12.3.2017

ELLEI USKOTA RAAMATTUUN, EI USKOTA JUMALAN LÄHETTÄMIIN MOOSEKSEEN, PROFEETTOIHIN JA APOSTOLEIHIN, EIKÄ USKOTA JEESUKSEEN, JUMALAAN JA PYHÄÄN HENKEEN.


HAKEMISTO

  
Maa palaa tulessa


Näistäkin asioista on kerrottava, vaikka ei tarkoitus ole pelotella. Se irrottaa liiaksi katoaviin kiintymisestä ja panee valvomaan omaa kohtaansa ja tarjoamaan hengellistä apua lähimmäisille.

Nah. 1:5  Vuoret vapisevat hänen edessänsä, ja kukkulat sulavat; maa palaa hänen edessänsä, ja maan piiri, ja kaikki, jotka siinä asuvat. 
Ps. 11:6  Hän antaa sataa jumalattomain päälle pitkäisen leimauksia, tulta ja tulikiveä, ja antaa heille tuulispäät palkaksi.  
Ps. 97:5  Vuoret sulavat niin kuin vedenvaha Herran edessä, koko maailman Herran edessä. 
Miika 1:4  Niin että vuoret sulavat hänen allansa, ja laaksot halkeavat, niin kuin medenvaha sulaa tulen edessä, ja niin kuin vedet, jotka korkealta alas vuotavat.
Sak. 9:14  Herra on heille ilmestyvä, ja hänen nuolensa pitää lähtemän ulos niin kuin pitkäisen leimaus; ja Herra, Herra, on pasuunalla soittava, ja menee niin kuin lounatuulen pyöriäiset.
Matt. 24:27  Sillä niin kuin pitkäisen tuli leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on myös Ihmisen Pojan tulemus.
Luuk. 17:24  Sillä niin kuin pitkäisen tuli taivaan alla leimahtaa ja paistaa kaikkein päälle, mitkä taivaan alla ovat, niin on myös Ihmisen Pojan päivänänsä oleva.
Ilm. 2:5  Muista siis, kusta lankesit pois, ja tee parannus, ja tee niitä ensimmäisiä töitä; vaan jos ei, niin minä tulen sinulle pian ja syöksen kynttiläjalkasi pois sialtansa, ellet sinä tee parannusta.
Ilm. 2:16  Tee parannus; vaan jos ei, niin minä tulen sinulle pian, ja tappelen heidän kanssansa minun suuni miekalla.
Ilm. 3:11  Katso, minä tulen pian: pidä mitä sinulla on, ettei kenkään sinun kruunuasi ottaisi.
Ilm. 22:12  Ja katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antamaan kullekin niin kuin hänen työnsä on.
Ilm. 22:20  Se, joka näitä todistaa, sanoo: jaa, minä tulen pian: aamen! Niin tule, Herra Jeesus!


ESIM. PAAVALI OLI VALITTU ASE, ELLEMME USKO PAAVALIA, MUITA APOSTOLEITA, PROFEETTOJA JA MUUTA RAAMATTUA, EMME USKO JEESUSTAKAAN EMMEKÄ JUMALAA EMMEKÄ PYHÄÄ HENKEÄ.
Ap. t. 9:15  Niin sanoi Herra hänelle: mene! sillä hän on minulle valittu ase, kantamaan minun nimeäni pakanain, ja kuningasten, ja Israelin lasten eteen.


Ilm. 21:8  Mutta pelkureille ja uskottomille, ja hirmuisille, ja murhaajille, ja salavuoteisille, ja velhoille, ja epäjumalisille, ja kaikille valehtelijoille pitää osa oleman siinä järvessä, joka tulesta ja tulikivestä palaa, joka on toinen kuolema.

Ilm. 14:11  Ja heidän vaivansa savu astuu ylös iankaikkisesta iankaikkiseen, ja ei heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, jotka petoa ja hänen kuvaansa kumartavat, ja jos joku on hänen nimensä merkin ottanut.

Ilm. 20:10  Ja perkele, joka heitä vietteli, heitettiin tuliseen ja tulikiviseen järveen, jossa sekä peto että väärä profeetta oli; ja ne pitää vaivattaman päivää ja yötä iankaikkisesta iankaikkiseen.

Gal. 4:26  Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme.

Sak. 14:12  Ja tämä on rangaistus oleva, jolla Herra kaikkia kansoja on rankaiseva, jotka ovat sotineet Jerusalemia vastaan: heidän lihansa pitää raukeaman jaloillansa seisoessansa, ja heidän silmänsä pitää lävissänsä vaipuman, ja heidän kielensä suussansa raukeaman.

Luuk. 12:46  Niin tulee palvelijan herra sinä päivänä, jona ei hän luulekaan, ja sillä hetkellä, jota ei hän tiedä, ja erottaa hänen, ja antaa hänelle osan uskottomain kanssa.

Luuk. 16:31  Hän sanoi hänelle: ellei he Moosesta ja profeetoita kuule, niin ei he myös usko, jos joku kuolleista nousisi ylös.

Luuk. 16:24  Ja hän huusi, sanoen: isä Abraham, armahda minun päälleni ja lähetä Latsarus kastamaan sormensa pää veteen, että hän jäähdyttäisi minun kieleni; sillä minä kovin vaivataan tässä liekissä.

2. Kor. 4:1-6  Sen tähden, että meillä sen kaltainen virka on, sen jälkeen kuin armo meidän kohtaamme tapahtunut on, niin emme suutu, Vaan vältämme salaiset häpeät ja emme vaella kavaluudella, emmekä petoksella Jumalan sanaa turmele, vaan me ilmoitamme totuuden ja meitä julkisesti kaikkein ihmisten omaatuntoa kohtaan Jumalan edessä osoitamme. Jos nyt meidän evankeliumimme on peitetty, niin se on niille peitetty, jotka kadotetaan, Joissa tämän maailman jumala on uskottomain taidot sokaissut, ettei evankeliumin paiste heille pitäisi Kristuksen kirkkaudesta valistaman, joka on Jumalan kuva. Sillä emme itse meistä saarnaa, vaan Kristuksesta Jeesuksesta, että hän on Herra; mutta me olemme teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. Että Jumala, joka käski valkeuden pimeydestä paistaa, se paisti tunnon valkeuden meidän sydämissämme Jumalan kirkkaudesta Jeesuksen Kristuksen kasvoissa.

