19.3.2017

KUINKA IHANAT OVAT SINUN ASUINSIJASI HERRA SEBAOT


 
Suviseurateltta

 Jes. 33:20  Katso Siionia, juhlakaupunkiamme; sinun silmäsi on näkevä Jerusalemin kauniin asumuksen, majan, jota ei viedä pois, jonka paanuja ei ikänä pidä temmattaman ylös, ja jonka köysiä ei ikänä pidä katkottaman.

1 Kooran lasten Psalmi, Gittitin päällä, edelläveisaajalle. Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi, Herra Zebaot!
2 Minun sieluni ikävöitsee ja halajaa Herran esikartanoihin: minun ruumiini ja sieluni iloitsee elävässä Jumalassa.
3 Sillä lintu on huoneen löytänyt, ja pääskynen pesänsä, johonka he poikansa laskevat: sinun alttaris, Herra Zebaot, minun kuninkaani ja minun Jumalani.
4 Autuaat ovat, jotka sinun huoneessasi asuvat: he kiittävät sinua iankaikkisesti, Sela!
5 Autuaat ovat ne ihmiset, jotka sinun pitävät väkenänsä, ja sydämestänsä vaeltavat sinun jälkeesi,
6 Jotka käyvät itkun laakson lävitse, ja tekevät siellä kaivoja; ja opettajat monella siunauksella kaunistetaan.
7 He saavat yhden voiton toisen jälkeen, että tunnettaisiin oikea Jumala Zionissa.
8 Herra Jumala Zebaot, kuule minun rukoukseni: ota, Jaakobin Jumala, tätä korviisi, Sela!
9 Katsele siis, Jumala, meidän kilpemme, katso sinun voideltusi kasvoja.
10 Sillä yksi päivä esikartanoissasi on parempi kuin tuhannen muualla: ennen minä olisin ovenvartija Jumalani huoneessa, kuin asuisin jumalattomain majoissa.
11 Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi: Herra antaa armon ja kunnian: ei hän anna hurskailta mitään hyvää puuttua.
12 Herra Zebaot, autuas on se ihminen, joka sinuun uskaltaa.


Sielu joka rakastaa Jumalaa yli kaiken, lähimmäistä niin kuin itseään ja rauhaa, vapautta, iloa, oikeamielisyyttä Pyhässä Hengessä:

  • Ei takerru järkeen, kun oikein uskovia on niin vähän, eikä muutenkaan järkeile uskonasioissa, vaan lapsenkaltaisena haluaa uskoa Jumalan ilmoitukset.
  • Ei halua siirtää parannustaan huomiseen.
  • Ei halua mennä vääriin hengellisyyksiin ja/tai hyväksyä, että ne pelastuvat väärässä tilassaan, tosin toivoo ja rukoilee heillekin totista herätystä ja parannuksen armoa samoin kuin kaikille epäuskoisille.
  • Haluaa uskoa Jumalan pelastusjärjestyksen mukaisesti, esim. että synnit saa anteeksi, kun ennen uskonut Pyhän Hengen omaava julistaa synninpäästön minulle ja minä haluan ottaa sen vastaan ja ilmaisen haluni ottaa sen vastaan.
  • Haluaa tunnustaa uskonsa ainakin niiden kanssa, joiden kanssa on paljon tekemisissä.
  • Ei katsele ja panettele uskovien vikoja ja sen takia ei tee parannusta tai pysy uskomassa.
  • Ei syytä Jumalaa ja riitele Jumalan kanssa, vaikka saa kokea koviakin, vaan nöyrtyy Jumalan tahtoon ja voi rukoilla, pyytää ja huokaista apua Jumalalta ja hänen omiltaan.
  • Ei rupea tarpeettomasti mustaamaan ja haukkumaan uskovia, mutta kylläkin nuhtelee rakentavasti rakkaudella, armolla ja totuudella, jos on kannetta joitakin uskovia kohtaan.
  • Kun tulee vastoinkäymisiä, haluaa kuitenkin kilvoitella uskossa ja säilyttää hyvän omantunnon.
  • Ei halua synnillisiä nautintoja, iloja, maailman rakkautta, jotka vievät rauhan ja oikean ilon ja johtavat syntien orjuuteen ja paulaan, joista on vaikea selviytyä.
  • Ei rakasta katoavia ajallisia aarteita niin paljon, että ne menevät edelle uskon ja hyvän omantunnon.
  • Haluaa luopua kaikesta mikä tulee uskon ja hyvän omantunnon esteeksi ja rikkoo pyhän rakkauden.
  • Haluaa tulla kaltaisenaan valkeuteen synteineen ja laittaa ne armonmereen synninpäästön evankeliumissa.
  • Haluaa kuunnella Jumalaa enemmän kuin ihmisiä ja omaa ja muiden vääriä mielipiteitä.
  • Haluaa olla kuuliainen sille mitä Pyhä Henki omassa tunnossa ja Jumalan seurakunnan kautta opettaa.
  • Haluaa taistella syntiä vastaan, haluaa puhdistautua synneistä sekä Jumalan että ihmisten kanssa ja myös synneistä omassa ruumiissaan, mielessään, ajatuksista, sanoista, teoista, laiminlyönneistä, epäilyksistä, uskon esteistä, kuormista.
  • Haluaa käydä seuroissa, kylässä ja muissa tilaisuuksissa uskovien seurassa.
  • Haluaa kuunnella mediasta seuroja, hartaita lauluja ja virsiä.
  • Haluaa lukea raamattua ja muuta Pyhän Hengen vaikutuksesta kirjoitettua.
  • Haluaa palvella ja olla avullinen ajallisissa tarpeissa, uskonasioissa ja niiden eteenpäin viemisessä.
  • Haluaa keskustella uskon asioista, ongelmista ja kuormista uskovien kanssa.
  • Odottaa kärsivällisesti kunnes ajallinen kuolema tai yhteinen lähtö tulee ajasta iäisyyteen.
  • Haluaa pitää uskon ja hyvän omantunnon vaikka kaikki muu menisi esim. kunnia, valta, rikkaus, omaisuus, terveys jne. ja tulisi kovat vainot ja ajat. Tai vaikka ei tapahtuisi em. asioita myös silloin. Nauttii ajallisestakin hyvästä Jumalan lahjana ja haluaa katsoa yhteiskunnankin parasta. Ääriköyhyys/rikkaus tms. on kova koetus heikolle ihmiselle, parempi on kohtuullisuus ajallisissakin asioissa. Onnellisempaa on nauttia ajallisestakin hyvästä, kun säilyy usko ja hyvä omatunto. Ilman iankaikkisen elämän toivoa pelkkä ajallinen on tyhjänpäiväistä ja ihminen pelkää tulevaa ilman turvaa Jumalassa. 

Antakoon Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki näihin kaikkeen meille voimaa ja tarpeellista apua, että saavutamme päämäärän ikuisen autuuden, onnen ja rauhan, sitä kaikkea hyvää mitä silmä ei ole nähnyt, eikä korva kuullut eikä ihmisen ajatuksiin ole astunut, mitä Jumala on valmistanut omilleen!
Yhdessä ja yhteydessä uskonveljien ja -sisarien kanssa me olemme vahvoja ja tulemme hoidetuksi, sillä Jeesus on Pyhän Hengen kautta siellä missä 2 tai 3 kokoontuu Hänen nimeensä maailman loppuun asti.
Jos on huono ruokahalu tulla seuroihin, Jumalan sana viljelyyn, se on sairaan merkki. Jokin muu menee edelle kalleimman asian, joku estää. Oma mukavuus, ajallinen kiire, murheet, sairaudet, voimattomuus jne., kaikki eivät ole päteviä esteitä.
Jos rakkaus on oikein suuri, niin ”kynsin hampain” haluaa pitää kiinni yhteydestä viinipuuhun Jeesukseen ja Hänen ruumiiseensa seurakuntaan.
Synti on yleensä se, mikä erottaa ihmisen Jumalasta ja lähimmäisistä.
Ei vaadittuna vaan hyvällä mielellä, mikä tulee Hengen hedelmänä. Jos sitä mieltä ei ole, tarvitaan entistä enemmän hoitoa ja yhteyttä.
KIRKASTUKOON KAIKKI SYNNIT SYNNIKSI JA ARMO ARMOKSI YLENPALTTISESTI JOPA YLITSEVUOTAVASTI!
MITÄ VIELÄ VOISI, VOIMME JA JUMALA VOI ETTÄ MAHDOLLISIMMAN MONI PELASTUISI SEKÄ AJALLISESTA ETTÄ IANKAIKKISESTA ONNETTOMUUDESTA.



Ps. 69:35  Sillä Jumala auttaa Zionia ja rakentaa Juudan kaupungit, että siellä asutaan, ja se perinnöllä omistetaan.
Ps. 102:14  Sillä sinun palvelias halajavat sitä rakentaa, ja näkisivät mielellänsä, että hänen kivensä ja kalkkinsa valmiit olisivat,
Ps. 102:16  Kuin Herra rakentaa Zionin, niin hän nähdään kunniassansa.
Ps. 118:22  Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi.
Ps. 127:1  Salomon veisu korkeimmassa Kuorissa. Jos ei Herra huonetta rakenna, niin hukkaan työtä tekevät, jotka sitä rakentavat: jos ei Herra kaupunkia varjele, niin vartiat hukkaan valvovat.
Ps. 139:8  Jos minä astuisin ylös taivaaseen, niin sinä siellä olet: jos minä vuoteeni helvetissä rakentaisin, katso, sinä myös siellä olet.
Ps. 147:2  Herra rakentaa Jerusalemin, ja kokoaa hajoitetut Israelilaiset.
Saarn. 3:3  Aika tappaa, ja aika parantaa; aika kukistaa, ja aika rakentaa.
Jes. 45:13  Minä olen herättänyt hänen vanhurskaudessa, ja minä teen kaikki hänen tiensä tasaiseksi. Hänen pitää rakentaman minun kaupunkini, ja päästämän minun vankini vallallensa, ei rahan eli lahjan tähden, sanoo Hera Zebaot.
Jes. 49:17  Sinun rakentajasi rientävät; mutta sinun kukistajasi ja hävittäjäsi pitää pakeneman sinusta pois.
Jes. 54:12  Ja sinun akkunasi kristallista rakentaa, ja sinun porttis rubinista, ja kaikki sinun rajasi valituista kivistä.
Jes. 61:4  Ja heidän pitää vanhat autiot paikat rakentaman, ja parantaman mitä muinen on hävitetty; heidän pitää autiot kaupungit uudistaman, jotka suvusta sukuun hävitettynä olivat.
Jes. 65:21  He rakentavat huoneita, ja niissä asuvat: he istuttavat viinapuita, ja niiden hedelmistä syövät.
Jer. 1:10  Katso, minä panen sinun tänäpänä kansain ja valtakuntain päälle, repimään, särkemään, hukuttamaan ja kukistamaan: rakentamaan ja istuttamaan.
Jer. 24:6  Ja tahdon armollisesti katsoa heidän puoleensa, ja tuoda heitä tähän maahan jälleen, ja rakentaa heitä ja en tahdo lyödä maahan, minä tahdon heitä istuttaa ja en repiä ylös,
Jer. 29:5  Rakentakaat huoneita, joissa te taidatte asua, istuttakaat puutarhoja, joissa te saisitte syödä hedelmiä.
Jer. 31:4  Minä tahdon rakentaa sinua jälleen, ja sinun, neitsyt Israel, pitää rakennetuksi tuleman. Sinun pitää kaunistetuksi tuleman sinun kanteleillasi, ja menemän niiden kanssa, jotka ilossa hyppäävät.
Jer. 31:28  Ja pitää tapahtuman, että niinkuin minä olin valpas heitä hävittämään, repimään, raatelemaan, kadottamaan ja rankaisemaan: niin minä myös tahdon valpas olla heitä rakentamaan ja istuttamaan, sanoo Herra.
Jer. 42:10  Jos te pysytte tässä maassa, niin minä tahdon rakentaa teitä ja en kukistaa: minä tahdon istuttaa teitä ja en repiä ylös; sillä minä kadun sitä pahaa, jonka minä teille tehnyt olen.
Hes. 36:36  Ja jääneet pakanat teidän ympärillänne pitää ymmärtämän, että minä Herra olen jaotetut jälleen rakentanut, ja hävitetyn istuttanut. Minä Herra sen sanonut ja tehnyt olen.
