15.2.2017

HAKEMISTO RAAMATTUA RAAMATULLA


 Päivitetty: 28.5.2020

LUE ESIPUHE!
Luonto puhkeaa eloon keväällä
Luonto puhkeaa eloon keväällä

Matt. 22:29   Niin Jeesus vastaten sanoi heille: Te eksytte ja ette tiedä Raamatuita, eikä Jumalan voimaa.(1776)
Jeesus vastasi ja sanoi heille: Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. (1933/38)
Jeesus vastasi heille: Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.(1992)

Tärkeitä käsitteitä ja merkityksiä elämässä, ikuisuudessa, kaikkeudessa ja raamatussa. Jotkin sivut ovat hyvin pitkiä, kun halusin systemaattisesti jättää kaikki kohdat mitä raamatussa löytyi ko. sanasta tai käsitteestä. Mutta jos ei jaksa lukea, voi ohittaa ja katsoa vain joitakin kohtia. Myöhemmin aloin tehdä lyhyempiä sivuja ja poimin vähemmän kohtia mukaan.


Palautteet: veikko.pyhtila@gmail.com. 

TÄSSÄ BLOGISSA

MUISSA BLOGEISSANI

LINKKEJÄ


Jumalan työ ihmisessä

1. Ihmiselle tulee hätä turvasta, sielu ei saa rauhaa, ennen kuin löytää oikean lauman, jossa Jeesus kulkee omissaan ja sieltä voidaan julistaa synnit anteeksi Pyhän Hengen voimalla.

2. Ihminen menee ahtaasta portista sisään, kun hän suostuu sovintoon ottamalla vastaan synninpäästön Jeesuksen omilta, 
joilta saatava Pyhän Hengen öljy ja liekki antavat evankeliumin vastaanottajan sammuneeseen uskon lamppuun öljyä ja sytyttävät uskon, sillä omasta järjestä ja voimasta ihminen ei voi uskoa, jos yrittäisikin, se olisi omaa vanhurskautta.

3. Kun ihminen saa näin ottaa vastaan synninpäästön, niin häneltä lähtee painolasti ja tulee kevyt olo. Rauha, tunnon vapaus ja ilo täyttävät sydämen Pyhän Hengen hedelminä.

4. Hän lähtee seuraamaan Jeesuksen omia, sitä laumaa, joiden keskellä Jeesus on hyvänä paimenena.

5. Pyhä Henki seurakunnan kautta ja omassa tunnossa ohjaa elämää, sekä uskon- että elämänvanhurskautta.

6. Ja Jumala valmistaa lähtöön ajasta iäisyyteen.


Poimintoja Bibliasta 1776

 Ap. t. 26:18 Heidän silmiänsä avaamaan ja heitä pimeydestä valkeuteen kääntämään, että he eriäisivät saatanan vallasta Jumalan tykö, saamaan syntien anteeksiantamista ja perimistä ynnä niiden kanssa, jotka pyhitetään uskon kautta minun päälleni.

 Jes. 38:17 Katso, suuri hätä oli minulla turvasta; mutta sinä olet minun sieluni sydämellisesti vapahtanut, ettei se hukkuisi; sillä sinä heitit kaikki minun syntini selkäsi taakse.

 2. Sam. 22:33 Jumala on väkevyyteni ja voimani: hän avaa minun tieni täydellisesti.

 Jes. 26:2 Avatkaa portit, vanhurskaan kansan, joka uskossa pysyy, käydä sisälle.

 Jes. 35:5 Silloin avataan sokeain silmät, ja kuuroin korvat aukenevat.

 Jes. 50:5 Herra, Herra avasi minulle korvan, ja en ole minä tottelematon, enkä mene takaperin.

 Jes. 60:11 Ja sinun porttisi pitää alati avoinna oleman, ja ei pidä päivällä eikä yöllä suljettaman, että pakanain voima tuotaisiin, ja heidän kuninkaansa saatettaisiin sinun tykösi.

 Matt. 16:19 Ja minä annan sinulle taivaan valtakunnan avaimet: ja mitä sinä maan päällä sidot, pitää sidotun oleman taivaissa, ja mitä sinä päästät maan päällä, sen pitää oleman päästetyn taivaissa.

 Luuk. 24:45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä, kirjoituksia ymmärtämään,

 Joh. 10:3 Sille ovenvartija avaa, ja lampaat kuulevat hänen äänensä. Ja omia lampaitansa kutsuu hän nimeltänsä, ja vie heidät ulos.

 Ap. t. 14:27 Mutta kuin he sinne tulivat ja seurakunnan kokosivat, ilmoittivat he, kuinka paljon Jumala oli heidän kanssansa tehnyt ja pakanoille uskon oven avannut.

 Ilm. 1:18 Ja elävä, ja olin kuollut, ja katso, minä olen elävä iankaikkisesta iankaikkiseen, aamen! Ja minulla on helvetin ja kuoleman avaimet.

 Ilm. 3:7 Ja Philadelphian seurakunnan enkelille kirjoita: näitä sanoo se Pyhä, se totinen, jolla on Davidin avain, joka avaa ja ei yksikään sulje, joka sulkee ja ei yksikään avaa;

 Jes. 46:4 Minä, minä tahdon teitä kantaa hamaan vanhuuteen, ja siihen asti kuin te harmaaksi tulette; minä sen teen, minä nostan, kannan ja pelastan.