Sen tähden on Jumala heidät antanut ylen häpeällisiin himoihin, että myös heidän vaimonsa ovat muuttaneet luonnollisen tavan luontoa vastaan, Niin myös miehet ovat antaneet ylen vaimon luonnollisen pitämisen, toinen toisensa puoleen himoissansa palaneet, miehet miesten kanssa riettauden tehneet ja saaneet, niin kuin pitikin, eksymisensä palkan itsessänsä.
Ja niin kuin ei he tahtoneet Jumalaa tuta, niin Jumala laski heidät häijyyn mieleen tekemään niitä, mitä ei sovi tehdä, Täynnänsä kaikkea vääryyttä, salavuoteutta, koiruutta, ahneutta, pahuutta: täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahan suomuutta: Korvankuiskuttelijat, panettelijat, Jumalaa vihaajat, häpäisijät, ylpeät öykkärit, pahain neuvoin pesät, vanhemmillensa tottelemattomat,
Tomppelit, liiton rikkojat, haluttomat, sovittamattomat, armottomat. Jotka Jumalan oikeuden tietävät, että ne, jotka näitä tekevät, ovat kuoleman ansainneet ei ainoastaan niitä tee, mutta myös suostuvat niihin, jotka niitä tekevät.



Ettekö te tiedä, ettei väärät pidä Jumalan valtakuntaa perimän? Älkää eksykö; ei huorintekijäin, eikä epäjumalten palvelijain, eikä salavuoteisten, eikä pehmeäin, eikä miesten kanssa makaajain, Eikä varasten, eikä ahneitten, eikä juomarien, eikä pilkkaajain eikä raatelijain pidä Jumalan valtakuntaa perimän.


3. Moos. 18:22  Ei sinun pidä miehenpuolen kanssa makaaman, niin kuin vaimon kanssa; sillä se on kauhistus.
 
1. Tim. 1:5 -11 Mutta käskyn päätös on rakkaus puhtaasta sydämestä, ja hyvästä omastatunnosta, ja vilpittömästä uskosta. Joista muutamat ovat hairahtuneet ja ovat turhiin jaarituksiin kääntyneet, Ja tahtovat lainopettajat olla, ja ei ymmärrä, mitä he puhuvat eli päättävät. Mutta me tiedämme lain hyväksi, jos se oikein käytetään,Tietäen sen, ettei vanhurskaalle ole laki pantu, vaan väärille ja tottelemattomille, jumalattomille ja syntisille, pakanallisille ja kelvottomille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, miehentappajille, Huorintekijöille, miesten kanssa makaajille, ihmisten varkaille, valehtelijoille, valapattoisille, ja mitä muuta sen kaltaista sitä terveellistä oppia on: Autuaan Jumalan kunniallisen evankeliumin jälkeen, joka minulle uskottu on.


Tit. 2:11-15  Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt. Joka meidät opettaa kaiken jumalattoman menon hylkäämään ja maailmalliset himot, ja tässä maailmassa siveästi ja hurskaasti ja jumalisesti elämään, ja odottamaan autuaallista toivoa, ja suuren Jumalan ja meidän Lunastajamme Jeesuksen Kristuksen ilmestystä, Joka itsensä antoi meidän edestämme, että hän meitä kaikesta vääryydestä lunastaisi ja itsellensä erinomaiseksi kansaksi puhdistaisi, ahkeraksi hyviin töihin. Näitä sinä puhu ja neuvo, ja kaikella todella nuhtele: ei myös kenenkään pidä sinun katsoman ylen.


Jes. 57:21  Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo minun Jumalani.

Jes. 59:8  Ei he tunne rauhan teitä, eikä ole oikeutta heidän käymisissänsä; heidän polkunsa ovat karsaat: joka niitä käy, ei hänellä ole ikänä rauhaa.

Jer. 12:12  Sillä hävittäjät tulevat kaikille kukkuloille korvessa, ja Herran miekka kuluttaa yhdestä maan äärestä niin toiseen, ja ei yhdelläkään lihalla pidä rauhaa oleman.

4. Moos. 16:21  Erottakaa teitänne tästä joukosta, niin minä äkisti heidät hukutan.

Sananl. 6:15  Sen tähden tulee pikaisesti hänen kadotuksensa, ja hän äkisti muserretaan rikki, niin ettei hänellä yhtään parannusta ole.