Aam. 9:11  Sillä ajalla tahdon minä taas kaatuneen Davidin majan rakentaa, ja hänen reikänsä paikata, ja parantaa jälleen mitä särjetty on, ja tahdon sen rakentaa, niinkuin se entisellä ajalla tullut on,
Sak. 6:12  Ja sano hänelle: näin sanoo Herra Zebaot: katso, yksi mies on, jonka nimi on Vesa; sillä hänen allansa pitää kasvaman, ja hän on rakentava Herran temppelin.
Sak. 6:13  Ja Herran temppelin on hän rakentava, ja hänen pitää kunnian kantaman, istuman ja hallitseman istuimellansa, ja oleman papin istuimellansa, ja heillä pitää molemmilla rauha oleman.
Sak. 6:15  Heidän pitää kaukaa tuleman ja rakentaman Herran temppelin, ja teidän pitää ymmärtämän Herran Zebaotin lähettäneen minun teidän tykönne. Tämä pitää tapahtuman, jos te muutoin Herran teidän Jumalanne äänelle hyvin kuuliaiset olette.
Matt. 16:18  Mutta minä myös sanon sinulle: sinä ole Pietari, ja tämän kallion päälle tahdon minä rakentaa minun seurakuntani, ja helvetin portit ei pidä häntä voittaman.
Matt. 21:42  Sanoi Jeesus heille: ettekö te ikänä Raamatuissa ole lukeneet: jonka kiven rakentajat hylkäsivät, se on tullut kulmakiveksi. Herralta on se tapahtunut, ja on ihmeellinen meidän silmäimme edessä.
Matt. 26:61  Ja sanoivat: tämä on sanonut: minä voin maahan jaottaa Jumalan temppelin, ja kolmena päivänä sen rakentaa ylös.
Luuk. 13:7  Niin hän sanoi viinamäen rakentajalle: katso, minä olen kolme vuotta tullut ja etsinyt hedelmää tästä viikunapuusta, ja en löydä, hakkaa se pois: miksi se myös maata turmelee?
Ap. t. 7:49  Taivas on minun istuimeni ja maa jalkojeni astinlauta. Minkä huoneen te siis tahdotte minulle rakentaa, sanoo Herra, eli kuka on minun leposijani?
Ap. t. 15:16  Sen jälkeen tahdon minä palata, ja Davidin kaatuneen majan jälleen rakentaa, ja hänen reikänsä paikata, ja sen ojentaa:
Ap. t. 20:32  Ja nyt, rakkaat veljet, minä annan teidät Jumalan ja hänen armonsa sanan haltuun, joka väkevä on teitä rakentamaan ja antamaan teille perinnön kaikkein pyhitettyjen seassa.
Room. 15:20  Ja minä olen ollut ahkera evankeliumia saarnaamaan, joissa Kristuksen nimi ei mainittu ollut, etten minä muukalaisen perustuksen päälle rakentaisi;
1. Kor. 3:10  Sen Jumalan armon jälkeen, joka minulle annettu on, olen minä perustuksen laskenut, niinkuin taitava rakentaja, vaan toinen sen päälle rakentaa; mutta katsokaan jokainen, kuinka hän sen päälle rakentaa.
1. Kor. 3:12  Jos nyt joku rakentaa tämän perustuksen päälle kultaa, hopeaa, kalliita kiviä, puita, heiniä, olkia:
1. Kor. 3:14  Jos jonkun teko pysyy, jonka hän sen päälle rakentanut on, niin hän saa palkan:
1. Kor. 8:1  Epäjumalain uhreista me tiedämme, että kaikilla meillä on tieto. Tieto paisuttaa, mutta rakkaus rakentaa.
1. Tess. 5:11  Sen tähden neuvokaat teitänne keskenänne ja rakentakaat toinen toistanne, niinkuin te myös teette.
2. Tim. 2:6  Peltomiehen, joka pellon rakentaa, pitää ensin hedelmästä nautitseman.
Hepr. 11:10  Sillä hän oli odottanut sitä kaupunkia, jolla perustus oli, jonka rakentaja ja luoja on Jumala.
1. Piet. 2:5  Ja myös te, niinkuin elävät kivet, rakentakaat teitänne hengelliseksi huoneeksi ja pyhäksi pappeudeksi uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jumalalle Jeesuksen Kristuksen kautta otolliset ovat.
1. Piet. 2:7  Teille siis, jotka nyt uskotte, on hän kallis; mutta uskottomille on se kivi, jonka rakentajat hyljänneet ovat, kulmakiveksi tullut, ja loukkauskiveksi, ja pahennuksen kallioksi,
Juud. 1:20  Mutta te, minun rakkaani! rakentakaat itseänne teidän kaikkein pyhimmän uskonne päälle, Pyhän Hengen kautta, ja rukoilkaat, pitäen teitänne keskenänne Jumalan rakkaudessa,
Ps. 5:7  ( 5:8) Mutta minä menen sinun huoneeseesi sinun suuressa laupeudessasi, ja kumarran sinun pyhään temppeliisi päin sinun pelvossasi.
Ps. 23:6  Hyvyys ja laupeus noudattavat minua kaiken elinaikani, ja minä saan asua Herran huoneessa iankaikkisesti.
Ps. 26:8  Herra, minä rakastin sinun huoneesi asuinsijaa ja sitä sijaa, jossa sinun kunniasi asuu.
Ps. 27:4  Yhtä minä Herralta anon, sitä minä pyydän, asuakseni Herran huoneessa kaiken elinaikani: että minä näkisin Herran kauniin jumalanpalveluksen, ja hänen temppeliänsä etsisin.
Ps. 30:1  Psalmi, veisattava Davidin huoneen vihkimisessä. (30:2) Minä ylistän sinua, Herra, sillä sinä olet korottanut minua: et myös salli viholliseni iloita minusta.
Ps. 36:8  He juopuvat sinun huoneesi runsaasta tavarasta, ja sinä juotat heitä hekumallasi niinkuin virralla.
Ps. 42:4  Koska minä näitä muistelen, niin minä vuodatan ulos sydämeni itsessäni; sillä minä menisin mielelläni joukon kanssa, ja vaeltaisin heidän kanssansa Jumalan huoneeseen: ihastuksella ja kiitoksella joukon seassa, jotka juhlaa pitävät.
Ps. 48:3  Jumala on tunnettu huoneessansa, että hän sen varjelija on.
Ps. 52:8  Mutta minä olen niinkuin viheriäinen öljypuu Herran huoneessa: minä uskallan Jumalan laupiuteen aina ja ijankaikkisesti.
Ps. 55:14  Me jotka ystävällisesti keskenämme neuvoa pidimme, ja vaelsimme Jumalan huoneeseen joukossa.
Ps. 65:4  Autuas on se, jonka valitset ja otat tykösi, asumaan kartanoissasi: hän ravitaan sinun huoneesi ja pyhän temppelis hyvyydestä.
Ps. 68:6  Jumala, joka yksinäisten antaa asua huoneessa, ja vie vangit ulos oikeudella; mutta vastahakoiset asuvat kuivassa.
Ps. 84:3  Sillä lintu on huoneen löytänyt, ja pääskynen pesänsä, johonka he poikansa laskevat: sinun alttaris, Herra Zebaot, minun kuninkaani ja minun Jumalani.
Ps. 84:4  Autuaat ovat, jotka sinun huoneessasi asuvat: he kiittävät sinua iankaikkisesti, Sela!
Ps. 84:10  Sillä yksi päivä esikartanoissasi on parempi kuin tuhannen muualla: ennen minä olisin ovenvartija Jumalani huoneessa, kuin asuisin jumalattomain majoissa.
Ps. 92:13  Jotka ovat istutetut Herran huoneessa, pitää viheriöitsemän meidän Jumalamme kartanoissa.
Ps. 93:5  Sinun todistuksesi ovat aivan lujat: pyhyys on sinun huoneesi kaunistus, Herra, iankaikkisesti.
Ps. 98:3  Hän muistaa armonsa ja totuutensa Israelin huoneelle: kaikki maailman ääret näkevät meidän Jumalamme autuuden.
Ps. 101:2  Minä tahdon vaarin ottaa oikeasta tiestä, koska minun tyköni tulet: minä tahdon vaeltaa sydämeni vakuudessa minun huoneessani.
Ps. 101:7  Petollisia ihmisiä en minä pidä huoneessani: ei valehtelijat menesty minun tykönäni.
Ps. 112:3  Rikkaus ja runsaus on hänen huoneessansa, ja hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti.
Ps. 113:9  Joka hedelmättömät saattaa huoneeseen asumaan, että hän riemuiseksi lasten äidiksi tulee. Halleluja!
Ps. 118:26  Siunattu olkoon se,joka tulee Herran nimeen! me siunaamme teitä Herran huoneesta.
Ps. 122:7  Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, ja onni sinun huoneissasi!
Ps. 122:9  Herran meidän Jumalamme huoneen tähden etsin minä sinun parastasi.
Sananl. 1:13  Me löydämme kaikenlaista kallista tavaraa, ja täytämme huoneemme saaliista;
Sananl. 3:33  Jumalattoman huoneessa on Herran kirous; mutta vanhurskaan maja siunataan.
Sananl. 21:12  Vanhurskas pitää itsensä viisaasti jumalattoman huonetta vastaan; vaan jumalattomat kietovat itsensä onnettomuuteen.
Sananl. 21:20  Viisaan huoneessa on suloinen tavara ja öljy, vaan tyhmä ihminen sen tuhlaa.
Sananl. 24:3  Viisaudella rakennetaan huone, ja toimella se vahvistetaan.
Saarn. 12:3  Silloin koska vartijat huoneessa värisevät, ja väkevät notkistavat itsensä, ja jauhajat ovat joutilaina, että he harvaksi tulleet ovat, ja näkö tulee pimeäksi akkunan lävitse;
Jes. 2:2  Viimeisenä aikana pitää sen vuoren, jolla Herran huone on, vahvan oleman, korkeampi kuin kaikki vuoret, ja korotettaman kukkulain ylitse; ja kaikki pakanat pitää sinne juokseman.
Jes. 2:3  Ja paljo kansaa pitää sinne menemän, ja sanoman: tulkaat, astukaamme ylös Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan huoneeseen, että hän opettaisi meille teitänsä, ja me vaeltaisimme hänen poluillansa; sillä Zionista on laki tuleva, ja Herran sana Jerusalemista.
Jes. 2:5  Tulkaat, te Jakobin huoneesta, vaeltakaamme Herran valkeudessa.
Jes. 5:8  Voi niitä, jotka yhden huoneen toisen tykö vetävät, ja yhden pellon toisen tykö saattavat, siihen asti ettei enää sijaa ole, asuaksenne yksinänne maan päällä!
Jes. 8:17  Sillä minä toivon Herraan, joka kasvonsa Jaakobin huoneelta kätkenyt on; mutta minä odotan häntä.
Jes. 22:22  Ja panen Davidin huoneen avaimen hänen olallensa, että hän avaa, ja ei kenkään sulje, että hän sulkee, ja ei kenkään avaa.
Jes. 22:24  Että hänen päällensä ripustetaan kaikki hänen isänsä huoneen kunnia, lapset ja lasten lapset, kaikki pienet kappaleet, juoma-astiat, ja kaikkinaiset kanteleet.
Jes. 32:18  Niin että minun kansani on asuva rauhan huoneessa, turvallisissa majoissa ja jalossa levossa.
Jes. 37:31  Ja pelastettujen ja jääneiden Juudan huoneesta pitää taas alhaalta juurtuman,ja ylhäältä kantaman hedelmän.
Jes. 38:20  Herra, auta minua; niin me veisaamme minun veisuni, niin kauan kuin me elämme, Herran huoneessa.
Jes. 46:3  Kuulkaat minua, te Jaakobin huone, ja kaikki Israelin huoneen tähteet, jotka kohdussa kannetaan ja äidistänne olette.
Jes. 56:5  Niin minä annan heille minun huoneessani ja muurissani paikan, ja paremman nimen kuin pojilla ja tyttärillä on; iankaikkisen nimen minä heille annan, jota ei pidä hävitettämän.
Jes. 56:7  Ne minä vien pyhän vuoreni tykö, ja ilahdutan heitä minun rukoushuoneessani; heidän uhrinsa ja polttouhrinsa pitää minulle otolliset oleman minun alttarillani; sillä minun huoneeni pitää kutsuttaman kaikkein kansain rukoushuoneeksi.
