9  Onko Jumala unohtanut olla armollinen? ja sulkenut laupiutensa vihan tähden? Sela!
Ps. 78:31  Tuli Jumalan viha heidän päällensä, ja tappoi jaloimmat heidän seastansa, ja parahimmat Israelissa hän maahan löi.
Ps. 80:4  Herra Jumala Seebaot, kuinka kauan sinä vihastut kansasi rukouksiin?
Ps. 85:4  Käännä meitä, meidän autuutemme Jumala, ja pane pois vihasi meistä.
Ps. 97:10  Te kuin Herraa rakastatte, vihatkaat pahaa! hän kätkee pyhiensä sielut: jumalattomien käsistä hän heitä pelastaa.
Sananl. 13:5  Vanhurskas vihaa valhetta, mutta jumalaton häpäisee ja pilkkaa itseänsä.
Sananl. 24:19  Älä vihastu pahain päälle, älä myös ole kiivas jumalattomien tähden;
Sananl. 24:24  Joka jumalattomalle sanoo: sinä olet hurskas! häntä kiroavat ihmiset, ja kansa vihaa häntä.
Sananl. 28:4  Jotka lain hylkäävät, ne ylistävät jumalattomia; vaan jotka lain kätkevät, ovat heille vihaiset.
Saarn. 5:6  Älä salli suusi vietellä lihaasi syntiä tekemään, ja älä sano enkelille: se oli eksymys; ettei Jumala vihastuisi sinun ääneesi ja hylkäisi kaikkia sinun kättesi töitä.
Saarn. 9:1  Sillä minä olen kaikkia näitä sydämeeni pannut, tutkiakseni kaikkia näitä, että vanhurskaat ja viisaat ja heidän tekonsa ovat Jumalan kädessä: eikä ihminen tiedä kenenkään rakkautta eli vihaa kaikissa, mikä hänen edessänsä on:
Jes. 8:21  Vaan heidän pitää kävelemän maakunnassa vaivattuina ja nälkäisinä; mutta kuin he nälkää kärsivät, niin he vihastuvat ja kiroilevat kuningastansa ja Jumalaansa, ja katsovat ylöspäin,
Jes. 51:20  Sinun lapsesi olivat pintuneet ja makasivat kaikissa katujen päissä, niinkuin paulalla sidottu metsähärkä, täynnä Herran vihaa ja sinun Jumalasi rangaistusta. 1992 käännös: Kuin antiloopit verkossa sinun poikasi makaavat kujien päissä voimattomina ja lamaantuneina, Herran ärjyvän vihan lyöminä, Jumalan äänen lannistamina.
Jes. 51:22  Näin sanoo Herra, sinun Herras ja sinun Jumalasi, joka kansansa edestä sotii: katso, minä otan kompastuskalkin sinun kädestäsi, ja minun vihani kalkin rahkan; ei sinun pidä sitä enää juoman.
Jer. 10:10  Mutta Herra on totinen Jumala, elävä Jumala ja iankaikkinen kuningas; hänen vihansa edessä vapisee maa, ja pakanat ei taida kärsiä hänen uhkaustansa.
Jer. 25:15  Sillä näin sanoo Herra, Israelin Jumala, minulle: ota tämä viinamalja minun kädestäni täynnä vihaa, ja kaada sitä kaikille kansoille, joiden tykö minä sinun lähetän.
Jer. 42:18  Sillä näin sanoo Herra Seebaot, Israelin Jumala; niin kuin minun vihani ja julmuuteni on tullut Jerusalemin asuvaisten päälle, niin pitää minun vihani myös tuleman teidän päällenne, jos te menette Egyptiin, että teidän pitää tuleman kiroukseksi, ihmeeksi, sadatukseksi ja häpeäksi, ja ei pidä teidän ikänä enää tätä paikkaa saaman nähdä.