Sitä varten on helvetti sielunsa lavealta avannut, ja hänen kitansa on ammollansa ilman määrää, mennä sinne alas sekä heidän kunniallisensa että yhteisen kansansa, sekä heidän rikkaansa että riemullisensa; Että jokainen itsensä notkistaisi ja kukin nöyryytettäisiin; ja koreiden silmät myös nöyryytetyksi tulisivat. Mutta Herra Seebaot pitää tuomiossa ylistettämän, ja pyhä Jumala pitää vanhurskaudessa pyhitettävän. Silloin pitää lampaat tavallansa kaittaman, ja muukalaiset pitää itsensä elättämän lihavain aukiudessa. Voi niitä, jotka itsensä sitovat valheen nuoralla yhteen vääryyttä tekemään, ja niin kuin ratasten köydellä syntiä tekemään! Ja sanovat: anna hänen tekonsa rientää ja pian tulla, sitä nähdäksemme: lähestyköön ja tulkoon Israelin pyhän aivoitus, että me sen tietäisimme. Voi niitä, jotka pahan hyväksi ja hyvän pahaksi sanovat; jotka pimeydestä valkeuden, ja valkeudesta pimeyden tekevät, jotka karvaasta makean, ja makeasta karvaan tekevät. Voi niitä, jotka viisaat olevinansa ovat, ja itsensä toimellisina pitävät! Voi niitä, jotka jalot ovat viinaa juomaan, ja juomassa kilvoittelevat! Jotka jumalattoman lahjain tähden vanhurskauttavat, ja kääntävät vanhurskasten oikeuden pois heiltä: Sen tähden niin kuin tulen hehku korren kuluttaa, ja liekki sivaltaa akanat pois: aivan niin pitää heidän juurensa mätänemän, ja heidän vesansa hajoaman pois niin kuin tomu; sillä he katsovat Herran Seebaotin lain ylen, ja pilkkaavat Israelin pyhän sanat. Sen tähden Herran viha julmistuu kansansa päälle, ja hän ojentaa kätensä heidän päällensä, ja lyö heitä, niin että vuoret vapisevat ja heidän ruumiinsa on niin kuin loka kadulla. Ja kaikissa näissä ei hänen vihansa lakkaa, vaan hänen kätensä on vielä ojennettu. Sillä hän nostaa lipun ylös kaukana pakanain seassa, ja viheltää niille maan ääristä: ja katso, he tulevat äkisti ja nopeasti. Ei ole kenkään heistä väsynyt eli heikko, eikä kenkään torku eli makaa; ei myös päästä kenkään vyötä lanteestansa, eikä kenenkään kengänrihmoja rikota. Sillä heidän nuolensa ovat terävät, ja kaikki heidän joutsensa jännitetyt; heidän orittensa kaviot ovat niin kuin limsiä (=hevosten kaviot iskevät tulta kuin pii), ja heidän ratastensa pyörät niin kuin tuulispää. He kiljuvat niin kuin jalopeurat, ja kiljuvat niin kuin nuoret jalopeurat. He kilistelevät ja tempaavat saaliin, ja omistavat sen, ettei kenkään sitä saa jälleen. Ja silloin pauhataan heidän ylitsensä niin kuin meri pauhaa. Koska silloin katsotaan maan päälle, katso, niin on pimeys ahdistuksesta, ja ei valkeus paista silleen heidän ylitsensä.



1. Tess. 5:3  Sillä kuin he sanovat: nyt on rauha ja ei mitään hätää, silloin kadotus lankeaa äkisti heidän päällensä, niin kuin raskaan vaimon kipu, ja ei he suinkaan saa paeta.

Ilm. 17:12  Ja ne kymmenen sarvea, jotka näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka ei vielä valtakuntaa saaneet ole, mutta niin kuin kuninkaat saavat voiman yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.

Ja ne neljä enkeliä päästettiin, jotka olivat valmiit hetkeksi, ja päiväksi, ja kuukaudeksi ja vuodeksi, tappamaan kolmatta osaa ihmisistä. Ja ratsasmiesten sotajoukon luku oli kaksin kerroin kymmentuhatta kertaa kymmenentuhatta, ja minä kuulin heidän lukunsa. Ja niin minä näin ne orhiit näyssä, ja niillä, jotka heidän päällänsä istuivat, olivat tuliset ja keltaiset ja tulikiviset pantsarit , ja orhiitten päät olivat niin kuin jalopeurain päät, ja heidän suustansa kävi ulos tuli, ja savu, ja tulikivi.
Näillä kolmella vitsauksella tapettiin kolmas osa ihmisistä, tulella, savulla ja tulikivellä, jotka kävivät ulos heidän suustansa. Sillä heidän voimansa oli heidän suussansa ja heidän pyrstöissänsä, ja heidän pyrstönsä olivat käärmeitten muotoiset, heillä olivat päät ja niillä he vahingoitsivat.
Ja muut ihmiset, jotka ei näillä vitsauksilla ole tapetut, ei heidän kättensä töistä parannusta tehneet: ettei he olisi perkeleitä kumartaneet ja kultaisia, ja hopeaisia, ja vaskisia, ja kivisiä ja puisia epäjumalia, jotka ei nähdä taida, eikä kuulla, ei myös käydä. Ja ei tehneet parannusta murhistansa, eikä velhoudestansa, eikä huoruudestansa, ei myös varkaudestansa.