Jes. 58:1  Huuda rohkeasti, älä säästä, korota äänes niinkuin pasuuna, ja ilmoita minun kansalleni heidän ylitsekäymisensä, ja Jaakobin huoneelle heidän syntinsä.
Jes. 58:7  Taita isoovalle leipäsi, vie raadolliset kulkijat huoneeseesi: kuin sinä näet alastoman, niin vaateta häntä, ja älä käännä itseäsi pois lihas tyköä.
Jes. 63:7  Minä tahdon Herran laupeutta muistaa, ja Herran kiitosta kaikista niistä, mitkä Herra meille tehnyt on, ja sitä suurta hyvyyttä Israelin huoneelle, jonka hän sille tehnyt on, suuren laupeutensa ja hyvyytensä kautta.
Jes. 66:20  Ja tuoman ulos kaikki teidän veljenne kaikista pakanoista, Herralle ruokauhriksi, hevosilla ja rattailla, paareilla, muuleilla ja liukkailla juhdilla Jerusalemiin minun pyhän vuoreni puoleen, sanoo Herra: niinkuin Israelinkin lapset tuovat ruokauhrin puhtaassa astiassa Herran huoneeseen.
Jer. 10:1  Kuulkaat, mitä Herra teille sanoo, te Israelin huone.
Jer. 18:6  Enkö minä myös taida niin tehdä teille, te Israelin huone, kuin tämä savenvalaja, sanoo Herra? Katso, niinkuin savi on savenvalajan kädessä, niin olette te myös minun kädessäni, Israelin huone.
Jer. 33:11  Pitää vielä nyt kuultaman riemun ja ilon ääni, yljän ääni ja morsiamen ääni, ja niiden ääni jotka sanovat: kiittäkäät Herraa Zebaotia, että Herra on hyvä, ja hänen laupeutensa pysyy iankaikkisesti, ja niidenkin, jotka kiitosuhria Herran huoneeseen kantavat; sillä minä käännän maan vankeuden, niinkuin alusta, sanoo Herra.
Jer. 33:12  Näin sanoo Herra Zebaot: tässä paikassa, joka autiona on, niin ettei ihmisiä eikä karjaa siinä ole, ja kaikissa hänen kaupungeissansa, pitää vielä nyt paimenten huoneet oleman, jotka ruokkivat laumoja;
Jer. 33:14  Katso, aika tulee, sanoo Herra, että minä tahdon sen armollisen sanan herättää, jonka minä olen Israelin huoneelle puhunut, ja Juudan huoneelle:
Hes. 10:4  Ja Herran kunnia nousi Kerubimin päältä huoneen kynnykseen asti, ja huone täytettiin sumulla ja kartano Herran kunnian kirkkaudella.
Hes. 14:4  Sen tähden puhuttele heitä ja sano heille: näitä sanoo Herra, Herra: kuka ihminen Israelin huoneesta riippuu sydämellänsä epäjumalissansa, ja pysyy lujana vääryytensä pahennuksessa, ja tulee profeetan tykö, niin tahdon minä Herra vastata häntä, niinkuin hän ansainnut on suurella epäjumalan palveluksellansa,
Hes. 14:5  Että Israelin huone pitää vietellyksi tuleman sydämissänsä: sen tähden että he kaikki ovat minusta luopuneet epäjumaliensa kautta.
Hes. 14:6  Sen tähden pitää sinun sanoman Israelin huoneelle: näitä sanoo Herra, Herra: kääntäkäät itsenne ja luopukaat teidän epäjumalan palveluksestanne, ja kääntäkäät teidän kasvonne kaikesta teidän kauhistuksestanne.
Hes. 14:11  Ettei Israelin huone enää pidä erhettymän minua seuraamasta, ja ei enempi saastuttaman itseänsä kaikissa ylitsekäymisissänsä; mutta heidän pitää oleman minun kansani, ja minä tahdon olla heidän Jumalansa, sanoo Herra, Herra.
Hes. 18:25  Ja vielä sitten te sanotte: ei Herra tee oikein. Niin kuulkaat nyt, te Israelin huoneesta: eikö minulla oikeus ole, ja teillä vääryys?
Hes. 18:29  Ja Israelin huone sanoo: ei Herra tee oikein. Pitäisikö minulla vääryys oleman, te Israelin huone? Eikö teillä ole vääryys?
Hes. 18:30  Sentähden tahdon minä tuomita teitä, te Israelin huoneesta, jokaisen hänen tiensä jälkeen, sanoo Herra, Herra. Sentähden kääntykäät, ja palatkaat kaikesta vääryydestänne, ettette lankeaisi pahan tekonne tähden.
Hes. 18:31  Heittäkäät pois tyköänne kaikki ylitsekäymisenne, jolla te rikkoneet olette, ja tehkää teillenne uusi sydän ja uusi henki; sillä miksi pitäisi teidän kuoleman, sinä Israelin huone?
Hes. 20:13  Mutta Israelin huone oli minulle kovakorvainen korvessa, ja ei elänyt minun säätyini jälkeen, ja katsoi minun oikeuteni ylen, joissa se ihminen elää, joka ne tekee; ja he saastuttivat minun sabattini sangen suuresti: niin minä ajattelin vuodattaa minun vihani heidän päällensä korvessa, ja peräti kadottaa heitä.
Hes. 20:40  Sillä näin sanoo Herra, Herra: minun pyhällä vuorellani, korkealla Israelin vuorella, siellä pitää koko Israelin huone ja kaikki, jotka maakunnassa ovat, palveleman minua; siellä pitää heidän minulle oleman otolliset, ja siellä minä tahdon anoa teiltä ylennysuhria ja teidän uhrinne esikoista kaiken sen kanssa, jolla te minua pyhitätte.
Hes. 20:44  Ja teidän pitää ymmärtämän, että minä olen Herra, koska minä teen teidän kanssanne minun nimeni tähden, ja ei teidän pahan menonne ja vahingollisen työnne jälkeen, sinä Israelin huone, sanoo Herra, Herra.
Hes. 33:7  Ja sinä ihmisen poika, minä olen pannut sinun Israelin huoneen vartijaksi, kuin sinä jotakin minun suustani kuulet, että sinun pitäisi heitä minun puolestani varaaman.
Hes. 33:11  Niin sano heille: niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, ei minulle kelpaa jumalattoman kuolema, mutta että jumalaton kääntyisi tiestänsä ja eläisi. Palatkaat, palatkaat teidän pahoista teistänne! ja miksi teidän pitäisi kuoleman, te Israelin huone?
Hes. 34:30  Ja heidän pitää tietämän, että minä Herra, Heidän Jumalansa, olen heidän tykönänsä, ja Israelin huone on minun kansani, sanoo Herra, Herra.
Hes. 39:25  Sentähden näin sanoo Herra, Herra: nyt minä tahdon pelastaa Jaakobin vangit, ja armahtaa koko Israelin huonetta, ja kiivoitella minun pyhän nimeni tähden.
Hes. 39:29  Ja en minä enää tahdo peittää minun kasvojani heidän edestänsä; sillä minä olen vuodattanut minun henkeni Israelin huoneen päälle, sanoo Herra, Herra.
Joel 3:18  Sillä ajalla pitää vuoret makeaa viinaa tiukkuman, ja kukkulat rieskaa vuotaman, ja kaikki Juudan ojat pitää vettä täynnä oleman; ja lähde pitää Herran huoneessa käymän, ja Sittimin ojaan juokseman.
Ob. 1:17  Mutta Zionin vuorella pitää vapaus oleman, ja heidän pitää pyhät oleman, ja Jaakobin huoneen pitää perintönsä omistaman.
Miika 2:7  Niin Jaakobin huone itsensä lohduttaa: luuletkos Herran hengen lyhennetyksi? eikö hänen näitä pitäisi tekemän? eikö minun puheeni ole hyvä sille, joka oikein vaeltaa?
Miika 4:1  Mutta viimeisinä päivinä pitää sen vuoren, jolla Herran huone on, vahvistuman, ja oleman korkeimman kaikkia muita vuoria, ja korotettaman kukkulain ylitse; ja kansat pitää sinne juokseman.
Miika 4:2  Ja moninaiset pakanat sinne menemän ja sanoman: tulkaat ja astukaamme ylös Herran vuorelle ja Jaakobin Jumalan huoneen tykö, että hän opettaisi meille teitänsä, ja me vaeltaisimme hänen poluillansa. Sillä Zionista on laki tuleva, ja Herran sana Jerusalemista.
Hagg. 2:9  Tämän jälkimmäisen huoneen kunnia on suurempi oleva kuin ensimmäisen, sanoo Herra Zebaot; ja minä tahdon antaa rauhan tälle paikalle, sanoo Herra Zebaot.
Sak. 3:7  Näin sanoo Herra Zebaot: jos sinä vaellat minun teilläni, ja jos sinä pidät minun vartioni, niin sinä saat minun huonettani hallita, ja minun kartanoitani varjella; ja minä annan sinulle näistä muutamia, jotka tässä seisovat, saattamaan sinua.
Sak. 8:9  Näin sanoo Herra Zebaot: vahvistakaat kätenne, te jotka tällä ajalla nämät sanat kuulette profeettain suun kautta, sinä päivänä, jona Herran Zebaotin huoneen perustus laskettiin, sen rakennettavaksi.
Sak. 8:13  Ja pitää tapahtuman, että teitä, jotka Juudan ja Israelin huoneesta olette olleet kirous pakanain seassa, tahdon minä lunastaa, että teidän pitää siunauksen oleman. Niin älkäät siis peljätkö, mutta vahvistakaat kätenne.
Sak. 8:15  Niin minä nyt jälleen ajattelen näinä päivinä tehdä hyvää Jerusalemille ja Juudan huoneelle. Älkäät peljätkö.
Matt. 2:11  Ja menivät huoneeseen, löysivät lapsen äitinsä Marian kanssa, maahan lankesivat ja rukoilivat häntä, ja avasivat tavaransa, ja lahjoittivat hänelle kultaa ja pyhää savua ja mirhamia.
Matt. 5:15  Eikä kynttilää sytytetä ja panna vakan alle, vaan kynttiläjalkaan, valaisemaan kaikkia, jotka huoneessa ovat.
Matt. 7:24  Sen tähden jokaisen, joka minulta nämä puheet kuulee ja ne tekee, vertaan minä toimelliseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
Matt. 7:25  Ja sade lankesi, ja virrat tulivat, ja tuulet puhalsivat, ja sitä huonetta sysäsivät, joka ei kuitenkaan kukistunut; sillä se oli kalliolle perustettu.
Matt. 7:26  Ja jokainen, joka kuulee minulta nämä puheet, ja ei tee niitä, hän verrataan tyhmään mieheen, joka huoneensa sannalle rakensi.
Matt. 7:27  Ja sade lankesi, ja virrat tulivat, ja tuulet puhalsivat, ja sitä huonetta sysäsivät, joka kukistui, ja sen lankeemus oli suuri.
Matt. 9:10  Ja tapahtui, kuin hän aterioitsi huoneessa, katso, niin tuli monta Publikaania ja syntistä, ja aterioitsivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa.
Matt. 9:28  Ja kuin hän tuli huoneeseen, tulivat sokeat hänen tykönsä, ja Jeesus sanoi heille: uskotteko minun sen voivan teille tehdä? He sanoivat hänelle: Herra, me uskomme.
Matt. 10:6  Mutta menkäät paremmin kadotettujen lammasten tykö Israelin huoneesta.
Matt. 10:12  Mutta kuin te huoneeseen sisälle menette, niin tervehtikäät sitä (ja sanokaat: rauha olkoon tälle huoneelle!)
Matt. 10:13  Ja jos huone on mahdollinen, niin tulkoon teidän rauhanne hänelle; jollei hän ole mahdollinen, niin teidän rauhanne teille palajaa.
Matt. 15:24  Niin hän vastaten sanoi: en ole minä lähetetty, vaan kadotettujen lammasten tykö Israelin huoneesta.
Matt. 19:29  Ja jokainen, joka luopui huoneista, taikka veljistä, taikka sisarista, taikka isästä, taikka äidistä, taikka emännästä, taikka lapsista, taikka pellosta, minun nimeni tähden, hänen pitää satakertaisesti saaman, ja iankaikkisen elämän perimän.
Matt. 21:13  Ja sanoi heille: kirjoitettu on: minun huoneeni pitää rukoushuoneeksi kutsuttaman; mutta te olette sen tehneet ryövärien luolaksi.