Dan. 11:36  Ja kuningas tekee, mitä hän tahtoo ja korottaa itsensä ja ylentää itsensä kaikkia vastaan, mikä Jumala on. Ja puhuu hirmuisesti jumalain Jumalaa vastaan. Ja se on hänelle menestyvä siihen asti kuin viha täytetään, sillä se on päätetty, kuinka kauan se on oleva.
Hoos. 11:9  Etten minä tee hirmuisen vihani jälkeen, enkä palaja Efraimia kadottamaan; sillä minä olen Jumala, ja en ihminen, ja olen pyhä teidän keskellänne, ja en tahdo tulla kaupunkiin.
Aam. 5:15  Vihatkaat pahaa, ja rakastakaat hyvää, toimittakaat oikeus porteissa: niin Herra Jumala Seebaot on armollinen Josephin jääneille.
Aam. 6:8  Sillä Herra, Herra on vannonut itse kauttansa, sanoo Herra Jumala Seebaot: minua kauhistaa Jakobin ylpeys, ja minä vihaan hänen koreita huoneitansa, ja tahdon sen kaupungin hyljätä ja kaikki mitä hänessä on.
Joona 3:9  Kukaties Jumala taitaa kääntyä ja katua, ja lakata hirmuisesta vihastansa, ettemme huku.
Joona 4:9  Niin Jumala sanoi Joonalle: luuletkos oikein vihastuneesi siitä pensaasta? Ja hän sanoi: minä vihastun hamaan kuolemaan asti.
Miika 7:18  Kuka on senkaltainen Jumala kuin sinä olet, joka synnit annat anteeksi? hän menee ohitse perimisensä jääneiden rikoksia; ei hän pidä vihaa iäti, sillä hänellä on halu laupiuteen.
Nah. 1:2  Herra on kiivas Jumala ja kostaja, ja Herra on kostaja ja vihainen; Herra on kostaja vihollisiansa vastaan, joka ei vainollisiansa unohda.
Mal. 1:4  Ja jos Eedom sanoisi: me olemme köyhtyneet, mutta me tahdomme autiot jälleen rakentaa; niin sanoo Herra Seebaot näin: jos he rakentavat, niin minä tahdon maahan kukistaa; ja ne pitää kutsuttaman jumalattomuuden rajaksi ja siksi kansaksi, jolle Herra on vihainen iankaikkisesti.
Mal. 2:16  Että (Jumala) vihaa sitä hylkäämistä, sanoo Herra Israelin Jumala, kuin joku peittää vääryytensä niin kuin vaatteella, sanoo Herra Seebaot: sen tähden karttakaat teidän henkeänne, ja älkäät katsoko heitä ylen.
Matt. 6:24  Ei kenkään voi palvella kahta herraa; sillä taikka hän tätä vihaa ja toista rakastaa, taikka hän tähän suostuu ja toisen ylenkatsoo. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.
Luuk. 16:13  Ei yksikään palvelija taida kahta herraa palvella; sillä taikka hän yhtä vihaa ja toista rakastaa, eli yhdessä hän kiinni riippuu ja toisen katsoo ylen. Ette taida palvella Jumalaa ja mammonaa.
Joh. 3:36  Joka uskoo Pojan päälle, hänellä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei usko Pojan päälle, ei hänen pidä elämää näkemän, mutta Jumalan viha pysyy hänen päällänsä.
Room. 1:18  Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaiken ihmisten jumalattomuuden ja vääryyden tähden, jotka totuuden vääryydessä pitävät.
Room. 1:30  Korvankuiskuttelijat, panettelijat, Jumalaa vihaajat, häpäisijät, ylpeät öykkärit, pahain neuvoin pesät, vanhemmillensa tottelemattomat,
Room. 2:5  Mutta kovuutesi ja katumattoman sydämesi jälkeen kartutat sinä vihan itsellesi vihan päivänä, kuin Jumalan oikea tuomio ilmaantuu,
Room. 3:5  Jos siis meidän vääryytemme Jumalan oikeutta ylistää, mitäs me sanomme? Onko Jumala väärä, että hän siitä vihastuu? (minä puhun ihmisten tavalla.)