Matteus 24 (tässä ennustetaan useita eri ajankohtia)
1 Ja Jeesus meni ulos ja läksi pois temppelistä, ja hänen opetuslapsensa tulivat osoittamaan hänelle temppelin rakennuksia.
2 Niin sanoi Jeesus heille: ettekö te kaikkia näitä näe? Totisesti sanon minä teille: ei pidä tässä jätettämän kiveä kiven päälle, joka ei maahan jaoteta.
3 Mutta kuin hän istui Öljymäellä, menivät opetuslapset hänen tykönsä erinänsä ja sanoivat: sano meille: koska tämä tapahtuu, ja mikä sinun tulemisesi ja maailman lopun merkki ollee?
4 Ja Jeesus vastasi ja sanoi heille: katsokaa, ettei kenkään teitä viettele.
5 Sillä monta tulevat minun nimeeni, sanoen: minä olen Kristus! ja viettelevät monta.
6 Niin te saatte kuulla sotia ja sanomia sodista. Katsokaa, ettette peljästy; sillä kaikki nämä pitää tapahtuman, mutta ei vielä ole loppu.
7 Sillä kansan pitää kansaa vastaan nouseman ja valtakunnan valtakuntaa vastaan, ja tulee ruttotauti ja nälkä ja maanjäristys moneen paikkaan.
8 Mutta kaikki nämä ovat murheiden alku.
9 Silloin he ylenantavat teitä vaivaan ja tappavat teidät, ja te tulette vihattavaksi kaikilta pakanoilta minun nimeni tähden.
10 Ja silloin monta pahenevat, ja keskenänsä pettävät toinen toisensa, ja vihaavat toinen toistansa keskenänsä.
11 Ja monta väärää profeettaa nousevat ja viettelevät monta.
12 Ja että vääryys saa vallan, niin rakkaus monessa kylmenee.
13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se tulee autuaaksi.
14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, kaikille pakanoille todistukseksi; ja silloin tulee loppu.
15 Kuin te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta sanottu on Daniel profeetan kautta, seisovan pyhässä siassa; (joka tämän lukee, hän ymmärtäköön!)
16 Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille.
17 Ja joka katon päällä on, älköön astuko alas ottamaan jotakin huoneestansa.
18 Ja joka pellolla on, älköön palatko vaatteitansa ottamaan.
19 Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
20 Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina;
21 Sillä silloin pitää suuren vaivan oleman, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta niin tähän asti, ei myös tule.
22 Ja ellei ne päivät olisi lyhennetyt, niin ei yksikään liha tulisi autuaaksi; mutta valittujen tähden pitää ne päivät lyhennettämän.
23 Silloin jos joku teille sanoisi: katso, tässä on Kristus taikka siellä! älkää uskoko.
24 Sillä väärät Kristukset ja väärät profeetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitaisi tapahtua, valitutkin eksytettäisiin.
25 Katso, minä olen teille sen ennen sanonut.
26 Jos he siis teille sanovat: katso, hän on korvessa! niin älkää menkö ulos; katso, hän on kammiossa! älkää uskoko.
27 Sillä niin kuin pitkäisen tuli leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on myös Ihmisen Pojan tulemus.
28 Sillä kussa raato on, siihen kotkat kokoontuvat.
29 Mutta kohta sen ajan vaivan jälkeen aurinko pimenee, ja kuu ei anna valoansa, ja tähden putoavat taivaasta, ja taivaan voimat pitää liikutettaman.
30 Ja silloin näkyy Ihmisen Pojan merkki taivaassa, ja silloin kaikki sukukunnat maassa parkuvat ja saavat nähdä Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä suurella voimalla ja kunnialla.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suurella pasuunan äänellä, ja he kokoavat hänen valittunsa neljästä tuulesta, yhdestä taivasten äärestä niin toiseen.
32 Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kuin sen oksa on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte suven läsnä olevan:
33 Niin myös te, kuin te näette nämä kaikki, tietäkää, että se on läsnä, oven edessä.
34 Totisesti sanon minä teille: ei suinkaan tämän sukukunnan pidä hukkuman ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.
35 Taivas ja maa pitää hukkuman, mutta minun sanani ei pidä suinkaan hukkaantuman.
36 Vaan siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kenkään, ei taivaan enkelitkään, vaan minun Isäni yksinänsä.
37 Mutta niin kuin Nooan ajat olivat, niin pitää myös Ihmisen Pojan tulemus oleman.
38 Sillä niin kuin he niinä päivinä vedenpaisumisen edellä olivat, söivät ja joivat, naivat ja huolivat, hamaan siihen päivään asti, jona Nooa arkkiin sisälle meni,
39 Ja ei tietäneet ennen kuin vedenpaisumus tuli, ja otti pois kaikki: niin pitää myös Ihmisen Pojan tulemus oleman.
40 Silloin on kaksi kedolla: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
41 Kaksi jauhavat myllyssä: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
42 Valvokaa siis; sillä ette tiedä, millä hetkellä teidän Herranne on tuleva.
43 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas on tuleva, kaiketi hän valvoisi, eikä sallisi kaivaa huonettansa.
44 Sen tähden olkaa te myös valmiit; sillä millä hetkellä ette luulekaan, tulee Ihmisen Poika.
45 Kuka siis on uskollinen ja toimellinen palvelija, jonka Herra pani perheensä päälle, antamaan heille ruokaa ajallansa?
46 Autuas on se palvelija, jonka Herra löytää niin tehneeksi, kuin hän tulee.
47 Totisesti sanon minä teille: hän panee hänen kaiken hyvyytensä päälle.
48 Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessänsä: minun Herrani viipyy tulemasta;
49 Ja rupeaa pieksämään leipäveljiänsä, niin myös syömään ja juomaan juomarien kanssa:
50 Niin sen palvelijan Herra tulee sinä päivänä, jona ei hän luulekaan, ja sillä hetkellä, jolla ei hän tiedä.
51 Ja hän erottaa hänen, ja antaa hänelle osan ulkokullattujen kanssa: siellä pitää oleman itku ja hammasten kiristys.

Matt. 5:18  Sillä totisesti sanon minä teille: siihen asti kuin taivas ja maa katoaa, ei pidä vähinkään piirto eikä joku rahtu laista katoaman, siihen asti kuin kaikki tapahtuvat.
Joh. 3:18  Joka hänen päällensä uskoo, ei häntä tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu; sillä ei hän uskonut Jumalan ainoan Pojan nimen päälle.
Saarn. 12:1  Ajattele Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat, ja vuodet lähestyvät, koska olet sanova: ei ne minulle kelpaa;
Job 21:13  He vanhenevat hyvissä päivissä, ja menevät silmänräpäyksessä helvettiin.
Sananl. 5:5  Hänen jalkansa menevät alas kuolemaan, ja hänen askeleensa joutuvat helvettiin.
5. Moos. 32:22  Sillä tuli on syttynyt minun vihassani, ja polttaa hamaan alimmaiseen helvettiin, ja kuluttaa maan, ynnä hänen hedelmänsä kanssa, ja polttaa vuorten perustukset.
4. Moos. 16:30  Mutta jos Herra tässä jotakin uutta tekee, niin että maa avaa suunsa ja nielee heidät kaikkein kanssa, mitä heillä on, niin että he elävinä menevät helvettiin, niin teidän pitää tietämän, että nämä miehet pilkkasivat Herraa.