Matt. 23:38  Katso, teidän huoneenne pitää teille jäämän kylmille.
Matt. 24:43  Mutta se tietäkäät: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas on tuleva, kaiketi hän valvoisi, eikä sallisi kaivaa huonettansa.
Matt. 25:35  Sillä minä isosin, ja te ruokitte minun: minä janosin, ja te juotitte minun: minä olin outo, ja te minun huoneeseen otitte:
Matt. 25:38  Mutta koska me näimme sinun outona, ja huoneeseen otimme sinun? taikka alastoinna, ja vaatetimme sinua?
Matt. 25:43  Minä olin outo, ja ette minua huoneeseen ottaneet: alastoin, ja ette minua vaatettaneet: sairas ja vankina, ja ette minua oppineet.
Mark. 10:29  Mutta Jeesus vastasi ja sanoi: totisesti sanon minä teille: ei ole kenkään, joka jätti huoneen, taikka veljet eli sisaret, taikka isän eli äidin, taikka vaimon eli lapset, taikka pellot, minun ja evankeliumin tähden,
Mark. 10:30  Ellei hän saa jälleen satakertaisesti nyt tällä ajalla huoneita ja veljiä, ja sisaria, ja äitejä, ja lapsia, ja peltoja vastoinkäymisillä , ja tulevaisessa maailmassa iankaikkisen elämän.
Mark. 13:35  Niin valvokaat siis: (sillä ette tiedä, koska huoneen Herra tuleva on, ehtoona, taikka puoliyönä, eli kukon laulaessa, eli aamulla:)
Luuk. 7:44  Ja hän käänsi itsensä vaimoa päin, ja sanoi Simonille: näetkös tämän vaimon? minä tulin sinun huoneeseesi, etkä sinä antanut vettä minun jaloilleni; mutta tämä kyynelillä kasti minun jalkani ja ne hiuksillansa kuivasi.
Luuk. 14:23  Ja herra sanoi palvelijalle: mene maanteille ja aidoille, ja vaadi heitä sisälle tulemaan, että minun huoneeni täytettäisiin.
Luuk. 15:25  Mutta hänen vanhempi poikansa oli pellolla, ja kuin hän tuli ja huonetta lähestyi, kuuli hän laulun ja hypyt.
Luuk. 16:3  Niin huoneenhaltija sanoi itsellensä: mitä minä teen, sillä minun herrani ottaa minulta pois hallituksen? en minä voi kaivaa, häpeän minä kerjätä.
Luuk. 16:8  Ja herra kiitti väärää huoneenhaltijata, että hän toimellisesti teki; sillä tämän maailman lapset ovat toimellisemmat kuin valkeuden lapset heidän sukukunnassansa.
Luuk. 19:5  Ja kuin hän tuli siihen paikkaan, katsoi Jeesus ylös, ja näki hänen, ja sanoi hänelle: Zakeus, astu nopeasti alas! sillä minun pitää tänäpänä oleman sinun huoneessasi.
Luuk. 19:9  Niin Jeesus sanoi hänelle: tänäpänä on tälle huoneelle autuus tapahtunut, että hänkin on Abrahamin poika.
Joh. 14:2  Minun Isäni huoneessa on monta asuinsijaa; jos ei niin olisi, niin minä sanoisin teille: minä menen valmistamaan teille sijaa.
Ap. t. 2:2  Ja humaus tapahtui äkisti taivaasta, niinkuin suuri tuulispää olisi tullut, ja täytti koko huoneen, kussa he olivat istumassa.
Ap. t. 2:46  Ja he pysyivät joka päivä yksimielisesti temppelissä, ja mursivat huoneessa leipää, ja ottivat ruokaa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
Ap. t. 5:42  Ja ei lakanneet joka päivä temppelissä ja joka huoneessa opettamasta ja saarnaamasta evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.
Ap. t. 7:49  Taivas on minun istuimeni ja maa jalkojeni astinlauta. Minkä huoneen te siis tahdotte minulle rakentaa, sanoo Herra, eli kuka on minun leposijani?
Ap. t. 9:17  Niin Ananias meni sinne ja tuli huoneeseen sisälle ja pani kätensä hänen päällensä, ja sanoi: rakas veljeni Saul! se Herra lähetti minun, (Jeesus, joka sinulle ilmestyi tiellä, jota vaelsit,) että sinä saisit näkösi jälleen, ja Pyhällä Hengellä täytettäisiin.
Ap. t. 10:22  Mutta he sanoivat: sadanpäämies Kornelius, hurskas ja Jumalaa pelkääväinen mies, jolla on todistus kaikelta Juudan kansalta, on pyhältä enkeliltä käskyn saanut, että hänen piti sinun antaman kutsua huoneeseensa, sinulta sanoja kuullaksensa,
Ap. t. 11:12  Mutta Henki käski minun epäilemättä mennä heidän kanssansa; ja nämä kuusi veljeä seurasivat myös minua, ja me menimme sen miehen huoneeseen.
Ap. t. 11:13  Ja hän jutteli meille, kuinka hän oli enkelin nähnyt huoneessansa seisovan ja sanovan hänelle: lähetä miehiä Joppeen, ja anna noutaa Simonin, joka Pietariksi kutsutaan:
Ap. t. 11:14  Hän on sanova sinulle ne sanat, joiden kautta sinä autuaaksi tulet ja kaikki sinun huoneesi.
Ap. t. 12:7  Ja katso, Herran enkeli seisoi hänen tykönänsä ja kirkkaus paisti huoneessa, lykkäsi Pietaria kylkeen, herätti hänen ja sanoi: nouse nopeasti. Ja kahleet putosivat hänen käsistänsä.
Ap. t. 12:12  Ja kuin hän tätä ajatellut oli, tuli hän Marian, Johanneksen äidin, huoneen tykö, joka Markukseksi kutsuttiin, jossa monta oli koossa, ja rukoilivat.
Ap. t. 16:15  Ja kuin hän ja hänen huoneensa kastettu oli, rukoili hän meitä, sanoen: jos te minun Herralle uskollisena pidätte, niin tulkaat minun huoneeseeni ja olkaat siinä. Ja hän vaati heitä.
Ap. t. 16:31  Mutta he sanoivat: usko Herran Jeesuksen Kristuksen päälle, niin sinä ja sinun huoneesi autuaaksi tulee.
Ap. t. 16:32  Ja he puhuivat hänelle Herran sanaa ja kaikille, jotka hänen huoneessansa olivat.
Ap. t. 16:34  Ja vei heidät kotiansa, ja valmisti heille pöydän, ja iloitsi, että hän koko huoneensa kanssa tuli Jumalan päälle uskovaiseksi.
Ap. t. 18:8  Mutta Krispus, synagogan ylimmäinen, uskoi Herran päälle kaiken huoneensa kanssa. Ja monta Korintolaisista, jotka kuulivat, uskoivat ja kastettiin.
Room. 12:13  Jakakaat omanne pyhäin tarpeeksi. Ottakaat mielellänne huoneeseen.
1. Kor. 4:1  Jokainen pitäköön meitä Kristuksen palvelijoina ja Jumalan salaisuuksien  huoneenhaltioina.
1. Kor. 4:2  Mutta ainoastaan se huoneenhaltiain seassa etsitään, että joku uskolliseksi löydettäisiin.
1. Kor. 8:10  Sillä jos joku näkee sinun, jolla tieto on, aterioitsevan epäjumalain huoneissa, eikö siitä omatunto, joka heikko on, yllytetä epäjumalain uhria syömään?
2. Kor. 5:1  Sillä me tiedämme, että jos tämän majan meidän maallinen huone puretaan, meillä olevan rakennuksen Jumalalta, huoneen, ei käsillä tehdyn, joka on iankaikkinen taivaissa;
Ef. 3:2  Jos te muutoin kuulleet olette Jumalan armon huoneenhallituksesta, joka minulle teidän puoleenne annettu on,
1. Tim. 3:12  Seurakunnan palvelijat olkoon yhden emännän miehet, jotka lapsensa ja oman huoneensa hyvin hallitsevat.
1. Tim. 3:15  Mutta jos minä viivyn, ettäs tietäisit kuinka sinun pitää Jumalan huoneessa vaeltaman, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden patsas ja perustus.
2. Tim. 3:6  Sillä ne ovat niitä, jotka huoneesta huoneeseen juoksevat ja vaimoväen vangiksi vievät, jotka synneillä rasitetut ovat ja moninaisten himoin kanssa käyvät,
Tit. 1:7  Sillä piispan tulee nuhteettoman olla, niinkuin Jumalan huoneen haltian, ei röyhkeän, ei tylyn, ei juomarin, ei tappelijan, ei ilkeän voiton pyytäjän,
Hepr. 3:4  Sillä jokainen huone on joltakin rakennettu; mutta joka kaikki rakensi, se on Jumala.
Hepr. 3:5  Ja Mooses tosin oli uskollinen kaikessa hänen huoneessansa, niinkuin palvelija, niiden todistukseksi, joita sitten sanottaman piti;
Hepr. 3:6  Mutta Kristus niinkuin Poika ylitse huoneensa, jonka huone me olemme, jos me muutoin uskalluksen ja toivon kerskaamisen loppuun asti vahvana pidämme.
Hepr. 8:10  Sillä tämä on se Testamentti, jonka minä tahdon säätää Israelin huoneelle, niiden päiväin jälkeen, sanoo Herra: minä tahdon antaa minun lakini heidän mieleensä, ja tahdon ne kirjoittaa heidän sydämiinsä, ja tahdon olla heidän Jumalansa, ja heidän pitää oleman minun kansani.
Hepr. 10:21  Ja meillä on yksi suuri Pappi, Jumalan huoneen haltia;
Hepr. 11:7  Uskon kautta sai Nooa Jumalan käskyn niistä, jotka ei vielä näkyneet, pelkäsi ja valmisti arkin huoneensa autuudeksi; jonka kautta hän maailman tuomitsi, ja tuli sen vanhurskauden perilliseksi, joka uskon kautta tulee.
Hepr. 11:31  Uskon kautta ei portto Raahab hukkunut uskomattomain kanssa, koska vakoojat rauhallisesti huoneeseensa korjasi.
Hepr. 13:2  Huoneeseen ottamista älkäät unohtako; sillä sen kautta ovat muutamat tietämättä enkeleitäkin huoneeseensa ottaneet.
1. Piet. 2:5  Ja myös te, niinkuin elävät kivet, rakentakaat teitänne hengelliseksi huoneeksi ja pyhäksi pappeudeksi uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jumalalle Jeesuksen Kristuksen kautta otolliset ovat.
1. Piet. 4:10  Ja palvelkaat toinen toistanne, jokainen sillä lahjalla, minkä hän saanut on, niinkuin hyvät Jumalan moninaisen armon huoneenhaltiat.
1. Piet. 4:17  Sillä aika on, että tuomion pitää Jumalan huoneesta alkaman. Mutta jos se ensin meistä alkaa, minkä lopun ne saavat, jotka ei Jumalan evankeliumia usko?
2. Joh. 1:10  Jos joku tulee teidän tykönne ja ei tuo tätä opetusta kanssansa, niin älkäät häntä huoneeseen ottako, älkäät myös häntä tervehtikö.
Job 36:15  Mutta vaivaista auttaa hän vaivaisuudessa, ja avaa köyhäin korvan murheessa.
Ps. 7:10  ( 7:11) Minun kilpeni on Jumalan tykönä, joka vaa'at sydämet auttaa.
Ps. 18:48  Joka minua auttaa vihollisistani: sinä korotat myös minun niistä, jotka karkaavat minua vastaan: sinä pelastat minua väkivaltaisesta miehestä.
Ps. 20:6  Nyt minä tunnen Herran voideltuansa auttavan, ja häntä kuulevan pyhästä taivaastansa: hänen oikea kätensä auttaa voimallisesti.
Ps. 28:8  Herra on heidän väkevyytensä; hän on väkevä, joka voideltuansa auttaa.
Ps. 34:18  Herra on juuri läsnä niitä, joilla on murheellinen sydän, ja auttaa niitä, joilla on surkea mieli.
Ps. 37:39  Mutta Herra auttaa vanhurskaita: hän on heidän väkevyytensä tuskan ajalla.
Ps. 37:40  Ja Herra auttaa heitä ja päästää heitä: hän pelastaa heitä jumalattomista ja vapahtaa heitä; sillä he uskalsivat häneen.