Room. 8:7  Että lihan halu on viha Jumalaa vastaan, ettei se ole Jumalan laille kuuliainen, sillä ei se voikaan.
Room. 9:22  Sen tähden, jos Jumala tahtoo vihansa osoittaa ja voimansa ilmoittaa, on hän suurella kärsivällisyydellä kärsinyt vihansa astioita, jotka ovat kadotukseen valmistetut.
Room. 12:19  Älkäät itse kostako, minun rakkaani, vaan antakaat (Jumalan) vihan sijaa saada. Sillä kirjoitettu on: minun on kosto, minä tahdon kostaa, sanoo Herra.
Ef. 2:16  Ja että hän ne molemmat Jumalan kanssa yhdessä ruumiissa ristin kautta sovittaisi, ja on vihan itse kauttansa kuolettanut,
Ef. 5:6  Älkäät antako yhdenkään pettää teitänne turhilla puheilla; sillä sen tähden Jumalan viha epäuskoisten päälle tulee.
Kol. 3:6  Joidenka tähden Jumalan viha epäuskoisten lasten päälle tulee;
1. Tess. 5:9  Sillä ei Jumala ole meitä pannut vihaan, vaan autuutta omistamaan, meidän Herran Jesuksen Kristuksen kautta,
Hepr. 1:9  Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä, sen tähden on sinun, oi Jumala, sinun Jumalasi voidellut ilo-öljyllä enempi kuin sinun osaveljes.
Jaak. 1:20  Sillä miehen viha ei tee Jumalan edessä sitä, mikä oikein on.
Jaak. 4:4  Te huorintekijät ja huorat! ettekö te tiedä, että maailman ystävyys on viha Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo maailman ystävä olla, hän tulee Jumalan vihamieheksi.
1. Joh. 4:20  Jos joku sanoo: minä rakastan Jumalaa, ja vihaa veljeänsä, se on valehtelija; sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän näkee, kuinka hän taitaa Jumalaa rakastaa, jota ei hän näe?
Ilm. 12:17  Ja lohikäärme vihastui vaimon päälle, ja meni sotimaan muiden kanssa hänen siemenestänsä, jotka Jumalan käskyt kätkevät ja Jesuksen Kristuksen todistuksen pitävät.
Ilm. 14:10  Sen pitää myös Jumalan vihan viinaa juoman, selkiää viinaa, joka hänen vihansa maljaan kaadettu on; ja häntä pitää tulella ja tulikivellä pyhäin enkeleitten edessä ja Karitsan edessä vaivattaman.
Ilm. 14:19  Ja enkeli sivalsi terävällä sirpillänsä maan päällä, ja niitti maan viinamäen, ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan.
Ilm. 15:1  Ja minä näin toisen merkin taivaassa, suuren ja ihmeellisen: seitsemän enkeliä, joilla seitsemän viimeistä vitsausta oli; sillä niissä on Jumalan viha täytetty.
Ilm. 15:7  Ja yksi neljästä eläimestä antoi seitsemälle enkelille seitsemän kultaista maljaa, täynnä Jumalan vihaa, joka elää iankaikkisesta iankaikkiseen.
Ilm. 16:1  Ja minä kuulin suuren äänen temppelistä sanovan seitsemälle enkelille: menkäät ja vuodattakaat Jumalan vihan maljat maan päälle!
Ilm. 16:19  Ja se suuri kaupunki tuli kolmeksi osaksi, ja pakanain kaupungit lankesivat; ja se suuri Babylon muistettiin Jumalan edessä, että hän antaisi hänelle juoma-astian hirmuisen vihansa viinasta;
Ilm. 19:15  Ja hänen suustansa kävi ulos terävä miekka, jolla hänen pitää pakanoita lyömän, joita hän on hallitseva rautaisella vitsalla. Ja hän on sotkeva kaikkivaltiaan Jumalan närkästyksen ja vihan viinakuurnan. 

HAKEMISTO