Luuk. 21:26  Ja ihmiset maassa pitää nääntymän pelon ja odottamisen tähden niitä, mitkä maan piirin päälle tulevat; sillä taivaan voimat pitää liikutettaman.
2. Piet. 3:11  Että kaikki nämä pitää katoaman, minkä kaltaiset tulee teidän silloin olla pyhissä menoissa ja jumalisuudessa: Niin että te odotatte ja ikävöitsette Jumalan päivän tulemista, jona taivaat tulesta raukeavat ja elementit palavuudesta sulavat?
Luuk. 13:26-27  Niin te rupeatte sanomaan: me olemme syöneet ja juoneet sinun edessäs, ja meidän kaduillamme sinä opetit. Ja hän on sanova: minä sanon teille: en minä teitä tunne, kusta te olette; menkää pois minun tyköäni, kaikki te väärintekijät.
Matt. 25:41  Silloin hän myös sanoo niille, jotka vasemmalla ovat: menkää pois minun tyköäni, te kirotut, iankaikkiseen tuleen, joka valmistettu on perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
Ps. 96:13  Kedot olkaan iloiset, ja kaikki mitkä hänessä ovat, ja kaikki puut ihastukaan metsissä, Herran edessä; sillä hän tulee, hän tulee tuomitsemaan maata. Hän tuomitsee maan piirin vanhurskaudessa ja kansat totuudessansa.
Luuk. 17:29  Mutta sinä päivänä, kuin Loot Sodomasta läksi, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja hukutti kaikki.
Luuk. 3:9  Mutta jo on myös kirves pantu puiden juurelle; sen tähden jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja tuleen heitetään.
Joh. 15:6  Jos ei joku minussa pysy, se heitetään ulos niin kuin oksa, ja kuivettuu, ja ne sidotaan kokoon, ja heitetään tuleen, ja palavat.
Dan. 7:11  Minä katsoin niiden suurten puheitten äänen tähden, joita se sarvi puhui; minä katselin, siihen asti, että peto tapettu oli, ja hänen ruumiinsa hukkui, ja tuleen palamaan heitettiin.

2. kirje Timoteukselle 3
1 Mutta sen sinun pitää tietämän, että viimeisinä päivinä vaaralliset ajat lähenevät;
2 Sillä ne ihmiset, jotka itseänsä rakastavat, ahneet, kerskaajat, ylpeät, pilkkaajat, vanhemmillensa tottelemattomat, kiittämättömät, jumalattomat,
3 Haluttomat, sopimattomat, laittajat, irtaalliset, kiukkuiset, kateet,
4 Pettäjät, tuimat, paisuneet, jotka enemmin hekumaa kuin Jumalaa rakastavat,
5 Joilla on jumalinen meno olevinansa, mutta sen voiman he kieltävät pois. Karta siis sen kaltaisia.
6 Sillä ne ovat niitä, jotka huoneesta huoneeseen juoksevat ja vaimoväen vangiksi vievät, jotka synneillä rasitetut ovat ja moninaisten himoin kanssa käyvät,
7 Aina oppivaiset, ja ei koskaan totuuden tuntoon tulevaiset.
8 Mutta niin kuin Jannes ja Jambres olivat Moosesta vastaan, niin nämäkin ovat totuutta vastaan: ne ovat ihmiset taidosta turmellut ja kelvottomat uskoon.
9 Mutta ei heidän pidä silleen menestymän; sillä heidän hulluutensa pitää kaikille julki tuleman, niin kuin niidenkin oli.
10 Mutta sinä olet seurannut minun opetustani, säätyäni, aivoitustani, uskoani, pitkämielisyyttäni, rakkauttani, kärsivällisyyttäni,
11 Vainoamisiani, vaivojani, jotka minulle Antiokiassa, Ikoniossa ja Lystrassa tapahtuivat, jotka vainoamiset minä kärsin, ja kaikista on minun Herra päästänyt.
12 Mutta myös kaikkein, jotka jumalisesti Jeesuksessa Kristuksessa elää tahtovat, pitää vainoa kärsimän.
13 Mutta pahoille ja petollisille ihmisille on tapahtuva jota edemmäksi sitä pahemmin, sekä viettelijöille että vietellyille.
14 Mutta pysy niissä, joita sinä oppinut olet ja sinulle uskottu on, tietäen keneltä oppinut olet,
15 Ja ettäs jo lapsuudesta olet Pyhän Raamatun taitanut, joka sinun taitaa autuuteen neuvoa, sen uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
16 Sillä kaikkinainen kirjoitus on Jumalalta annettu, ja tarpeellinen opiksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kuritukseksi, joka on vanhurskaudessa:
17 Että Jumalan ihminen täydellinen olisi, ja kaikkiin hyviin töihin sovelias.

Jer. 6:10  Kenelle siis minä puhun ja todistan, että joku kuulisi? Katso, heidän korvansa ovat ympärileikkaamatta eikä taida kuulla; katso, he pitävät Herran sanan pilkkana ja ei kärsi sitä.
Dan. 10:21  Kuitenkin tahdon minä sinulle ilmoittaa, mitä kirjoitettu on, että se pitää totisesti tapahtuman. Ja ei kenkään ole, joka minua auttaa häntä vastaan, vaan teidän päämiehenne Mikael!
Hab. 2:3  Sillä se ennustus pitää ajallansa täytettämän, ja pitää sittenkin ilmaantuman ja ei vilpistelemän. Jos se viipyy, niin odota häntä; hän tulee totisesti, ja ei viivyttele.
Ja sinä, ihmisen poika, sano sinun kansasi lapsille: sinä päivänä, jona hurskas pahaa tekee, ei hänen vanhurskautensa pidä häntä auttaman; ja jumalattoman ei pidä jumalattomuudessansa lankeaman sinä päivänä, kuin hän itsensä kääntää jumalattomuudestansa; ja vanhurskas ei taida elää vanhurskautensa tähden sinä päivänä, jona hän syntiä tekee. Kuin minä hurskaalle sanon: hänen pitää totisesti elämän, ja hän luottaa vanhurskauteensa, ja tekee pahaa; niin ei pidä hänen vanhurskauttansa ensinkään muistettaman, mutta hänen pitää kuoleman pahuudessansa, jonka hän tekee. Ja kuin minä jumalattomalle sanon: sinun pitää totisesti kuoleman, ja hän parantaa itsensä synnistänsä, ja tekee oikein ja hyvin, Niin että jumalaton pantin antaa jälleen, ja maksaa mitä hän on ryövännyt, ja elämän sanan jälkeen elää, ettei hän pahaa tee; niin hän saa totisesti elää, ja ei pidä kuoleman. Kaikki hänen syntinsä, jotka hän tehnyt on, pitää unhotettaman; sillä hän tekee, mikä hyvä ja oikea on, sen tähden hän saa totisesti elää.