Ps. 41:1  Davidin Psalmi, edelläveisaajalle. (41:2) Autuas on, joka köyhää holhoaa: häntä Herra auttaa pahana päivänä.
Ps. 42:5  Mitäs murehdit, sieluni, ja olet niin levoton minussa? Turvaa Jumalaan; sillä minä vielä nytkin häntä kiitän, että hän minua auttaa kasvoillansa.
Ps. 46:5  Jumala on hänen keskellänsä, sen tähden se kyllä pysyy: Jumala auttaa häntä varhain.
Ps. 50:15  Ja avuksesi huuda minua hädässäsi, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.
Ps. 54:4  Katso, Jumala auttaa minua: Herra tukee minun sieluani.
Ps. 55:16  Mutta minä huudan Jumalan tykö; ja Herra auttaa minua.
Ps. 62:1  Davidin Psalmi Jedutunin edestä, edelläveisaajalle. (62:2) Minun sieluni odottaa ainoastaan Jumalaa, joka minua auttaa.
Ps. 68:19  Kiitetty olkoon Herra joka päivä! Jumala panee kuorman meidän päällemme; mutta hän myös auttaa meitä, Sela!
Ps. 68:20  Meillä on Jumala, Jumala, joka auttaa, ja Herra, Herra, joka kuolemasta vapahtaa.
Ps. 71:3  Ole minulle vahva turva, johon minä aina pakenisin: sinä olet luvannut minua auttaa; sillä sinä olet minun kallioni ja linnani.
Ps. 72:13  Hän on armollinen vaivaiselle ja köyhälle, ja köyhäin sielua hän auttaa.
Ps. 89:26  Näin hänen pitää minun kutsuman: sinä olet minun Isäni, Jumalani ja turvani, joka minua auttaa.
Ps. 118:13  Minua kovin sysätään lankeamaan; mutta Herra auttaa minua.
Ps. 145:19  Hän tekee, mitä häntä pelkääväiset halajavat, ja kuulee heidän huutonsa, ja auttaa heitä.
Ps. 146:3  Älkäät uskaltako päämiehiin; ihmiset he ovat, ei he voi mitään auttaa.
Sananl. 20:22  Älä sano: minä kostan pahan; odota Herraa, hän auttaa sinua.
Saarn. 4:10  Sillä jos toinen heistä lankeaa, niin hänen kumppaninsa auttaa hänen ylös. Voi yksinäistä, jos hän lankeaa, niin ei ole toista saapuvilla häntä auttamaan!
Saarn. 5:16  Se on myös paha vaiva, että hän niin tästä lähtee, niinkuin hän tullutkin on. Mitä siis häntä auttaa, että hän tuuleen työtä tehnyt on?
Saarn. 7:11  Viisaus on hyvä perinnön kanssa, ja auttaa ihmisen iloitsemaan auringon alla;
Saarn. 9:15  Ja siinä löydettiin köyhä viisas mies, joka taisi viisaudellaan auttaa kaupunkia; ja ei yksikään ihminen muistanut sitä köyhää miestä.
Jes. 19:20  Joka pitää merkiksi ja todistukseksi oleman Herralle Zebaotille Egyptin maassa; sillä heidän pitää Herran tykö huutaman vaivaajiensa tähden, niin hän heille lähettää vapahtajan ja sankarin, joka heitä auttaa.
Jes. 25:9  Silloin sanotaan: katso, tämä on meidän Jumalamme jota me odotamme, ja hän auttaa meitä; tämä on Herra, häntä me odotamme, iloitaksemme ja riemuitaksemme hänen autuudessansa.
Jes. 33:22  Sillä Herra on meidän tuomarimme, Herra on meidän opettajamme; Herra on meidän kuninkaamme, hän auttaa meitä.
Jes. 44:2  Näin sanoo Herra, joka sinun tehnyt ja valmistanut on äitis kohdusta, joka sinua auttaa: älä pelkää, minun palvelijani Jaakob, ja sinä hurskas, jonka minä valitsin.
Jes. 45:20  Anna pakanain sankarien kokoontua ja tulla yhteen, jotka ei mitään tiedä, ja kantavat epäjumalansa kannot, ja rukoilevat sitä jumalaa, joka ei auttaa taida.
Jes. 47:12  Käy nyt edes velhois kanssa, ja sinun monien noitais kanssa, joiden seassa sinä olet itseäsi nuoruudessasi vaivannut: jos taitaisit auttaa itseäsi, jos taitaisit vahvistaa itseäsi.
Jes. 50:7  Ja Herra, Herra minua auttaa, sen tähden en minä tule häpeään; sen tähden panin minä kasvoni niinkuin limsiön, sillä minä tiedän, etten minä tule häpeään.
Jes. 50:9  Katso, Herra, Herra auttaa minua, kuka tahtoo minua kadottaa? Katso, ne kaikki vanhenevat niinkuin vaate, koit syövät heidät.
Jes. 59:1  Katso, ei Herran käsi ole lyhennetty, niin ettei hän voi auttaa, ja ei hänen korvansa raskaat, ettei hän kuule;
Jes. 63:1  Kuka on se, joka tulee Edomista, punaisilla vaatteilla Botsrasta, joka niin on kaunistettu vaatteissansa, ja käy suuressa voimassansa? Minä joka puhun vanhurskautta, ja taidan kyllä auttaa.
Jer. 2:28  Kussa ovat jumalasi, jotka sinä itsellesi tehnyt olet? Nouskoon ne, katso, taitavatko he sinua auttaa sinun hätäsi aikana; sillä niin monta kuin sinulla, Juuda, on kaupunkia, niin monta on myös sinulla jumalaa.
Jer. 11:12  Anna siis silloin Juudan kaupungit ja Jerusalemin asuvaiset mennä ja huutaa niitä jumalia, joille he suitsuttaneet ovat; vaan ei he taida heitä auttaa heidän hätänsä aikana.
Jer. 14:9  Miksis olet niinkuin mies, joka on pelkuri, ja niinkuin väkevä, joka ei auttaa taida? Sinä olet kuitenkin meidän seassamme, Herra, ja me nimitetään sinun nimelläs; älä meitä hylkää.
Jer. 16:19  Herra, sinä olet väkevyyteni ja voimani, ja turvani hädässä; pakanat tulevat sinun tykös maailman ääristä ja sanovat: meidän isämme ovat tosin pitäneet vääriä ja turhia jumalia, jotka ei mitään auttaa taida.
Jer. 20:13  Veisatkaat Herralle, kiittäkäät Herraa, joka auttaa köyhän henkeä pahain käsistä.
Jer. 30:10  Sentähden älä pelkää palveliani Jakob, sanoo Herra, ja Israel älä hämmästy! sillä katso, minä tahdon auttaa sinua kaukaa, ja sinun siementäs vankiutensa maasta, niin että Jakobin pitää tuleman jällensä, elämän rauhassa ja oleman hyvässä levossa, ja ei kenenkään pidä häntä peljättämän.
Jer. 39:18  Sillä minä tahdon sinua totisesti siitä auttaa, niin ettei sinun pidä miekalla lankeeman, vaan pitämän henkes niinkuin saaliin, ettäs luotit minuun, sanoo Herra.
Hes. 7:19  Heidän pitää hopiansa heittämän kaduille, ja heidän kultansa kauvas joutuman; sillä heidän hopiansa ja kultansa ei pidä taitaman auttaa heitä Herran vihan päivänä; ja ei taitaman sieluansa ravita, eikä vatsaansa täyttää; sillä se on ollut heille pahennus, heidän pahoihin töihinsä.
Hes. 14:20  Ja Noa, Daniel ja Job olisivat siellä, niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, ei heidän pitäisi taitaman auttaa poikia eli tyttäriä, vaan ainoasti vanhurskaudellansa pelastamaan omia sielujansa.
Hes. 21:13  Sillä hän on heitä koetellut; vaan mitä se auttaa, jollei ylenkatsova vitsa tule, sanoo Herra, Herra.
Hes. 34:22  Ja minä tahdon auttaa minun laumaani, ettei sitä pidä enään raatelukseksi annettaman, ja tahdon tuomita lampaan ja lampaan välillä.
Dan. 3:17  Katso, meidän Jumalamme, jota me kunnioitamme, taitaa meitä kyllä auttaa tulisesta pätsistä, niin myös sinun kädestäs pelastaa.
Dan. 10:21  Kuitenkin tahdon minä sinulle ilmoittaa, mitä kirjoitettu on, että se pitää totisesti tapahtuman. Ja ei kenkään ole, joka minua auttaa häntä vastaan, vaan teidän päämiehenne Mikael!
Hoos. 1:7  Juudan huonetta tahdon minä kuitenkin armahtaa, ja auttaa heitä Herran, heidän Jumalansa kautta; ja en minä tahdo heitä auttaa joutsella, miekalla, sodalla, oriilla taikka ratsasmiehillä.
Hoos. 5:13  Mutta kuin Ephraim tunsi sairautensa ja Juuda haavansa, niin Ephraim meni Assyriaan, ja lähetti kuninkaan Jarebin tykö; vaan ei hän voinut teitä auttaa, eikä parantaa teidän haavojanne.
Hoos. 13:10  Missä on sinun kuninkaas, joka sinua taitais auttaa kaikissa sinun kaupungeissas? Ja sinun tuomaris, joista sinä sanoit: Anna minulle kuningas ja päämiehiä.
Aam. 7:2  Kuin ne niin tahtoivat kaiken tulon syödä maalta, sanoin minä: voi Herra, Herra, ole armollinen! kuka tahtoo Jakobin taas auttaa? sillä hän on aivan vähä.
Aam. 7:5  Niin minä sanoin: voi Herra, Herra, lakkaa nyt, kuka tahtoo Jakobia taas auttaa? sillä hän on aivan vähä.
Hab. 1:2  Herra, kuinka kauvan minun pitää huutaman, ja et sinä tahdo kuulla? kuinka kauvan minun pitää parkuman väkivallan tähden, ja et sinä tahdo auttaa?
Hab. 2:18  Mitä siis kuva auttaa taitaa, jonka puuseppä tehnyt on? eli valettu kuva ja valheen saarnaaja? Miksi se, joka niitä tekee, luottaa siihen, että hän mykkiä epäjumalia tehdä taitaa?
Sef. 1:18  Ei heidän hopiansa eikä kultansa pidä heitä sinä Herran vihan päivänä voiman auttaa, vaan koko maa pitää hänen kiivautensa tulelta kulutettaman; sillä hän tekee nopiasti lopun kaikkein kanssa, jotka maassa asuvat.
Sef. 3:19  Katso, minä tahdon siihen aikaan kaikki lopettaa, jotka sinua vaivaavat, ja tahdon ontuvaisia auttaa, ja hyljätyt koota, ja saatan heidät kiitokseksi ja nimeksi kaikessa maassa, jossa he katsottiin ylön.
Sak. 11:6  Sentähden en minä tahdo enää säästää maan asuvaisia, sanoo Herra; ja katso, minä jätän ihmisen jokaisen kumppaninsa käsiin, ja heitä kuninkainsa käsiin, että he maan musertaisivat, enkä tahdo heitä auttaa heidän käsistänsä.
Mal. 3:14  Te sanotte: se on turha, kuin Jumalaa palvellaan, ja mitä se auttaa, että me pidämme hänen käskynsä, ja vaivaamme meidän elämäämme Herran Zebaotin edessä?
Matt. 16:26  Sillä mitä se auttaa ihmistä, jos hän kaiken maailman voittais, ja sielullensa sais vahingon? taikka mitä antaa ihminen sielunsa lunastukseksi?
Matt. 27:42  Muita hän on auttanut, itsiänsä ei hän voi auttaa. Jos hän on Israelin kuningas, niin astukaan nyt alas rististä, niin me uskomme hänen.
Mark. 15:31  Niin myös ylimmäiset papit pilkkasivat häntä keskenänsä kirjanoppineiden kanssa, sanoen: muita hän autti, ei hän voi itsiänsä auttaa.
Luuk. 18:5  Kuitenkin, että tämä leski vaivaa minua, tahdon minä häntä auttaa, ettei hän viimein tulisi ja nurisisi minua.
Luuk. 18:8  Minä sanon teille: hän auttaa heitä pian. Kuitenkin, kuin Ihmisen Poika on tuleva, löytäneekö hän uskoa maan päältä?
Room. 3:1  Mitäs siis Juudalainen on parempi? Eli mitä ympärileikkaus auttaa?