Dan. 7:12  Ja muiden petojen valta myös loppui; sillä heillä oli määrätty aika ja hetki, kuinka kauan kukin oleman piti.
Joh. 5:28  Älkää tätä ihmetelkö; sillä hetki tulee, jona kaikki ne, jotka haudoissa ovat, saavat kuulla hänen äänensä.
Ilm. 14:7  Joka sanoi suurella äänellä: peljätkää Jumalaa, ja antakaa hänelle kunnia; sillä hänen tuomionsa hetki on tullut: ja kumartakaa ja rukoilkaa sitä, joka taivaan ja maan ja meret ja vesilähteet teki.
Ilm. 14:15  Ja toinen enkeli läksi temppelistä, huutaen suurella äänellä pilven päällä istuvaiselle: sivalla sirpilläsi ja leikkaa; sillä sinulle tuli hetki leikataksesi, ja elo on maan päällä kuivaksi tullut. 



Joh. 11:25  Sanoi Jeesus hänelle: minä olen ylösnousemus ja elämä: joka uskoo minun päälleni, hän elää, ehkä hän olisi kuollut.
Ap. t. 24:15  Ja pidän sen toivon Jumalan puoleen, jota hekin itse odottavat, että kuolleiden ylösnousemus pitää oleman, sekä vanhurskasten että vääräin.
1. Kor. 15:13  Mutta ellei kuolleitten ylösnousemus ole, niin ei Kristuskaan noussut ylös.
1. Kor. 15:21  Sillä että ihmisen kautta kuolema on, niin on myös ihmisen kautta kuolleitten ylösnousemus.
1. Kor. 15:42-44  Niin myös kuolleitten ylösnousemus: se kylvetään turmeluksessa ja nousee ylös turmelematon, Se kylvetään huonona ja nousee ylös kunniassa, se kylvetään heikkoudessa ja nousee ylös väkevyydessä, Se kylvetään luonnollinen ruumis ja nousee hengellinen ruumis. Meillä on luonnollinen ruumis, on myös hengellinen ruumis.

Dan. 7:10  Tulinen virta juoksi ja kävi ulos hänen kasvojensa edestä. Tuhannen kertaa tuhannen palveli häntä ja sata kertaa tuhannen tuhatta seisoi hänen edessänsä. Tuomio pidettiin, ja kirjat avattiin. 
Ilm. 7:9  Sen jälkeen näin minä, ja katso, suuri joukko, jota ei yksikään lukea taitanut, kaikista pakanoista, ja sukukunnista, ja kansoista ja kielistä, seisovan istuimen edessä ja Karitsan edessä, valkeilla vaatteilla puetetut, ja palmut heidän käsissänsä.
Ilm. 20:12  Ja minä näin kuolleet, sekä pienet että suuret, seisovan Jumalan kasvoin edessä, ja kirjat avattiin, ja toinen kirja avattiin, joka on elämän, ja kuolleet tuomittiin niistä, mitkä kirjoissa kirjoitetut olivat, töittensä jälkeen. 


5. Moos. 4:2  Ei teidän pidä mitään lisäämän siihen sanaan minkä minä teille käsken, eikä pidä myös teidän mitään siitä ottaman pois, kätkeäksenne Herran teidän Jumalanne käskyjä, jotka minä teille käsken.
5. Moos. 12:32  Kaikki mitä minä käsken teille, pitää teidän pitämän, tehdäksenne sen jälkeen: ei teidän pidä siihen mitään lisäämän, eikä myös siitä mitään vähentämän.
4. Moos. 11:23  Herra sanoi Moosekselle: onko Herran käsi lyhennetty? Nyt sinun pitää näkemän, jos minun sanani jälkeen tapahtuu sinulle elikkä ei.
Jes. 55:11  Niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee, ei sen pidä tyhjänä palaaman minun tyköni, vaan tekemän mitä minulle otollinen on, ja sen pitää menestymän, jota varten minä sen lähettänytkin olen.
Jer. 5:14  Sen tähden näin sanoo Herra Jumala Seebaot: että te sen kaltaisia puhutte, katso, niin minä teen minun sanani sinun suussasi tuleksi, ja tämän kansan puuksi, ja hänen pitää polttaman heidät.
Hes. 2:7  Mutta sinun pitää sanoman heille minun sanani, jos he sen kuulevat taikka katsovat ylen; sillä he ovat vastahakoiset.
Matt. 24:35  Taivas ja maa pitää hukkuman, mutta minun sanani ei pidä suinkaan hukkaantuman.
Mark. 13:31  Taivas ja maa pitää hukkuman; mutta minun sanani ei pidä suinkaan hukkuman.
Joh. 14:23  Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: joka minua rakastaa, se pitää minun sanani; ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä, ja asumme hänen tykönänsä. 


Ilm. 14:14  Ja minä näin, ja katso, valkea pilvi, ja pilven päällä istui Ihmisen Pojan muotoinen, jonka päässä oli kultainen kruunu ja terävä sirppi hänen kädessänsä.
Ilm. 14:15  Ja toinen enkeli läksi temppelistä, huutaen suurella äänellä pilven päällä istuvaiselle: sivalla sirpilläsi ja leikkaa; sillä sinulle tuli hetki leikataksesi, ja elo on maan päällä kuivaksi tullut.
Ilm. 14:16  Ja se, joka pilven päällä istui, sivalsi sirpillänsä maan päältä, ja maa tuli leikatuksi.

Ap. t. 1:9-11  Ja kuin hän nämä sanonut oli, otettiin hän ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänen ylös heidän silmiensä edestä. Ja kuin he katselivat taivaaseen, hänen mennessänsä, katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa, Jotka myös sanoivat: Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaaseen? Tämä Jeesus, joka teiltä otettiin ylös taivaaseen, on niin tuleva kuin te hänen taivaaseen menevän näitte.
1. Kor. 15:51-53  Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme tosin kaikki nuku, vaan kaikki me muutetaan, Ajan rahdussa, silmänräpäyksessä, viimeisellä pasuunalla; sillä pasuuna soi, ja kuolleet pitää turmelematonna nouseman ylös ja me tulemme muutetuksi. Sillä tämä katoava pitää pukeman päällensä katoamattomuuden ja kuoleva pukee päällensä kuolemattomuuden
1. Tess. 4:16-17  Sillä itse Herra astuu alas taivaasta, suurella huudolla, ja ylimmäisen enkelin äänellä ja Jumalan pasuunalla, ja kuolleet Kristuksessa ensin nousevat ylös. Sitten me, jotka elämme ja jälkeen jäämme, temmataan ynnä heidän kanssansa pilviin, Herraa vastaan tuuliin, ja niin me aina Herran kanssa olemme.


Luuk. 18:8  Minä sanon teille: hän auttaa heitä pian. Kuitenkin, kuin Ihmisen Poika on tuleva, löytäneekö hän uskoa maan päältä?
Matt. 24:40  Silloin on kaksi kedolla: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
Matt. 24:41  Kaksi jauhavat myllyssä: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
Luuk. 17:34  Minä sanon teille: sinä yönä ovat kaksi yhdellä vuoteella, yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
Luuk. 17:35  Kaksi ynnä jauhavat: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
Luuk. 17:36  Kaksi ovat kedolla: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään.
Jumalan omat uskovat otetaan ensin pois, muut jätetään tulisateeseen. Sitten myös tulisateessa olleet ja epäuskossa tai väärässä vanhurskaudessa kuolleet kootaan ylösnousemusruumiissaan tuomiolle, näin ymmärtäisin. Ylösnousemusruumiissa ihmiset pääsevät taivaaseen tai joutuvat helvettiin ja olopaikat ovat lopullisia, ei ole pääsyä puolelta toiselle, juopa erottaa. Kiirastulioppi on väärää oppia samoin kuin se ettei helvettiä olisikaan, ne ovat lisäyksiä, vääriä tulkintoja ja poistoja raamatusta. Ajallisen kuoleman jälkeen ei ole enää mahdollisuutta vaihtaa puolta.

1. Moos. 19:24 Ja Herra antoi sataa Sodoman ja Gomorran päälle tulikiveä ja tulta: Herralta taivaasta. 
Ps. 145:20 Herra varjelee kaikkia, jotka häntä rakastavat, ja hukuttaa kaikki jumalattomat.

Juud. 1:7 Niin kuin Sodoma ja Gomorra ja ne lähikaupungit, jotka sillä muotoa kuin hekin huorin tehneet olivat ja muukalaisen lihan jälkeen menneet, ovat pannut muille opiksi, iankaikkisen tulen vaivaa kärsimään.



2. Pietarin kirje 3

1 Tämän nyt toisen lähetyskirjan minä teille, minun rakkaani, kirjoitan, jolla minä herätän ja neuvon teidän vakaata mieltänne,
2 Että te muistaisitte ne sanat, jotka ennen pyhiltä profeetoilta sanotut ovat, ja myös meidän käskymme, jotka olemme Herran ja Vapahtajan apostolit.
3 Ja tietäkää se ensin, että viimeisinä päivinä tulevat pilkkaajat, jotka oman himonsa jälkeen vaeltavat,
4 Ja sanovat: kussa on lupaus hänen tulemisestansa? Sillä siitä päivästä, kuin isät ovat nukkuneet, pysyvät kaikki niin kuin ne luonnon alusta olleet ovat.
5 Mutta tietäen ei he tahdo tietää, että taivaat muinoin olivat, ja maa vedestä, joka vedessä Jumalan sanan kautta seisoo.
6 Kuitenkin siihen aikaan se maailma niiden kautta vedenpaisumisella hukkui.
7 Niin myös ne taivaat ja maa, jotka nyt ovat, hänen sanansa kautta säästetään tulen varaksi tuomiopäivään asti, jona jumalattomat ihmiset kadotetaan.
8 Mutta tätä yhtä ei pidä teiltä salattaman, minun rakkaani: yksi päivä on Herran edessä niin kuin tuhannen ajastaikaa, ja tuhannen ajastaikaa niin kuin yksi päivä.
9 Ei Herra viivytä lupaustansa, (niin kuin muutamat sen viipyvän luulevat,) vaan hän on meidän kanssamme kärsiväinen, ja ei tahdo, että jonkun pitäisi hukkuman, vaan että jokainen itsensä parannukseen kääntäisi.
10 Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas yöllä, ja silloin taivaat suurella pauhinalla menevät pois, mutta elementit pitää palavuudesta sulaman, ja maa, ja rakennukset, jotka hänessä ovat, pitää palaman ylös.
11 Että kaikki nämä pitää katoaman, minkä kaltaiset tulee teidän silloin olla pyhissä menoissa ja jumalisuudessa:
12 Niin että te odotatte ja ikävöitsette Jumalan päivän tulemista, jona taivaat tulesta raukeavat ja elementit palavuudesta sulavat?
13 Mutta me odotamme uusia taivaita ja uutta maata hänen lupauksensa jälkeen, joissa vanhurskaus asuu.
14 Sen tähden, minun rakkaani, että te näitä odotatte, niin ahkeroikaa, että te hänen edessänsä puhtaiksi ja nuhteettomiksi rauhassa löydettäisiin;
15 Ja lukekaa meidän Herran Jeesuksen Kristuksen pitkämielisyys teidän autuudeksenne, niin kuin myös meidän rakas veljemme Paavali siitä viisaudesta, joka hänelle annettu on, teille on kirjoittanut,
16 Joka myös jokaisessa kirjassansa näistä puhuu, joissa muutamat ovat työläät ymmärtää, jotka taitamattomat ja huikentelevaiset turmelevat, niin kuin muutkin Raamatut, omaksi kadotukseksensa.
17 Nyt että te, minun rakkaani, sen jo ennen tiedätte, niin karttakaa, ettette vieteltäisi jumalattomain eksytyksellä ynnä heidän kanssansa, ja lankeaisi pois omasta vahvuudestanne,
18 Vaan kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa: jolle olkoon kunnia sekä nyt että iankaikkiseen aikaan, aamen!