Room. 8:26  Mutta niin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme; sillä emmepä me tiedä mitään rukoilla niinkuin tulis, vaan Henki rukoilee meidän edestämme sanomattomilla huokauksilla.
2. Tim. 4:18  Ja Herra pelastaa minun kaikesta pahasta teosta, ja auttaa taivaalliseen valtakuntaansa, jolle olkoon kunnia ijankaikkisesta ijankaikkiseen, amen!
Hepr. 2:18  Sillä siitä, että hän kärsinyt on ja on kiusattu, taitaa hän myös niitä auttaa, jotka kiusataan.
Jaak. 2:14,19-26  Mitä se auttaa, rakkaat veljeni, jos joku sanoo hänellänsä uskon olevan, ja ei hänellä kuitenkaan ole töitä? Taitaako usko hänen autuaaksi saattaa? Sinä uskot, että yksi Jumala on, sen sinä oikein teet; perkeleet myös sen uskovat ja vapisevat. Mutta tahdotkos tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman töitä kuollut on? Eikö Abraham, meidän isämme, töiden kautta vanhurskautetuksi osoitettu, kuin hän poikansa Isaakin alttarille uhrasi? Näetkös, että usko on myös vaikuttanut hänen töissänsä, ja että usko on töissä täydelliseksi tullut? Ja se Raamattu on täytetty, joka sanoo: Abraham uskoi Jumalan, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi, ja hän kutsuttiin Jumalan ystäväksi. Niin te siis näette, että ihminen töistä vanhurskautetuksi osoitetaan ja ei ainoastansa uskosta. Niin myös portto Rahab, eikö hän töiden kautta vanhurskautetuksi nähty, koska hän korjasi ne vakoojat ja toista tietä heidät päästi ulos? Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko on ilman töitä kuollut.

1. Tess. 1:3  Ja lakkaamatta muistamme teidän tekojanne uskossa, ja teidän töitänne rakkaudessa, ja teidän kärsivällisyyttänne toivossa, joka on meidän Herramme Jesuksen Kristuksen päälle Jumalan ja meidän Isämme edessä.
Hepr. 6:10  Sillä ei Jumala ole väärä, että hän unohtais teidän tekonne ja työnne rakkaudessa, jonka te hänen nimellensä osoititte, koska te pyhiä palvelitte ja vielä palvelette.
2. Kor. 3:5  Ei niin, että me olemme itse meistämme soveliaat jotakin ajattelemaan, niinkuin itse meistämme, vaan jos me olemme johonkuhun soveliaat, niin on se Jumalalta,
2. Kor. 4:5  Sillä emme itse meistämme saarnaa, vaan Kristuksesta Jesuksesta, että hän on Herra; mutta me olemme teidän palvelianne Jesuksen tähden.
Joh. 6:29  Jesus vastasi ja sanoi heille: se on Jumalan työ, että te uskotte sen päälle, jonka hän lähetti.
Room. 4:5  Mutta joka ei työtä tee, vaan uskoo sen päälle, joka jumalattoman vanhurskaaksi tekee, hänen uskonsa luetaan hänelle vanhurskaudeksi.
Hab. 2:4  Mutta joka sitä vastaan on, ei hänen sielunsa pidä menestymän; sillä vanhurskas on elävä uskostansa.
Joh. 6:63  Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha mitään auta: ne sanat, jotka minä teille puhun, ovat henki ja elämä.
2. Kor. 3:6  Joka meitä soveliaiksi tehnyt on Uuden Testamentin virkaa pitämään, ei puustavin, vaan Hengen; sillä puustavi kuolettaa, vaan Henki tekee eläväksi.
Gal. 5:22  Mutta Hengen hedelmä on: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävyys, hyvyys, usko, hiljaisuus, puhtaus.

2. Sam. 22:7  Ahdistuksessani minä avukseni huudan Herraa, ja minun Jumalani tykö minä huudan; niin hän kuulee minun ääneni temppelissänsä, ja minun parkuni tulee hänen korviinsa.
2. Aik. 29:16  Ja papit menivät sisälle Herran huoneesen puhdistamaan sitä, ja kantoivat ulos kaiken saastaisuuden, jonka löysivät Herran temppelistä, Herran huoneen kartanolle. Ja Leviläiset ottivat sen ja kantoivat Kidronin ojaan.
Esra 3:10  Ja kuin rakentajat laskivat Herran temppelin perustuksen, asettivat he papit puetettuina, vaskitorvien kanssa, ja Leviläiset Asaphin pojat kanteleilla, kiittämään Herraa Davidin Israelin kuninkaan sanoilla.
Ps. 5:7  ( 5:8) Mutta minä menen sinun huoneeses sinun suuressa laupiudessas, ja kumarran sinun pyhään temppeliisi päin sinun pelvossas.
Ps. 11:4  Herra on pyhässä temppelissänsä, Herran istuin on taivaissa; hänen silmänsä ottavat vaarin, ja hänen silmänsä laudat koettelevat ihmisten lapsia.
Ps. 18:6  Ahdistuksessani minä avukseni huudan Herraa, ja minun Jumalani tykö minä huudan: niin hän kuulee ääneni temppelistänsä, ja minun huutoni hänen edessänsä tulee hänen korviinsa.
Ps. 48:9  Jumala! me odotamme sinun hyvyyttäs sinun temppelissäsi.
Ps. 65:4  Autuas on se, jonkas valitset ja otat tykös, asumaan kartanoissas: hän ravitaan sinun huonees ja pyhän temppelisi hyvyydestä.
Ps. 138:2  Minä tahdon kumartaen rukoilla sinun pyhän temppelisi puoleen, ja kiittää sinun nimeäs, sinun armos ja totuutes tähden; sillä sinä teit nimes ja sanas suureksi kaikkein ylitse.
Ps. 144:12  Että meidän pojat kasvaisivat nuoruudessansa niinkuin vesat, ja meidän tyttäret, niinkuin temppelin kaunistetut seinät.
Jer. 7:4  Älkäät luottako valheesen, sanoen: tässä on Herran temppeli, tässä on Herran temppeli, tässä on Herran temppeli.
Joona 2:4  (2:5) Minä ajattelin minuni hyljätyksi sinun silmäis edestä; kuitenkin saan minä vielä nähdä sinun pyhän temppelisi.
Joona 2:7  (2:8) Kuin minun sieluni epäili minussa, niin minä muistin Herraa; ja minun rukoukseni tuli sinun tykös, sinun pyhään temppeliisi.
Miika 1:2  Kuulkaat kaikki kansat; sinä maa, ota vaari, ja kaikki, mitä siinä on; ja Herra Jumala olkoon todistaja teitä vastaan, Herra pyhästä temppelistänsä,
Hab. 2:20  Mutta Herra on pyhässä temppelissänsä; vaijetkoon kaikki maailma hänen kasvoinsa edessä.
Mal. 3:1  Katso, minä lähetän minun enkelini, joka minun eteeni pitää tien valmistaman; ja kohta tulee temppeliinsä se Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te tahdotte; katso, hän tulee, sanoo Herra Zebaot.
Matt. 4:5  Silloin otti perkele hänen kanssansa pyhään kaupunkiin, ja asetti hänen temppelin harjalle,
Matt. 12:6  Mutta minä sanon teille: tässä on se, joka on suurempi kuin temppeli.
Matt. 21:12  Ja Jesus meni sisälle Jumalan temppeliin, ja ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat temppelissä, ja vaihettajain pöydät ja kyyhkyisten kaupitsiain istuimet hän kukisti,
Matt. 21:14  Ja hänen tykönsä tulivat sokiat ja ontuvat temppelissä, ja hän paransi heidät.
Matt. 21:15  Mutta kuin pappein päämiehet ja kirjanoppineet näkivät ne ihmeet, jotka hän teki, ja lapset temppelissä huutavan ja sanovan: hosianna Davidin Pojalle! närkästyivät he,
Matt. 21:23  Ja kuin hän meni temppeliin, tulivat hänen opettaissansa hänen tykönsä pappein päämiehet ja kansan vanhimmat, sanoen: millä voimalla sinä näitä teet? taikka kuka sinulle antoi sen voiman?
Matt. 24:1  Ja Jesus meni ulos ja läksi pois temppelistä, ja hänen opetuslapsensa tulivat osoittamaan hänelle temppelin rakennuksia.
Matt. 26:61  Ja sanoivat: tämä on sanonut: minä voin maahan jaottaa Jumalan temppelin, ja kolmena päivänä sen rakentaa ylös.
Matt. 27:40  Ja sanoivat: sinä joka maahan jaotat Jumalan temppelin ja kolmena päivänä sen rakennat, auta itsiäs: jos olet Jumalan Poika, niin astu alas rististä.
Matt. 27:51  Ja katso, temppelin esivaate repesi kahtia ylhäältä hamaan alas, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat,
Mark. 15:38  Ja temppelin esivaate repesi kahtia, ylhäältä hamaan alas.
Luuk. 2:27  Ja hän tuli Hengen kautta temppeliin. Ja kuin vanhemmat toivat lapsen Jesuksen sisälle, tehdäksensä hänen edestänsä lain tavan jälkeen,
Luuk. 2:46  Ja tapahtui kolmen päivän perästä, että he löysivät hänen temppelissä istuvan opettajain keskellä, kuultelevan heitä ja kysyvän heiltä.
Luuk. 20:1  Ja tapahtui yhtenä niistä päivistä, kuin hän kansaa opetti temppelissä ja saarnasi evankeliumia, tulivat ylimmäiset papit ja kirjanoppineet ja vanhimmat,
Luuk. 21:38  Ja kaikki kansa tuli varhain hänen tykönsä temppeliin, häntä kuulemaan.
Luuk. 23:45  Ja aurinko pimeni, ja temppelin esivaate repesi kahtia,
Luuk. 24:53  Ja olivat aina temppelissä, kiittivät ja kunnioittivat Jumalaa. Amen!
Joh. 2:21  Mutta hän sanoi ruumiinsa temppelistä.
Joh. 5:14  Sitte löysi Jesus hänen temppelissä ja sanoi hänelle: katso, sinä olet parattu: älä silleen syntiä tee, ettei jotain pahempaa sinulle tapahtuisi.
Joh. 7:14  Mutta kuin jo puoli juhlaa oli kulunut, meni Jesus ylös temppeliin, ja opetti.
Joh. 7:28  Niin Jesus huusi temppelissä, opetti ja sanoi: ja te tunnette minun, ja tiedätte, kusta minä olen: ja en minä ole tullut itsestäni, mutta hän on vakaa, joka minun lähetti, jota ette tunne.
Joh. 8:2  Ja tuli varhain huomeneltain jälleen temppeliin ja kaikki kansa tuli hänen tykönsä, ja hän istui ja opetti heitä.
Joh. 11:56  Niin he etsivät Jesusta ja puhuivat keskenänsä, seisoen temppelissä: mitä te luulette, ettei hän ole juhlalle tullut?
Joh. 18:20  Jesus vastasi häntä: minä olen maailman edessä julkisesti puhunut: minä olen synagogassa opettanut ja temppelissä, johonka Juudalaiset joka paikasta kokoon tulevat, ja en ole mitään salaisuudessa puhunut.
Ap. t. 2:46  Ja he pysyivät joka päivä yksimielisesti temppelissä, ja mursivat huoneessa leipää, ja ottivat ruokaa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
Ap. t. 3:8  Ja hän karkasi ylös, seisoi ja kävi, ja meni heidän kanssansa temppeliin, käyden ja hypäten ja kiittäen Jumalaa.
Ap. t. 3:10  Ja tunsi hänen siksi, joka almun tähden istui temppelin Kauniin oven edessä; ja he olivat täynnänsä pelkoa ja suurta hämmästystä siitä, mitä hänelle tapahtunut oli.
Ap. t. 5:20  Menkäät, seisokaat ja puhukaat temppelissä kansalle kaikki tämän elämän sanat.
Ap. t. 5:42  Ja ei lakanneet joka päivä temppelissä ja joka huoneessa opettamasta ja saarnaamasta evankeliumia Jesuksesta Kristuksesta.
Ap. t. 17:24  Jumala, joka maailman teki ja kaikki mitä siinä on, joka on taivaan ja maan Herra, ei hän asu käsillä rakennetuissa temppeleissä,
1. Kor. 3:16  Ettekö te tiedä teitänne Jumalan temppeliksi, ja että Jumalan Henki asuu teissä?
1. Kor. 3:17  Jos joku Jumalan temppelin turmelee, sen Jumala turmelee; sillä Jumalan temppeli on pyhä, niinkuin tekin olette.
1. Kor. 6:19  Vai ettekö te tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka teissä on, jonka te Jumalalta saitte, ja ettepä te ole teidän omanne?
2. Kor. 6:16  Eli kuinka Jumalan temppeli sopii epäjumalain kanssa? Sillä te olette elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala sanoo: minä tahdon heissä asua ja heissä vaeltaa, ja minä tahdon olla heidän Jumalansa, ja heidän pitää oleman minun kansani.
Ef. 2:20-22  Apostolein ja prophetain perustuksen päälle rakennetut, jossa Jesus Kristus paras kulmakivi on, Jonka päälle kaikki rakennus toinen toiseensa liitetään ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa, Jonka päälle te myös rakennetaan Jumalalle asuinsiaksi Hengessä.
2. Tess. 2:4  Joka on vastaanseisoja, ja korottaa itsensä kaikkein päälle, mikä jumalaksi taikka jumalanpalveluksi kutsutaan, niin että hän istuttaa itsensä Jumalan temppeliin niinkuin Jumala, ja tekee itsensä jumalaksi.
Ilm. 3:12  Joka voittaa, hänen minä teen patsaaksi minun Jumalani temppelissä, ja ei hänen pidä silleen sieltä lähtemän ulos, ja tahdon kirjoittaa hänen päällensä minun Jumalani nimen ja minun kaupunkini, uuden Jerusalemin nimen, joka taivaasta minun Jumalaltani tuli alas, ja minun uuden nimeni.
Ilm. 7:15  Sentähden ovat he Jumalan istuimen edessä ja palvelevat häntä päivällä ja yöllä hänen temppelissänsä. Ja se, joka istuimella istuu, asuu heidän päällänsä.
Ilm. 11:1  Ja minulle annettiin ruoko niinkuin sauva, ja enkeli seisoi ja sanoi: nouse ja mittaa Jumalan temppeli ja alttari, ja ne, jotka siinä rukoilevat.
Ilm. 11:2  Mutta syökse sisälmäinen kuori ulos temppelistä, ja älä sitä mittaa; sillä se on pakanoille annettu, ja he tallaavat pyhää kaupunkia kaksiviidettäkymmentä kuukautta.
Ilm. 11:19  Ja Jumalan temppeli aukeni taivaassa, ja hänen testamenttinsa arkki nähtiin hänen temppelissänsä; ja tapahtuivat leimaukset, ja äänet ja pitkäiset, ja maanjäristykset, ja suuret rakeet.
Ilm. 14:15  Ja toinen enkeli läksi temppelistä, huutaen suurella äänellä pilven päällä istuvaiselle: sivalla sirpilläs ja leikkaa; sillä sinulle tuli hetki leikatakses, ja elo on maan päällä kuivaksi tullut.
Ilm. 14:17  Ja toinen enkeli läksi temppelistä, joka taivaassa on, jolla myös terävä sirppi oli.
Ilm. 15:5  Sitte näin minä, ja katso, todistuksen majan temppeli avattiin taivaassa.
Ilm. 15:6  Ja temppelistä läksivät seitsemän enkeliä, joilla seitsemän vitsausta oli, puetetut puhtailla ja kirkkailla liinavaatteilla, ja vyötetyt rinnoilta kultaisilla vöillä.
Ilm. 15:8  Ja temppeli täytettiin savulla Jumalan kunniasta ja hänen voimastansa, ja ei yksikään voinut temppeliin mennä sisälle, siihenasti kuin seitsemän enkelin seitsemän vitsausta täytetyiksi tulivat.
Ilm. 16:1  Ja minä kuulin suuren äänen temppelistä sanovan seitsemälle enkelille: menkäät ja vuodattakaat Jumalan vihan maljat maan päälle!
Ilm. 16:17  Ja seitsemäs enkeli vuodattaa maljansa ilmaan: ja taivaan temppelistä läksi suuri ääni, istuimelta, joka sanoi: se on tapahtunut.
Ilm. 21:22  Ja en minä hänessä temppeliä nähnyt; sillä Herra kaikkivaltias Jumala on hänen temppelinsä, ja Karitsa.

LISÄÄ MAJASTA, RAKENNUKSESTA
2. Moos. 40:38  Sillä Herran pilvi oli päivällä majan ylitse, ja yöllä oli tuli siinä, koko Israelin huoneen silmäin edessä, kaikissa heidän vaelluksissansa.
3. Moos. 1:3  Jos hän tahtoo Herralle polttouhria karjasta tehdä, niin uhratkaan virheettömän härkyisen: seurakunnan majan oven edessä hän sen uhratkaan, että se olis Herralle otollinen häneltä.
3. Moos. 1:5  Ja hänen pitää teurastaman mullin Herran edessä; ja papit, Aaronin pojat, pitää tuoman veren ja priiskottaman alttarille ympärinsä, joka on seurakunnan majan oven edessä.
3. Moos. 9:23  Niin Moses ja Aaron menivät seurakunnan majaan, ja koska he jälleen sieltä läksivät, siunasivat he kansan. Niin Herran kunnia ilmestyi kaiken kansan edessä:
4. Moos. 17:8  Ja tapahtui toisena päivänä, että Moses meni todistuksen majaan: ja katso, Aaronin sauva levin huoneesta viheriöitsi: ja kukoistus puhkesi ja kukkainen tuli täydelliseksi ja kasvoi kypsiä mandelia.
Joos. 22:6  Niin Josua siunasi heitä ja antoi heidän mennä, ja he menivät majoillensa.
Joos. 22:19  Jos te luulette, että teidän perintömaanne on saastainen, niin tulkaat tänne ylitse Herran perintömaahan, jossa Herran maja on, ja ottakaat perintö meidän seassamme ja älkäät asettako teitänne Herraa vastaan ja meitä vastaan, rakentaen teillenne alttarin, paitsi Herran meidän Jumalamme alttaria.
Ps. 15:1  Davidin Psalmi. Herra, kuka asuu sinun majassasi? eli kuka on pysyväinen sinun pyhällä vuorellas?
Ps. 18:11  Hän pani pimeyden majansa ympärille, ja mustat paksut pilvet, jossa hän lymyssä oli.
Ps. 19:4  Heidän nuoransa käy ulos kaikkiin maihin, ja heidän puheensa maailman ääreen asti: auringolle hän pani majan heissä.
Ps. 27:5  Sillä hän peittää minua majassansa pahana aikana: hän kätkee minun salaiseen majaansa, ja korottaa minun kalliolle.
Ps. 27:6  Ja hän korottaa nytkin minun pääni vihollisteni ylitse, jotka ympärilläni ovat; niin minä uhraan hänen majassansa kiitosuhria: minä veisaan ja laulan Herralle.
Ps. 31:20  Sinä kätket heitä tykönäs salaisesti jokaisen haastosta: sinä peität heitä majassasi riiteleväisistä kielistä.
Ps. 61:4  Minä tahdon asua sinun majassasi iankaikkisesti, ja uskaltaa sinun siipeis varjon alle, Sela!
Ps. 76:2  Salemissa on hänen majansa, ja Zionissa hänen asumisensa.
Ps. 84:10  Sillä yksi päivä esikartanoissas on parempi kuin tuhannen muualla: ennen minä olisin ovenvartia Jumalani huoneessa, kuin asuisin jumalattomain majoissa.
Ps. 106:25  Ja napisivat majoissansa, eikä olleet kuuliaiset Herran äänelle.
Ps. 118:15  Ilon ja autuuden ääni on vanhurskasten majoissa: Herran oikia käsi saa voiton.
Ps. 120:5  Voi minua, että minä olen muukalainen Mesekin seassa! minun täytyy asua Kedarin majain seassa.
Laul. l. 1:5  Minä olen musta, mutta sangen otollinen, te Jerusalemin tyttäret, niinkuin Kedarin majat, niinkuin Salomon kirjoiteltu vaate.
Laul. l. 8:7  Niin ettei vedenkään paljous taida rakkautta sammuttaa, eli virrat sitä upottaa. Jos joku antais kaiken taloinsa tavaran rakkaudesta, niin ei se mitään maksaisi.
Jes. 1:8  Mutta mitä vielä Zionin tyttärestä jäänyt on, se on niinkuin maja viinamäessä, ja niinkuin hakomaja yrttitarhassa, niinkuin hävitetty kaupunki.
Jes. 4:6  Ja maja pitää oleman päivän varjoksi hellettä vastaan, ja turva ja varjelus rajuilmaa ja sadetta vastaan.
Jes. 16:5  Mutta istuin valmistetaan armosta yhdelle istua, totuudessa, Davidin majassa, tuomita ja etsiä oikeutta, ja pikaisesti toimittaa vanhurskautta.
Jes. 24:20  Maan pitää kovin hoiperteleman niinkuin juopuneen, ja vietämän pois niinkuin majan; sillä sen pahat teot painavat sen, niin että sen pitää lankeeman, ja ei enään nouseman.
Jes. 54:2  Levitä majasi sija, ja venytä asumises vaate, älä säästä; pitennä köytes, ja kiinnitä vaajas lujasti.
Jer. 9:2  Jospa minulla olis matkamiesten maja korvessa, niin minä jättäisin minun kansani ja menisin pois heidän tyköänsä; sillä he ovat kaikki huorintekiät ja paha joukko.
Jer. 10:20  Minun majani on hajoitettu, ja kaikki minun nuorani ovat katkenneet; minun lapseni ovat pois menneet minun tyköäni, eikä yhtään enään ole, eikä ole, joka rakentaa minun majani jälleen, ja ei kenkään pane ylös minun telttaani.
Jer. 25:30  Ja sinun pitää ennustaman heille kaikki nämät sanat, ja sanoman heille: Herra on kiljuva korkeudesta, ja antava kuulla äänensä pyhästä asunuinsiastansa, hän on kaiketi kiljuva majastansa, hän veisaa virren, niinkuin viinan sotkuja, kaikista maan asuvaisista,
Jer. 25:38  Hän on hyljännyt majansa, niinkuin nuori jalopeura; ja heidän maansa on niin hävitetty hävittäjän vihalta ja hänen julmalta vihaltansa.
Jer. 30:18  Näin sanoo Herra: katso, minä käännän Jakobin majan vankiuden, ja armahdan hänen asumistansa; ja kaupunki pitää jälleen mäelle rakennettaman, ja kirkon pitää oleman entisellä muodollansa.
Jer. 32:29  Ja kaldealaisten, jotka sotivat tätä kaupunkia vastaan, pitää tänne tuleman, ja sytyttävät tämän kaupungin tuleen ja polttavat sen niine taloineen, ja tähän kaupunkiin tulen sytyttämän, ja polttaman sen huoneinensa, kussa he Baalille kattoin pällä suitsuttaneet, ja muille jumalille juomauhreja uhranneet ovat, minua vihoittaaksensa.
Jer. 35:10  Vaan asumme majoissa, ja olemme kuuliaiset, ja teemme kaikki niinkuin meidän isämme Jonadab on meille käskenyt.
Jer. 48:7  Että sinä luotit rakennukseesi ja tavaroihis, pitää sinun myös tuleman voitetuksi, ja Kamoksen pitää menemän ulos vangittuna ynnä pappeinsa ja ruhtinastensa kanssa.
Jer. 50:6  Minun kansani on tullut kadonneeksi laumaksi; heidän paimenensa ovat heidät vietelleet ja antaneet heidän eksyksissä kävellä vuorilla, niin että he ovat vuorilta menneet kukkuloille, ja ovat unhottaneet majansa.
Valit. 2:4  Hän on joutsensa jännittänyt, niinkuin vihollinen; hänen oikean kätensä on hän vienyt, niinkuin vainollinen, ja on tappanut kaikki mitä suloinen oli nähdä; hän on vihansa niinkuin tulen vuodattanut Zionin tyttären majaan.
Valit. 2:6  Ja on hajoittanut hänen majansa, niinkuin kryytimaan, ja hänen kokouksensa turmellut; Herra on antanut unhottaa Zionissa sekä juhlat että sabbatit, ja antanut hirmuisessa vihassansa häväistä sekä kuninkaat että papit.
Hes. 7:22  Minä tahdon minun kasvoni kääntää sieltä pois, että he juuri minun majani turmelevat; ja ryövärit pitää tuleman sinne, ja sen saastuttaman.