Vuonna 2034 tullee kuluneeksi 2000 vuotta Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta ja ylösnousemisesta. Jos Jeesus syntyi jo 6-3 vuotta ennen ajanlaskun alkua niin se on vuosi 2028-31.  1000 vuotta on kuin yksi päivä.
  
5. Moos. 4:30  Koska ahdistetaan, ja nämä kaikki sinun päällesi tulevat, niin sinä viimeisinä päivinä palajat Herran sinun Jumalasi tykö ja kuulet hänen ääntänsä.
Roomalaiskirje 11
25 Sillä en minä tahdo salata teiltä, rakkaat veljet, tätä salaisuutta, (ettette itsellänne ylpeilisi,) että paatumus on puolittain Israelille tullut, siihen asti kuin pakanain täydellisyys tulisi.
26 Ja niin kaikki Israel pitää autuaaksi tuleman, niin kuin kirjoitettu on: se tulee Siionista, joka päästää ja jumalattoman menon Jaakobista kääntää pois.
27 Ja tämä on minun liittoni heidän kanssansa, kuin minä otan pois heidän syntinsä.
28 Evankeliumin puolesta tosin ovat he viholliset teidän tähtenne; mutta valitsemisen puolesta rakastetaan heitä isäin tähden.
29 Sillä ei Jumala lahjojansa ja kutsumistansa kadu.

Miika 4:1  Mutta viimeisinä päivinä pitää sen vuoren, jolla Herran huone on, vahvistuman, ja oleman korkeimman kaikkia muita vuoria, ja korotettaman kukkulain ylitse; ja kansat pitää sinne juokseman.
Ap. t. 2:17  Ja pitää tapahtuman viimeisinä päivinä (sanoo Jumala), että minä tahdon vuodattaa minun Hengestäni kaiken lihan päälle: ja teidän poikanne ja tyttärenne pitää ennustaman, ja teidän nuorukaisenne pitää näkyjä näkemän, ja teidän vanhimpanne pitää unia uneksiman.
2. Tim. 3:1  Mutta sen sinun pitää tietämän, että viimeisinä päivinä vaaralliset ajat lähenevät;
Hepr. 1:1  Jumala puhui muinoin usein ja monella muotoa isille profeettain kautta; näinä viimeisinä päivinä on hän meille puhunut Poikansa kautta,
Jaak. 5:3  Teidän kultanne ja hopeanne ovat ruostuneet, ja niiden ruoste pitää oleman teille todistukseksi, ja pitää syömän teidän lihanne niin kuin tuli. Te olette rikkauden koonneet teillenne viimeisinä päivinä.
2. Piet. 3:3  Ja tietäkää se ensin, että viimeisinä päivinä tulevat pilkkaajat, jotka oman himonsa jälkeen vaeltavat,

Johanneksen ilmestys 22
1 Ja hän osoitti minulle puhtaan elämän veden virran, selkeän niin kuin kristallin, vuotavan Jumalan ja Karitsan istuimesta.
2 Keskellä hänen katuansa ja molemmilla puolilla virtaa seisoi elämän puu, joka kantoi kaksitoistakymmeniset hedelmät, ja antoi hedelmänsä kunakin kuukautena, ja puun lehdet pakanain terveydeksi.
3 Ja ei kirousta pidä silleen ensinkään oleman; vaan Jumalan ja Karitsan istuin pitää hänessä oleman, ja hänen palvelijansa pitää häntä palveleman,
4 Ja näkemän hänen kasvonsa, ja hänen nimensä pitää heidän otsissansa oleman.
5 Ja yötä ei pidä siellä oleman, eikä he tarvitse kynttilää taikka auringon valkeutta; sillä Herra Jumala valaisee heitä: ja heidän pitää hallitseman iankaikkisesta iankaikkiseen.
6 Ja hän sanoi minulle: nämä sanat ovat vahvat ja totiset, ja Herra, pyhäin profeettain Jumala, on enkelinsä lähettänyt osoittamaan palvelijoillensa niitä, mitkä pian tapahtuman pitää.
7 Katso, minä tulen nopeasti. Autuas on se, joka kätkee tämän kirjan profetian sanat.
8 Ja minä Johannes olen se, joka näitä näin ja kuulin. Ja kuin minä näitä kuulin ja näin, lankesin minä maahan rukoilemaan enkelin jalkain eteen, joka minulle näitä osoitti.
9 Ja hän sanoi minulle: katso, ettet sitä tee; sillä minä olen sinun kanssapalvelijasi, ja sinun veljiesi profeettain ja niiden, jotka tämän kirjan sanat kätkevät: kumarra ja rukoile Jumalaa.
10 Ja hän sanoi minulle: älä tämän kirjan profetian sanoja lukitse; sillä aika on läsnä.
11 Joka paha on, se olkoon vielä paha, ja joka saastainen on, se tulkoon vielä saastaiseksi; mutta joka vanhurskas on, se tulkoon vielä hurskaaksi, ja joka pyhä on, se tulkoon vielä pyhäksi.
12 Ja katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antamaan kullekin niin kuin hänen työnsä on.
13 Minä olen A ja O, alku ja loppu, ensimmäinen ja viimeinen.
14 Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.
15 Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekijät ja murhaajat, ja epäjumalan palvelijat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.
16 Minä Jeesus lähetin minun enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Davidin juuri ja suku, se kirkas kointahti.
17 Ja henki ja morsian sanovat: tule. Ja joka kuulee, se sanokoon: tule. Joka janoaa, se tulkoon, ja joka tahtoo, se ottakoon elämän vettä lahjaksi.
18 Mutta minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanoja kuuleva on: jos joku lisää näihin, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka tässä kirjassa kirjoitetut ovat.
19 Ja jos joku tämän kirjan profetian sanoista ottaa pois, niin Jumala ottaa pois hänen osansa elämän kirjasta, ja pyhästä kaupungista, ja niistä, mitkä tässä kirjassa kirjoitetut ovat.
20 Se, joka näitä todistaa, sanoo: jaa, minä tulen pian: aamen! Niin tule, Herra Jeesus!
21 Meidän Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kaikkein kanssanne. Aamen!