Hes. 34:14  Ja heitä parhaalle laitumelle viedä, ja heidän majansa pitää korkeilla Israelin vuorilla seisoman; siinä heidän pitää levollisessa varjossa makaaman, ja heillä pitää oleman lihava laidun Israelin vuorilla.
Hes. 37:27  Ja minun majani pitää oleman heidän seassansa, ja minä tahdon olla heidän Jumalansa; ja heidän pitää oleman minun kansani.
Dan. 11:45  Ja hänen pitää majansa asettaman kahden meren välille, sen ihanan pyhän vuoren tykö siihen asti kuin hänen loppunsa tulee, ja ei kenkään häntä auta.
Aam. 9:6  Hän on se, joka salinsa taivaasen rakentaa, ja perustaa majansa maan päälle; hän kutsuu meren vedet, ja vuodattaa maan päälle: hänen nimensä on Herra.
Aam. 9:11  Sillä ajalla tahdon minä taas kaatuneen Davidin majan rakentaa, ja hänen reikänsä paikata, ja parantaa jälleen mitä särjetty on, ja tahdon sen rakentaa, niinkuin se entisellä ajalla tullut on,
Matt. 17:4  Niin vastasi Pietari ja sanoi Jesukselle: Herra, meidän on tässä hyvä olla: jos sinä tahdot, niin me teemme tähän kolme majaa, sinulle yhden, ja Mosekselle yhden, ja Eliaalle yhden.
Mark. 6:56  Ja kuhunka hän meni sisälle kyliin eli kaupunkeihin taikka majoihin, niin he panivat kujille sairaita, ja rukoilivat häntä, että he ainoastaan hänen vaatteensa palteeseen saisivat ruveta, ja niin monta kuin häneen rupesi, ne paranivat.
Mark. 9:5  Ja Pietari vastaten sanoi Jesukselle: Rabbi, hyvä on meidän tässä olla: tehkäämme siis tähän kolme majaa, sinulle yhden, Mosekselle yhden ja Eliaalle yhden.
Mark. 13:2  Ja Jesus vastaten sanoi hänelle: näetkös nämä suuret rakennukset? Ei näistä jätetä kiveä kiven päälle, jota ei maahan jaoteta.
Luuk. 2:7  Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloitsi hänen ja pani seimeen, ettei heillä ollut siaa majassa.
Luuk. 10:34  Ja tuli ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti siihen öljyä ja viinaa, ja pani juhtansa päälle, ja vei hänen majaan, ja korjasi häntä.
Ap. t. 7:44  Meidän isillä oli todistuksen maja korvessa, niinkuin se oli säätänyt, joka Moseksen kanssa puhui, että hänen piti sen tekemän sen esikuvan perään, jonka hän nähnyt oli;
Ap. t. 7:46  Joka löysi armon Jumalan tykönä, ja anoi, että hän olis majan löytänyt Jakobin Jumalalle.
Ap. t. 10:6  Hän pitää majaa Simon parkkarilla, jonka huone on meren tykönä; hän sanoo sinulle, mitä sinun pitää tekemän.
Ap. t. 15:16  Senjälkeen tahdon minä palata, ja Davidin kaatuneen majan jälleen rakentaa, ja hänen reikänsä paikata, ja sen ojentaa:
Ap. t. 28:23  Ja kuin he olivat hänelle päivän määränneet, niin tuli monta hänen tykönsä majaan, joille hän selitti ja todisti Jumalan valtakunnasta, ja opetti heille Jesuksesta, Moseksen laista ja prophetaista huomenesta ehtoosen asti.
1. Kor. 3:9  Sillä me olemme Jumalan apulaiset: te olette Jumalan pelto ja Jumalan rakennus.
2. Kor. 5:1  Sillä me tiedämme, että jos tämän majan meidän maallinen huone puretaan, meillä olevan rakennuksen Jumalalta, huoneen, ei käsillä tehdyn, joka on ijankaikkinen taivaissa;
2. Kor. 5:2  Jota me myös huokaamme, ikävöiden, että me meidän majallamme, joka taivaasta on, puetetuksi tulisimme,
2. Kor. 5:4  Sillä me, jotka tässä majassa olemme, huokaamme, että me rasitetut olemme, jossa emme tahdo riisuttuna, vaan puetettuna olla, että se kuolevainen elämältä nieltäisiin.
2. Kor. 13:10  Sentähden minä myös poissa-ollessani näitä kirjoitan, ettei minun pitäisi läsnä-ollessani kova oleman, sen voiman jälkeen, jonka Herra antoi minulle rakennukseksi ja ei kukistukseksi.
Ef. 2:21  Jonka päälle kaikki rakennus toinen toiseensa liitetään ja kasvaa pyhäksi templiksi Herrassa,
Ef. 4:12  Pyhäin täydellisyyteen, palveluksen työhön ja Kristuksen ruumiin rakennukseen,
Ef. 4:16  Josta koko ruumis on koottu ja yhteen liitetty, kaiken yhdistyksen kautta, joka siihen lisääntyy, sen vaikutuksen ja määrän jälkeen, joka kullakin jäsenellä on, siitä kasvaa ruumis omaksi rakennukseksensa rakkaudessa.
Hepr. 8:2  Ja on pyhäin lahjain palvelia, ja sen totisen majan, jonka Jumala asetti ja ei ihminen.
Hepr. 8:5  Jotka palvelevat taivaallisten esikuvaa ja varjoa, niinkuin jumalallinen vastaus Mosekselle sanoi, kuin hänen piti majan päättämän: katso, sanoo hän, ettäs kaikki teet sen kuvan jälkeen, mikä sinulle vuorella osoitettu on.
Hepr. 9:1  Niin oli tosin entiselläkin majalla jumalanpalveluksen oikeus ja ulkonainen pyhyys.
Hepr. 9:2  Sillä ensimäinen maja oli rakennettu, jossa olivat kynttiläjalka, ja pöytä, ja katselmusleivät, joka pyhäksi kutsuttiin.
Hepr. 9:3  Mutta toisen esiripun takana oli se maja, joka kaikkein pyhimmäksi kutsuttiin,
Hepr. 9:6  Mutta kuin ne näin asetetut olivat, menivät papit aina siihen ensimäiseen majaan ja toimittivat jumalanpalveluksen;
Hepr. 9:8  Jolla Pyhä Henki ilmoitti, ettei pyhityksen tietä niinkauvan julistettu, kuin se entinen maja seisoo,
Hepr. 9:11  Mutta Kristus on tullut tulevaisten tavarain ylimmäiseksi Papiksi, suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei käsillä tehty ole, se on: joka ei näin ole rakennettu;
Hepr. 9:21  Ja majan ja kaikki jumalanpalveluksen astiat priiskotti hän myös verellä.
Hepr. 11:9  Uskon kautta oli hän muukalainen luvatussa maassa, niinkuin vieraalla maalla, ja asui majoissa Isaakin ja Jakobin kanssa, jotka olivat sen lupauksen kanssaperilliset.
2. Piet. 1:13  Sillä minä arvaan sen kohtuulliseksi, niinkauvan kuin minä tässä majassa olen, herättää teitä ja muistuttaa teille;
2. Piet. 1:14  Sillä minä tiedän, että minun pitää pian tämän minun majani paneman pois, niinkuin meidän Herra Jesus Kristus minulle ilmoitti.
2. Piet. 3:10  Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas yöllä, ja silloin taivaat suurella pauhinalla menevät pois, mutta elementit pitää palavuudesta sulaman, ja maa, ja rakennukset, jotka hänessä ovat, pitää palaman ylös.
Ilm. 13:6  Ja hän avasi suunsa pilkkoja puhumaan Jumalaa vastaan, pilkkaamaan hänen nimeänsä, ja hänen majaansa, ja niitä, jotka taivaassa asuvat.
Ilm. 15:5  Sitte näin minä, ja katso, todistuksen majan templi avattiin taivaassa.
Ilm. 21:3  Ja kuulin suuren äänen taivaasta sanovan: katso Jumalan maja ihmisten seassa, ja hän on asuva heidän kanssansa, ja he tulevat hänen kansaksensa, ja itse Jumala on oleva heidän kanssansa ja heidän Jumalansa.
Ilm. 21:18  Ja muurin rakennus oli jaspiksesta, ja itse kaupunki puhtaasta kullasta, puhtaan lasin kaltainen.
Heprealaiskirje 13
1 Pysykää vahvana veljellisessä rakkaudessa.
2 Huoneeseen ottamista älkää unohtako; sillä sen kautta ovat muutamat tietämättä enkeleitäkin huoneeseensa ottaneet.
3 Muistakaa sidotuita, niin kuin te heidän kanssansa sidotut olisitte, ja niitä, jotka murhetta kärsivät, niin kuin te itse vielä lihassa olisitte.
4 Aviokäsky pitää kunniallisesti kaikkein seassa pidettämän ja aviovuode saastatonna; mutta huorintekijät ja salavuoteiset Jumala tuomitsee.
5 Teidän menonne olkoon ilman ahneutta, ja tyytyvät niihin, mitkä teillä on; sillä hän on sanonut: en suinkaan minä sinua anna ylen, enkä ikänä sinua hylkää;
6 Niin että me hyvässä turvassa sanomme: Herra on minun auttajani, enkä minä pelkää, mitä ihminen minulle tekisi.
7 Muistakaa teidän opettajianne, jotka teille Jumalan sanaa puhuneet ovat, joiden uskoa te seuratkaa, ja ottakaa vaari, millainen loppu heidän menollansa oli.
8 Jeesus Kristus sama eilen ja tänä päivänä ja myös iankaikkisesti.
9 Älkää antako vietellä teitänne moninaisilla ja muukalaisilla opetuksilla; sillä se on hyvä, että sydän vahvistuu armolla ja ei ruualla, joista ei ne mitään hyötyneet, jotka niissä vaelsivat.
10 Meillä on alttari, Josta ei ole niiden lupa syödä, jotka majassa palvelevat.
11 Sillä joiden eläinten veren ylimmäinen pappi vie pyhään syntein edestä, niiden ruumis ulkona leiristä poltetaan.
12 Sen tähden myös Jeesus, että hän oli pyhittävä kansan omalla verellänsä, on ulkona portista kärsinyt.
13 Niin menkäämme siis hänen tykönsä ulos leiristä, kantain hänen pilkkaansa.
14 Sillä ei meillä tässä ole pysyväistä kaupunkia, vaan tulevaista me etsimme.
15 Niin uhratkaamme siis aina Jumalalle kiitosuhri hänen kauttansa, se on: niiden huulten hedelmät, jotka hänen nimensä tunnustavat.
16 Mutta älkää hyvin tekemistä ja jakamista unohtako; sillä sen kaltaiset uhrit kelpaavat Jumalalle.
17 Olkaa teidän opettajillenne kuuliaiset ja seuratkaa heitä; sillä he valvovat teidän sieluanne niin kuin ne, jotka luvun niistä tekemän pitää; että he sen ilolla tekisivät ja ei huokauksella; sillä ei se ole teille hyödyllinen.
18 Rukoilkaa meidän edestämme; sillä se on meidän uskalluksemme, että meillä on hyvä omatunto, ja että me ahkeroitsemme pitää hyvää menoa kaikkein seassa.
19 Mutta päälliseksi minä neuvon teidän näitä tekemään, että minä sitä pikemmin teidän tykönne tulisin.
20 Mutta rauhan Jumala, joka on kuolleista jälleen tuottanut suuren lammaspaimenen, iankaikkisen Testamentin veren kautta, meidän Herran Jeesuksen,
21 Saattakoon teidät kaikessa hyvässä työssä toimellisiksi, tekemään hänen tahtoansa jaa tehköön teissä, mitä hänen edessänsä otollinen on, Jeesuksen Kristuksen kautta, jolle olkoon kunnia iankaikkisesta iankaikkiseen, aamen!
22 Minä neuvon teitä, rakkaat veljet: ottakaa tämä neuvon sana hyväksi; sillä minä olen lyhykäisesti teille kirjoittanut.
23 Tietäkää, että meidän veljemme Timoteus on päässyt, jonka kanssa, jos hän pian tulee, minä tahdon teitä nähdä.
24 Tervehtikää kaikkia teidän opettajianne ja kaikkia pyhiä. Teitä tervehtivät veljet Italiasta.
25 Armo olkoon kaikkein teidän kanssanne, aamen!